STSJ Cataluña , 9 de Julio de 2004

PonenteASCENSION SOLE PUIG
ECLIES:TSJCAT:2004:8521
Número de Recurso631/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 9 de Julio de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL R.U. IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO IL·LMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN IL·LMA. SRA. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG Barcelona, 9 de juliol de 2004 La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt, EN NOM DEL REI ha dictat la següent SENTÈNCIA NÚM. 5319/2004 En el recurs de suplicació interposat per Comité d'Empresa del Centro Hospital S. Joan de Déu a la sentència del Jutjat Social 1 Manresa de data 9 de desembre de 2003 dictada en el procediment Demandes núm. 631/2003 en el qual s'ha recorregut contra la part Fundació Althaia Xarxa Assistencial de Manresa, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. ASCENSIÓ SOLÉ PUIG.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 3 de setembre de 2003 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Conflicte col·lectiu, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 9/12/2003 , que contenia la decisió següent:

"Que, desatanent totalment la demanda plantejada pel Comité d'Empresa de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, contra la Fundació Privada sanitària "ALTHAIA",Xarxa Assistèncial de Manresa", he d'absoldre i absolc la demandada de la reclamació per conflicte col.ectiu formulada en contra seva".

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

"PRIMER.- El conflicte plantejat afecta tot el personal de l'Hospital de Sant Joan de Déu de la ciutat de Manresa - integrat des de 4 de desembre de 2002 a la "Fundació ALTHAIA, Xarxa Assistèncial de Manresa"- , i està formulat per la representació legal dels treballadors d'aquest hospital, és a dir, el Comité d'Empresa.

La petició de la demanda és mantenir la festivitat del 8 de març de cada any " Sant Joan de Déu "

com a festiu no recuperable o, subsidiàriament, que la nova festivitat " Althaia" del 8 de maig sigui també no recuperable.

SEGON

En el marc de reestructuració de la xarxa d'hospitals d'utilització pública de la ciutat de Manresa , en data 4 de desembre de 2002 la Fundació privada sanitària "Hospital General de Manresa", titular de l'Hospital de Sant Joan de Déu, va ser absorbida per la Fundació Sanitària Privada "ALTHAIA, Xarxa Assistència de Manresa". Aquesta reordenació de serveis sanitaris d'utilització pública i de titularitat privada , ha comportat anar a una homogeneïtzació d'horaris de treball dels diferents hospitals i canvis funcionals en la prestació de serveis de salut entre ells.

TERCER

Possiblement des de la creació de l'Hospital de Sant Joan de Déu, de Manresa , de l' Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu- anomenat abans de la creació de la Fundació ALTHAIA , "Hospital General de Manresa, Fundació Privada"- , i en tot cas des de fa més de 20 anys , el dia 8 de març de cada any- festa religiosa de " Sant Joan de Déu", patró fundacional de l'orde religiosa - es celebrava com a dia festiu no recuperable, al marge de la jornada del conveni aplicable (foli 114, acta de judici, i fet 3r. de la demanda.)

QUART

En el marc de la nova fundació hospitalària en perspectiva "Fundació althaia" nascuda de la fusió entre el Centre Hospitalari de Manresa i l'Hospital General de Manresa." Hospital de Sant Joan de Déu"- en la reunió de 9 d'octubre de 2002 entre la Direcció de l'Hospital General i el Comité d'Empresa (punt 3.9) ja es pregunta pel Comité com quedarà la festivitat de Sant Joan de Déu , en el marc de la reestructuració de serveis sanitaris de la ciutat de Manresa i comarca del Bages. (foli 105).

Es segueix plantejant el tema d'aquesta festivitat en diferents reunions posteriors. En la de 12 de març de 2003, entre la Direcció de la Fundació ALTHAIA i el Comité de l'Hospital de Sant Joan de Déu (abans Hospital General), en el punt 2,15 el Comité comenta que aquest festiu és un dret adquirit i que l'empresa ho ha d'assumir tant si és festiu de Sant Joan de Déu com si és festiu "Althaia", però de caràcter no recuperable (foli 88), donat que ja en anteriors reunions - per decisió del Comité Executiu de la nova Fundació- s'havia près l'acord de treure'l del calendari de festius no recuperables (foli 91). En la reunió de 8 de maig de 2003 entre les mateixes parts, punt 2.1, la Direcció de Personal proposa " regalar " un dia de festa per a l'any 2003 a canvi de què s'accepti pel Comité el " Calendari de Colors" per l'any 2003, en relació al tema tratat del " festiu Althaia " del dia 9 de maig de cada any, a partir de 2003 - de caràcter recuperable"

aquest últim- (foli 81).

CINQUÈ

A l'Hospital de Sant Joan de Déu - Hospital General de Manresa- li es d'aplicació funcional el Conveni Col.lectiu de Treball de l'ambit territorial de tot Catalunya de la Xarxa Hospitalària d' Utilització

Pública, des de la seva creació per Decret de la Generalitat de 14 de juliol de 1985, número 2002 . En l'

annex d'aquest Decret , de la xarxa d'hospitals,,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cantabria 592/2015, 22 de Julio de 2015
    • España
    • 22 Julio 2015
    ...o tensión en el trabajo. En este sentido, SSTSJ Murcia 1 octubre 2003 (AS 2003, 3688 ) y 12 enero 2004 (JUR 2004, 190910) ; STSJ Cataluña 9 julio 2004 (AS 2004, 2687) ; STSJ Navarra 31 marzo 2005 (AS 2005, 897) o un mal clima laboral, frecuente en algunas empresas o centros de trabajo. Por ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR