STSJ Cataluña , 5 de Noviembre de 2001

PonenteJOSE CESAR ALVAREZ MARTINEZ
ECLIES:TSJCAT:2001:13523
Número de Recurso3734/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 5 de Noviembre de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 3734/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MCP ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIñOL ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 5 de noviembre de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 8478/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por Mauricio y Otros frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº32 Barcelona de fecha 26.02.2001 dictada en el procedimiento nº 606/2000 y siendo recurridos SOCIEDAD ESPAÑOLA DE AGUAS FILTRADAS SA y SOCIEDAD DE EXPLOTACIÓN DE AGUAS RESIDUALES SA. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 7.11.2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contrato trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 26.02.2001 que contenía el siguiente Fallo:

"Que, desestimat les excepcions formulades, DESESTIMO la demanda formulada per Mauricio , Marcos i Gustavo , contra SEAR, S.A. -Societat d'Explotació d'Aigües Residuals, S.A.- i SOCIEDAD ESPAÑOLA DE AGUAS FILTRADAS, S.A., en reclamació de reconeixement de dret, absolent a les dites societats."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

Els actors ostenten les següents dades professionals:

El Senyor Marcos té consolidada una categoria professional d'Ofic~ial de 2ona, una antiguitat de 12.11.96 i percep un salari mensual de 226.300 ptes. amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

El senyor Gustavo té consolidada una categoria professional d'Especialista, una antiguitat de 13.10.98 i percep un salari mensual de 216.000 ptes. amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

El senyor Mauricio té consolidada una categoria professional d'Especialista, una antiguitat de 12.11.96 i percep un salari mensual de 222.000 ptes. amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

Segon

Els actors iniciaren la seva relació laboral amb la Sociedad Española de Aguas Filtradas, S.A., amb l'antiguitat que figura en l'anterior fet declarat provat, per a la prestació del seus serveis professionals en l'E.D.A.R. de Vilanova y la Geltrú, situat a l'Avinguda Ronda Europa s/n.

Tercer

Els actors, mentre durà la relació laboral amb la dita ocupadora, varen realitzar una jornada anual de 1770 hores pel que fa a l'any 1999 i percebien el plus de treball de torn establert en el conveni col.lectiu d'aplicació. Aquests condicions es regulaven pel corresponent calendari de treball, subscrit anualment per empresa i assalariats.

Quart

En data 1 de febrer de 2000 es produí la subrogació empresarial entre les dues empreses demandades, en passar la demandada SEAR, S.A. a realitzar les funcions corresponents a la depuració de l'aigua en el centre de treball ressenyat. L'empresa subtiuïda comunicà als treballadors per carta de 25 de gener de 2000 la novació en la figura de l'ocupador, fent-los saber la plena subrogació de la nova titular del servei en el drets i obligacions laboral per aplicació de l'art. 38 del Laude Arbitral de 30 de juny de 1998 de substitució de l'antiga Ordenança Laboral.

Cinquè

Des de l'1 de febrer de 2000, en que es produí la successió empresarial, la jornada laboral dels actors és efectivamente realitzada pels treballadors ha augmentat, en entendre la codemandada referida que el plus de treball a torn compensa la prestació de serveis durant catorze dies festius anuals de caràcter no recuperable, així com les hores que, com conseqüència del treball, superin la dita jornada pactada en conveni col.lectiu.

A aquests efectes, SEAR, S.A. lliura anualment als treballadors de l'indicat centre de treball els corresponents quadrants (calendari laboral), que subscriuen tots els assalariats. En els mateixos hi figurà, per l'any 2000, la jornada establerta en el conveni col.lectiu 1766 hores anuals, corresponents a 7.75 hores diàries, a les quals s'hi afegeixen els catorze festius no recuperables, la qual cosa significa un total de 242...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 1 de Julio de 2003
    • España
    • July 1, 2003
    ...de 2.001. En cuanto al fondo mantiene el carácter obligatorio de su cese y para sustentarlo invoca la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 5 de noviembre de 2.001. Debemos examinar por separado ambos Múltiples son las razones por las que el primero de los motivos ha de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR