STSJ Cataluña 7647/2010, 23 de Noviembre de 2010

PonenteMATILDE ARAGO GASSIOT
ECLIES:TSJCAT:2010:9722
Número de Recurso6306/2009
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución7647/2010
Fecha de Resolución23 de Noviembre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

JSP

IL·LM. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

IL·LM. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS

IL·LMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

Barcelona, 23 de novembre de 2010

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 7647/2010

En el recurs de suplicació interposat per Íñigo a la sentència del Jutjat Social 1 Tortosa de data 4 de juny de 2009 dictada en el procediment núm. 5/2009 en el qual s'ha recorregut contra la part FONDO DE GARANTIA SALARIAL

i CONSTRUCTORS I PROMOTORS DELT-MONT, SL, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. MATILDE ARAGÓ GASSIOT.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 8 de gener de 2009 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Reclamació quantitat, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 4 de juny de 2009, que contenia la decisió següent: " Que estimando parcialmente la demanda formulada por D. Íñigo contra la empresa "Constructors y Promotors Delt-Mont, S.L." y el Fogasa, debo condenar y condeno a la precitada empleadora a que abone al referido demandante la suma 4.690,81 #. El Fogasa responderá de la mencionada deuda conforme a las previsiones del art. 33 del ET y demás normas concordantes "

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

1)- El demandante ha venido desarrollando su actividad laboral por cuenta de la empresa demandada con la categoría profesional de oficial, una antigüedad desde el 19-7-2005 y un salario mensual con prorrateo de pagas extras de 1.824,72 #.

2)- La empleadora demandada extinguió con efectos del 31-1-2008 el contrato de trabajo del actor por razones objetivas de carácter económico. 3)- La entidad demandada adeuda al demandante la suma de 4.690,81 #, correspondiente a la nómina de diciembre-07 (1.824,72 #) y la indemnización por despido objetivo (2.866,09 #).

4)- La empresa demandada entregó al actor cuatro pagarés para saldar la deuda reclamada en la presente litis, los cuales no fueron abonados.

5)- Se celebró el correspondiente acto de conciliación con el resultado de intentado sin efecto.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandant va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència dictada en reclamació de quantitat que estima en part la demanda, i condemna a la demandada, presenta recurs de suplicació la part actora, que no ha estat impugnat per l'empresa condemnada.

SEGON

Entrant en l'anàlisi del primer motiu del recurs, la part demandant interessa per la via de l' article 191 b) de la LPL, la revisió dels fets provats, concretament del tercer i del quart, en base als documents que es diran.

S'ha de tenir present que per tal que prosperi la modificació del relat fàctic que es proposa, en base al caràcter extraordinari d'aquest recurs de suplicació, és necessària la concurrència dels següents elements:

  1. l'existència d'un error en el jutjador en la valoració de la prova, de forma clara i palesa, no basat en conjectures o raonaments;

  2. que aquest error es basi en documents o perícies obrants en les actuacions que ho posin en evidència;

  3. que el recurrent assenyali els paràgrafs a modificar, tot proposant una redacció alternativa que concreti la seva pretensió revisoria;

  4. que els resultats que es postulen, encara que es basin en els dits mitjans de prova, no quedin desvirtuats per altres proves practicades al llarg del judici, atès que en cas de contracció ha de prevaler el criteri del jutge d'instància, en tant que la llei li reserva la funció de valoració de les proves; i

  5. que les modificacions sol licitades siguin rellevants i transcendents per a la resolució de les qüestions plantejades.

Doncs bé, respecte al fet provat tercer, el que proposa el recurrent és la seva supressió per ser predeterminant de la decisió. Ja que el fet provat es redacta de forma que indica el valor del deute, s'ha de donar la raó a la part actora, ja que és evidentment prédeterminant de la decisió indicant que el valor es limita al salari de desembre 07 i a la indemnització per acomiadament objectiu quan la demanda interessava també el pagament dels salaris d'octubre i novembre de 2007 i res es diu sobre aquest objecte del litigi. La redacció alternativa que proposa la part actora, en la que interessa que consti que reclamava la part actora, no ha de formar part d'un fet provat sinó que és un antecedent processal, per tant no s'ha d'incloure.

Proposa el recurrent que es faci constar en el lloc del relat eliminat que l'entitat demandada no ha acreditat el compliment de la obligació de pagar els salaris d'octubre, novembre, desembre i la indemnització per extinció de contracte. Però aquest qüestió s'ha de deduir del que proposa en la revisió del fet provat quart, relativa als pagarés, per tant no s'ha d'incloure aquí com a valoració ja que seria predeterminant també de la decisió. Per tant, s'accepta en part el motiu del recurs, i s'ha d'acordar la supressió del fet provat tercer.

TERCER

Seguint en la línia de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 1924/2018, 26 de Marzo de 2018
    • España
    • 26 Marzo 2018
    ...publicidad que aquellos otros supuestos tienen." Doctrina ésta, que esta Sala ha aplicado, entre otras muchas, en STSJ Catalunya núm. 7647/2010 de 23 noviembre, Rec 6306/2009 ; STSJ Catalunya. 1512/2006 de 16 febrero, Rec 4301/2005 . Por todo lo expuesto, el recurso ha de ser estimado, decl......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR