STSJ Cataluña 2392/2011, 1 de Abril de 2011

JurisdicciónEspaña
Número de resolución2392/2011
Fecha01 Abril 2011

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 1 d'abril de 2011

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 2392/2011

En el recurs de suplicació interposat per Africa a la sentència del Jutjat Social 12 Barcelona de data 3 de febrer de 2010 dictada en el procediment núm. 541/2009 en el qual s'ha recorregut contra la part -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de

la Seguridad Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET
Primer

En data 25 de maig de 2009 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 3 de febrer de 2010 , que contenia la decisió següent:

"Que desestimando la demanda formulada por Dª Africa contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, absuelvo a éste de las pretensiones formuladas en su contra".

Segon. En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. ) La demandante, nacida el 24-5-53, se encuentra afiliada a la Seguridad Social y en situación asimilada a la de alta, por paro involuntario, en el Régimen General, siendo su profesión habitual la de limpiadora, tiene cubierto el periodo de carencia requerido para causar derecho a la prestación que reclama y solicitó la misma el 29-1-09.

  2. ) Incoado el preceptivo expediente administrativo para valorar la eventual incapacidad, el ICAM emitió dictamen el 4-2-09.

  3. ) La Dirección provincial del INSS dictó resolución el 23-2-09 por la que no le reconoció grado alguno de incapacidad permanente, ni por lo tanto derecho a prestaciones económicas.

  4. ) Contra la anterior resolución formuló reclamación previa, que fue desestimada por nueva resolución de 24-4-09.

  5. ) De las cotizaciones computables acreditadas por la demandante resulta la base reguladora de la prestación que reclama de 508'77 €.

  6. ) Acredita la siguiente patología: hipoacusia neurosensorial bilateral, con pérdida auditiva de 64% en OD y de 65% OI; rotura del supraespinoso bilateral, sin repercusión funcional; cervicoartrosis leve; lumboartrosis leve; gonartrosis leve; síndrome ansioso depresivo moderado.

Tercer. Contra aquesta sentència la part actora va interposar recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER. Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda interposada per la part actora en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, o subsidiàriament Total, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte revisar els fets declarats provats i examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès.

Com a primer motiu del recurs i amb emparament processal correcte en l'apartat b) de l' article 191 de la Llei de Procediment Laboral , la part recorrent pretén la revisió del fet provat sisè, pel qual proposa la redacció següent: "La parte actora está afecta de las siguientes patologías: Hipoacusia bilateral severa, con pérdida del 76% de OD y del 65% en OI (global 88%) con acuifenos. Rotura de los tendones subescapular y supraespinoso de ambos hombros, con limitación moderada en su actividad de la vida diaria. Cervicoartrosis leve, lumboartrosis leve, gonartrosis leve, trastorno distímico con rasgos de personalidad Cluster B". Fonamenta aquesta petició en els diversos informes mèdics que es troben a les actuacions.

La pretensió s'ha de desestimar perquè es fonamenta en els informes mèdics que consten a les actuacions, que ja han estat valorats pel jutge d'instància, sense que s'hagin aportat noves proves mèdiques objectives que posin de relleu l'equivocació d'aquest i com reiteradament ha assenyalat la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Cataluña 4560/2013, 26 de Junio de 2013
    • España
    • 26 Junio 2013
    ...en determinados profesiogramas: (vid STSJ de 14 de Septiembre del 2011 ( ROJ: STSJ CAT 9405/2011 ; STSJ de 01 de Abril del 2011 ( ROJ: STSJ CAT 3834/2011 - Profesiones en las que la comunicación con otras personas constituye el elemento fundamental de la función, y otras especializadas dond......
  • STSJ Cataluña 4958/2012, 3 de Julio de 2012
    • España
    • 3 Julio 2012
    ...en determinados profesiogramas : (vid STSJ de 14 de Septiembre del 2011 ( ROJ: STSJ CAT 9405/2011; STSJde 01 de Abril del 2011 ( ROJ: STSJ CAT 3834/2011) - Profesiones en las que la comunicación con otras personas constituye el elemento fundamental de la función, y otras especializadas dond......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR