STSJ Cataluña , 8 de Abril de 2004

PonenteJOSE CESAR ALVAREZ MARTINEZ
ECLIES:TSJCAT:2004:4616
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 8 de Abril de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL CG ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMO. SR. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 8 de abril de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 2832/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Carina frente a la Sentencia del Juzgado Social 32 Barcelona de fecha 13/2/02 dictada en el procedimiento Demandas nº 792/2002 y siendo recurrido/a BASI, S.A. y FOGASA. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha actora tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam.

derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13/2/03 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimar la demanda presentada per Carina , contra BASI, S.A i el FONDO DE GARANTÍA SALARIAL, absolent la demandada de les pretensions contingudes a la mateixa."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. -L'actora presta els seus serveis laborals per compte de la demandada des del 27/9/76.En la dita data s'inicià la relació entre les parts mitjançant un contracte d'aprenentatge , novat posteriorment com a relació laboral indefinida.

    Actualment , la seva classificació professional és D24, administrativa 1era i el seu salari brut mensual amb prorrata de pagues extraordinàries, 1672 euros amb 25 cèntims.

  2. -L'activivtat de l'empresa és la de confecció de gèneres de punt, regint les seves relacions pel conveni del tèxtil.

  3. -La demandant es troba integrada dins l'àrea comercial de l'empresa; l'esmentada àrea té dues subàrees, una dedicada a empreses franquiciades, multimarques i botigues pròpies, i una altra-on es troba adscrita l'actora- que treballa per compte d'"El Corte Inglés"

  4. -En la dita activitat, la demandant es troba adscrita en funcions d'adjunta al coordinador , Sr. Juan Enrique , realitzant les següents activitats laborals:manteniment de fitxes de clients, recepció de comandes que provenen d' "EL Corte Inglés ", assignació d'stocks a les comandes , traspàs de comandes de la dita empresa assignades al magatzem , funcions d'interlocució amb el magatzem per a qualsevol incidència , contactes telefònics amb el personal de l'esmentada empresa segons indicació del responsable , traspàs d'stoc entre magatzems i vendes especials.

  5. -A banda de la demandant , en l'altra subàrea indicada en l'anterior fet provat tercer, prestaven en el moment d'interposar-se la demanda els seus serveis altres dos adjunts als respectius coordinadors , na Magdalena i en Julián .Ambdós foren contractats amb contracte indefinit al mes de maig de 2000, dins d'una procés de readequació organitzativa i realitzaven les següents funcions: en la seva dita "Matma" feien comandes de recepció , seguiment de vences i comissions dels venedors, resum de l'inventari pel seu lliurament al coordinador de zona i col.laboració en l' elaboració del pressupost anual(compte d'explotació); en la secció de franquícies , col.laboració en l'elaboració de la proposta de comandes dels franquiciats i àrees en funció de les previsions , elaboració dels informes d'històrics de consum per les previsions , seguiments de la previsió i venda en funció de les franquícies i àrees de delegats, comanda inicial amb repàs de dades a nivell de data de lliurament, valor , condicions de pagament, etc.per les comandes Multi i Fran, segones previsions en col.laboració en la correcció de les previsions multimarca i franquícies en funció de les vendes, gestió de producte en funció de la venda, amb moviment de peces de roba entre franquícies en funció de la venda, amb moviment de peces de roba entre franquícies a través del seguiment del TPV, programació de pagaments, seguiment de la previsió i venda multimarca i franquícies , amb comunicació posterior al delegat i seguiment de la venda al punt de venda en el cas de les boutiques amb TPV, seguiment de franquícies i multimarques per corregir possibles desviacions, elaboració en col.laboració amb el coordinador corresponent de les comandes especials, producte E, descompte i condicionals , gestió i seguiment de les comandes d'uniformes per a les franquícies , seguiment de vendes mensuals dels franquiciats per l'elaboració del rànquing mensual , gestió d'stocks amb seguiment d'stocks de temporada, obsolets, show room, amb la gestió administrativa corresponent(altes i modificacions de models , etc..), lliurament d'informes corresponents al cap de vendes (stocks de temporada i show room) i al director comercial (stocks obsolets per Balcells) i estudis de sell out de les botigues(rànquing de vendes).

  6. -Na Magdalena i en Julián són titulars en empresarials , havent -se'ls exigit l'esmentat nivell d'estudis en el moment de formalització del seu contracte.

  7. -L'actora i els dostreballadors darrerament referenciats ostenten la mateixa categoria i grup professional.La retribució que va percebre demandant en concepte de complement personal a càrrec de l'empresa al llarg de l'any 2001 fou de 4.096 euros amb 95 cèntims.Pel mateix concepte i idèntic període , na Magdalena va percebre un total de 8.593 euros amb 24 cèntims.

    La retribució salarial que perceben ambdues assalariadas, respecte la resta de conceptes, s'adequa a allò previst en el conveni rector respecte el salari i en referència al seu enquadrament professional.

  8. -La demandant ha gaudit dels increments retributius corresponents establerts en el conveni aplicats a tots els conceptes salarials , si més no en els darrers anys.

  9. -Com conseqüència de l'adaptació al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Canarias , 30 de Junio de 2005
    • España
    • 30 Junio 2005
    ...de Servicios es discriminatoria por ser Presidente del Comité de Seguridad e Higiene en el Trabajo. La sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 8 de abril de 2004 establece: "a tenor de lo prevenido por el número 2 del artículo 179 de la Ley de Procedimiento Laboral en las......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR