STSJ Cataluña , 8 de Mayo de 2002

PonenteFELIX VICENTE AZON VILAS
ECLIES:TSJCAT:2002:6010
Número de Recurso7943/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 8 de Mayo de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7943/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL BR ILMO. SR. D. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS En Barcelona a 8 de mayo de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 3641/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Lucía frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social nº32 Barcelona de fecha 15 de junio de 2001 dictada en el procedimiento nº 279/2001 y siendo recurrido/a red coordinadora multiservicios cms s.l.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 19.04.2001 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 15 de junio de 2001 que contenía el siguiente Fallo:

Que, estimo la demanda presentada per Lucía , contra RED COORDINADORA MULTISERVICIOS, CMS, S.L., declaro la improcedència de l'acomiadament de la demandant comunicat el 12.03.2001 i amb efectes del 31.03.2001 i condemno a l'empresa demandada a que en el termini de cinc dies desde la notificació d'aquesta sentència opti entre la readmissió del treballdor amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la data de l'acte de conciliació administrativa, per un total de 14.498 (CATORZE MIL NOU-CENTES NORANTE-VUIT) ptes, o el pagament a la demandant de la indemnització de 877.906 (VUITANTA- SET MIL NOU-CENTES SIS) ptes. més una quantitat igual a la suma dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins a la de la conciliació administrativa, en idèntica quantitat a la abans referida.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- La demandant, ha treballat a l'empresa demandada amb la categoria de netejadora i percebent una retribució mensual bruta amb inclusió de la prorrata de pagues extraordinàries de 39.539 ptes. mensuals, amb un contracte a temps parcial per obra o servei de dues hores diàries de dilluns a dissabte.

Segon

La demandant ha vingut prestant les obligacions pròpies del seu contracte laboral en la caserna de Tubau, situada al carrer Selva 22 de Barcelona, fent la neteja de l'esmentat centre de treball. La dita caserna tenia com a titular l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, i fou posteriorment ocupada per URBASER, S.A., per la subrogació que es produí entre amdues mercantils. La societat que s'encarregava de la neteja de l'esmentat centre era B.C.N. Servicio de Limpieza, S.L., havent iniciat la seva prestació laboral la demandada amb aquesta darrera empresa i per a les funcions referides en data 07.10.1999, a través de la modalitat contractual esmentada en l'anterior fet provat primer.

Tercer

La subrogació entre les societats titulars del centre de treball del carrer Tubau, comportà

també un canvi de l'empresa prestatària de l'activitat de la neteja de l'indicat immoble. Així en fata 16.11.2000 URBASER, S.A. i l'empresa demandada varen signar el corresponent contracte de prestació de serveis de manteniment, conservació i neteja als dits efectes.

Quart

En data 14.11.2000 es comunicà a l'OTG corresponent la subrogació del contrate de l'actora entre B.C.N., S.L. i l'empresa demandada, document que subscribí la demandant. L'actora fou donada d'alta a la Seguretat Social a nom de la mercantil demandada en data 15.11.2000.

Cinquè

Prèviament, en data 31.10.2000 B.C.N., S.L. notificà a l'actora que amb efectes des de l'01.11.2000 passava a depedre d'URBASER, S.A., finalitzant la seva relació laboral amb la dita empresa.

Sisè

La demandant va rebre en data 12.03.2001 notificació de l'empresa demandada de la mateixa data en la qual es posava en el seu coneixement que. "Le comunicamos que en fecha 31.03.2001 causarà

baja en esta empresa, finalizando así el servicio que prestaba en el "Cuartelillo de Tubau" sito en la calle Selva 22 de Barcelona, quedando extinguida la relación laboral establecida. La causa de dicha finalización es por razones operativas y de servicio".

Setè

La demandada va reconèixer en l'acte de conciliació celebrat en data 11.04.2001 la improcedència de l'acomiadament i va oferir la quantitat de 87.906 ptes. en concepte d'indemnització per acomiadament i 14.498 ptes. en concepte de salaris de tramitació. En data 12.04.2001 les esmentades quantitats van ser ingressades en el compte específic del Jutjat de Barcelona.

Vuitè

L'actora no ostenta ni ha ostentat en el darrer període la condició de representant legal dels treballadors.

Novè

El conveni col×lectiu rector del marc d'obligacions i drets...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR