STSJ Cataluña , 3 de Octubre de 2002

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2002:10904
Número de Recurso3886/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 3 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 3886/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL AD ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Dª. MªDEL PILAR RIVAS VALLEJO En Barcelona a 3 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6243/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Manuel frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 31 de enero de 2002 dictada en el procedimiento nº 1562/2001 y siendo recurridos SERJO INSTAL.LACIONS I MANTENIMENT S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 13 de noviembre de 2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 31 de enero de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentada per Manuel , en reclamació d'acomiadament, contra l'empresa SERJO INSTAL.LACIONS I MANTENIMENTS, SL, i absolc l'empresa demandada de totes les peticions de la demanda.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER. L'actora ha prestat els seus serveis per compte de l'empresa demandada amb la categoria professional d'oficial de 1a, salari de 1.045,76 euros i antiguitat del 17 d'abril de 2001. L'actor no ha exercit, ni exerceix la condició de representant dels treballadors.

(Fet no controvertit i d'acord amb els fulls salarials).

SEGON

A l'inici de la relació laboral, l'actor va subscriure un contracte de treball de durada determinada, per obra i servei determinat, indicant-se a la clàusula que el contracte de durada determinada se celebrava per a:

La realización de la obra o servicio MANTENIMIENTO DEL TALLER/INSTALACIONES SITAS EN MATARÓ, teniendo dicha obra autonomía y sustantividad propia dentro de la actividad de la empresa

(Del contracte de treball subscrit, foli 26, 27, 79 i 80 de les actuacions)

TERCER

L'actor va estar prestant els seus serveis de forma exclusiva a l'obra que es realitzava per a l'empresa AVECIA SPAIN, SL, ubicada a la població de Parets del Vallès. L'empresa Servicios de Gestión Tecnológica, SA, va comunicar a l'empresa demandada la suspensió dels contractes de muntatge mecànic fins a nova ordre, ja que s'havia prodüit un retard en l'arribada dels equips.

(De la carta de SGTSA, foli 82 de les actuaciones, així con d'una anàlisi conjunta de la prova practicada, en concret de la confessió de les parts i de la testifical).

QUART

El dia 05/10/01, la demandada va notificar una carta a l'actor amb el contingut següent:

"Sirva la presente para poner en su conocimiento que por finalización de los trabajos para los que fueron contratados sus servicios con fecha 17/04/01, queda rescindida toda relación laboral con esta empresa, causando baja a todos los efectos el próximo 05/10/01"

(De la carta tramesa per l'empresa, foli 83 de les actuaciones).

CINQUÈ

L'empresa va constatar que el contracte s'havia emplenat erròniament, en haver realitzar la gestoria una indicació incorrecta de l'obra o servei que s'anava a realitzar, motiu pel qual va comunicar aquest fet a l'OTG. L'escrit es realitza el 21/05/01, però l'actor va defugir signarlo, fins que el va signar el 12/09/01.

(Del foli 29 i 97 de les actuaciones)

SISENA. Els equips que estaven pendents d'arribar per a l'empresa Avecia Spain, SL, no van arribar fins a mitjan del mes de desembre de 2001. Es van muntar en una setmana.

(Del foli 95 de les actuaciones i de l'anàlisi conjunta de la confessió i testifical).

SETÈ

L'empresa disposa a Mataró exclusivament d'oficines.

(De l'anàlisi conjunta de la confessió i testifical practicada).

VUITÈ

El dia 02/05/01 l'empresa va lliurar a l'actor l'equip de protecció individual per prestar els seus serveis a l'obra d'Avecia, a Parets del Vallès. Prèviament, l'actor va rebre un curset sobre seguretat al muntatge de l'obra.

(Del document núm. 4 de la demandada, foli 84).

NOVÈ

L'empresa demandada té per objecte social la instal×lació, muntatge i manteniments industrials.

(De la nota informativa del Registre Mercantil de Barcelona, foli 35 de les actuaciones).

DESÈ

Es va interposar la preceptiva papereta de conciliación davant de l'òrgan competent i l'acte es va celebrar amb el resultat d'intentat sense efecte", ja que en l'esmentat acte va comparèixer el Sr. Rosendo , però no va acreditar la representació de l'empresa.

(De la papereta de conciliació)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 artículos doctrinales
  • La valoración del interrogatorio de las partes
    • España
    • El interrogatorio de las partes en la ley 1/2000, de enjuiciamiento civil
    • 15 de julho de 2008
    ...p. 65. [123] Ats de 24 de mayo de 2005, fto. jco. 3º (RJ 2005\4939), Sts de 20 de julio de 2005, fto. jco. 3º (RJ 2005\5850), Stsj Cataluña de 3 de octubre de 2002, fto. jco. 3º (RJ 2003\650), STDJ Navarra de 19 de febrero de 2003, fto. jco. 2º (RJ 2003\4446), Stsj Galicia de 5 de diciembre......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR