STSJ Islas Baleares , 8 de Septiembre de 2000

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2000:1120
Número de Recurso637/1997
ProcedimientoCONTENCIOSO
Fecha de Resolución 8 de Septiembre de 2000
EmisorSala de lo Contencioso

SENTÈNCIA núm. 637 Il.lms. Srs. PRESIDENT:

Gabriel Fiol Gomila.

MAGISTRATS:

Pablo Delfont Maza.

Fernando Socias Fuster.

Palma, a 8 de setembre de 2000.

VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions acumulades números 637 i 1003 de 1997, dimanants dels recursos contenciosos administratius seguit entre parts, d'una, com a demandants, la Sra. Rita , el Sr. Jesús María , la Sra. Claudia , el Sr. Jose Ramón i el Sr. Matías , representats pel procurador dels Tribunals Sr. Rosselló Tous i assistits pel lletrat Sr. Miguel Angel Coll, i la Sra. Francisca Torrens Pons, representada i assistida per l'advocat Sr. Baltasar Juan, i, d'altre, com a Administració demandada la de la Comunitat Autónoma de les Illes Balears, representada i assistida pel seu advocat. En qualitat de part codemandada han intervingut el Sr. Rafael i la Sra. Aurora , representats i assistits pel lletrat Sr. Joan Seguí Serra.

L'objecte del recurs és la resolució de la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social de la Comunitat Autónoma de les Illes Balears, de 6 de març de 1997, autoritzant al Sr. Rafael l'obertura d'una nova oficina de farmàcia a la zona del port d'Alcúdia (Mallorca), polígon I, sector VII i polígon II, sector VI i urbanitzacions contigües situades al costat dret de la carretera comarcal 712.

La quantia es fixà en indeterminada.

El procediment s'ha seguit pels tràmits del recurs contenciós ordinari previst a la Llei Jurisdiccional de 1956 .

L'Il.lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, en qualitat de Magistrat ponent expressà el parer de la Sala.

= ANTECEDENTS DE FET =

1r.- Interposats els recursos en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació, mitjançant edictes en el BOCAIB. Posteriorment, ambdós, s'acumularen.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es posà de manifest a Secretaria a la part recurrent perquè

formalitzés la demanda. Dita demanda deduïda dins el termini legal, al.legant els fets i fonaments de dret que estimà necessaris en ordre a les seves pretensions, suplicant a la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada i a la codemandada, perquè la contestessin, així ho varen fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- A través del corresponent Acte es rebé el plet a prona que devia versà sobre els punts de fet interessats per les parts. Proposta i admesa que fou en forma, se practicà amb el resultat que és de veure en les actuacions.

5è.- Per provisió es declaró conclosa la discussió escrita i el període probatori, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència, acordant que aquestes formularan les conclusions per escrit; cosa que així van fer, i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el día 28 de juliol de 2000.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament que l'objecte dels recursos acumulats era la resolució de la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social de la Comunitat Autónoma de les Illes Balears, de 6 de març

de 1997, autoritzant al Sr. Rafael l'obertura d'una nova oficina de farmàcia a la zona del port d'Alcúdia (Mallorca), polígon I, sector VII i polígon II, sector VI i urbanitzacions contigües situades al costat dret de la carretera comarcal 712, per quant s'ajustava ale requisits exigits per l' article 3.1.b) del Reial Decret 909/1978, de 14 d'abril .

L'al.ludit precepte disposà: "De conformidad con lo establecido en la base 16 de la Ley de Sanidad Nacional, de 25 de noviembre de 1944 queda regulado y limitado El establecimiento de Oficinas de Farmacia, con arreglo a los siguientes criterios: 1. El número total de Oficinas de Farmacia para la dispensación al público de especialidades farmacéuticas en cada Municipio no podrá exceder de una por cada cuatro mil habitantes, salvo cuando concurran alguna de las circunstancias siguientes: b) Cuando la que se pretenda instalar vaya a atender...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 22 de Marzo de 2004
    • España
    • 22 Marzo 2004
    ...del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares, en los recursos acumulados de dicho orden jurisdiccional núms. 637/97 y 1003/97, en los que se impugnaba resolución de la Consellería de Sanitat i Seguretat Social de la Comunitat Autónoma de las Illes Balears, de fecha 6 de marzo de ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR