STSJ Islas Baleares , 24 de Julio de 2003

PonenteGABRIEL FIOL GOMILA
ECLIES:TSJBAL:2003:1039
Número de Recurso1181/2002
ProcedimientoCONTENCIOSO
Fecha de Resolución24 de Julio de 2003
EmisorSala de lo Contencioso

SENTENCIA T.S.J.BALEARES SALA CON/AD PALMA DE MALLORCA SENTENCIA: 00641/2003 SENTÈNCIA núm. 641 Il·lès. Srs. PRESIDENT:

Jesús I. Algora Hernando MAGISTRATS:

Gabriel Fiol Gomila.

Pablo Delfont Maza.

Palma, a vint-i-quatre de juliol de l'any dos mil tres VISTES per la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears les actuacions número 1181 de 2002, dimanants del recurs contenciós administratiu seguit entre parts, d'una, com a demandant, el Sr. Humberto de nacionalitat equatoriana, representat per la procuradora dels Tribunals Sra. Vicens Pujol i assistit per la lletrada Sra. Canudas Pujol, i, d'altra, com a Administració demandada, la General de l'Estat, representada i assistida pel seu advocat.

L'objecte del recurs és la resolució dictada per la Delegació del Govern a les Illes Balears, el dia 12 d'agost, la qual va imposar al Sr. Humberto la sanció d'expulsió del territori nacional, amb la conseqüent prohibició d'entrada a Espanya per un període de cinc anys.

La quantia es fixà en indeterminada

El procediment s'ha seguit pels tràmits prevists a la Llei Jurisdiccional de 1998.

L'Il·lm. Sr. Gabriel Fiol Gomila, en qualitat de Magistrat ponent expressà el parer de la Sala.

ANTECEDENTS DE FET 1r.- Interposat el recurs en el termini prefixat en la Llei Jurisdiccional se li donà el tràmit processal adequat, ordenant-se reclamar l'expedient administratiu i anunciar la seva incoació, mitjançant edictes en el BOCAIB.

2n.- Rebut l'expedient administratiu es posà de manifest a Secretaria a la part recurrent perquè

formalitzés la demanda. Dita demanda deduïda dins el termini legal, al·legant els fets i fonaments de dret que estimà necessaris en ordre a les seves pretensions, suplicant a la Sala que es dictés sentència estimatòria del recurs per ser contraris a l'ordenament jurídic els actes administratius impugnats.

3r.- Donat trasllat de l'escrit de demanda a la representació de l'Administració demandada perquè la contestés, així ho va fer en temps i forma, oposant-se a ella i suplicant que es dictés sentència confirmatòria dels actes administratius recorreguts.

4r.- Per provisió es declarà conclosa la discussió escrita, ordenant-se portar les actuacions a la vista, amb citació de les parts per a sentència i s'assenyalà a continuació, per a la votació i decisió, el dia 24 de juliol de 2003.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Hem assenyalat a l'encapçalament, que la revisió jurisdiccional ho era de la resolució dictada per la Delegació del Govern a les Illes Balears, el dia 12 d'agost, la qual va imposar al Sr. Humberto la sanció d'expulsió del territori nacional, amb la conseqüent prohibició d'entrada a Espanya per un període de cinc anys.

La dita resolució emparava la seva motivació en el fet que el Sr. Humberto fou detingut per no tenir la documentació necessària per romandre a Espanya. Aleshores, s'aplicava l'article 53.a) de la Llei Orgànica 4/2000, modificada per la Llei Orgànica 8/2000....

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 27 de Enero de 2006
    • España
    • 27 Enero 2006
    ...en nombre y representación de la Administración del Estado, contra la sentencia dictada en fecha 24 de julio de 2003, y en su recurso 1181/02, por la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de las Islas Baleares sobre expulsión del territorio español , con pr......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR