STSJ Cataluña , 22 de Enero de 2004

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2004:650
Número de Recurso834/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución22 de Enero de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL sa ILMO. SR. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMA. SRA. ÁNGELES VIVAS LARRUY ILMO. SR. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA En Barcelona a 22 de enero de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 421/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Jesús Carlos frente a la Sentencia del Juzgado Social 4 Barcelona de fecha 27 de noviembre de 2002 dictada en el procedimiento Demandas nº 834/2002 y siendo recurrido/a RED NACIONAL DE FERROCARRILES ESPAÑOLES (R.E.N.F.E.). Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 1.10.02 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamaciones grandes empresas(TV,RENFE), en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma.

Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 27de noviembre de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo l'excepció de l'acció oposada per R.E.N.F.E. i amb liure absolució de la mateixa, desestimo la demanda formulada amb Jesús Carlos

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- El demandant, Jesús Carlos , presta serveis per R.E.N.F.E. amb les circumstàncies professionals que consten a l'encapçalament de la seva demanda, i que no han estat objecte de controversia entre les parts.

  1. - En data 9.9.1998 es va signar el XII Conveni Col·lectiu de l'empresa, que en el seu epígraf IV incorpora el marc regulador de Comandament intermig i quadre, fixant les condicions de treball i normes d'accés a l'esmentat col·lectiu.

  2. - A la disposició transitòria de l'esmentat Marc regulador s'indica que l'adscripció al mateix tindrà

    caràccter voluntari pels treballadors que s'esmentan al punt sis-1º, que podran demanar la seva inclusió fins al 31.12.1998, i una vegada finalitzada aquesta classificació s'iniciarà el procés de cobertura de vacants.

  3. - Per al col·lectiu que opti per l'adscripció amb caràcter voluntari s'estableix un sistema retributiu de component fixe i variable, incompatibles amb qualsevol altre compensació salarial; així mateix a l'apartat 6-2 3º de la disposició transitòria es disposa que el sistema salarial del comandament intermig i quadre no retribueix l'antiguitat com concepte específic, però que es garantitza a títol personal la percepció de l'antiguitat al personal que voluntàriament s'adscriu a aquesta categoria abans del 31.12.1998.

  4. - L'actor, que tenia categoria professional de factor de circulació va participar a la convocatòria d'accés a la categoria de comandament mig, publicada el 15.2.00; l'apartat 7 d'aquesta convocatòria disposa respecte de les condicions retributives que percebran un component fixe que serà la mitjana que perceben els treballadors existents d'igual dependència i lloc al qual s'accedeixi i un component variable.

  5. - L'actor desprès de superar les proves de la convocatòria va assolir la categoria de supervisor de circulació (estacions), nivell 3, amb condicions específiques "toma i deje" y nocturnitat, amb una retribució de 18.060,41 euros a l'any per component fixe i 2458,14 euros a l'any per component variable.

  6. - En la determinació del complement fixe l'empresa no ha inclòs per l'actor el complement d'antiguitat que venia percebent en la seva antiga categoria, i que quantifica en 38,50 euros.

  7. - L'actor reclama el reconeixement del dret a continuar percebent l'antiguitat, i en conseqüència reclama el pagament de 462 euros de diferències per aquest concepte, en el període de 6/01 a 6/02.

  8. - Per la representació de l'empresa es nega l'existència d'una doble escala salarial i s'ha al·legat la prescripció de la reclamació, per entendre que el 21.6.00 es va produir una novació contractual, amb la fixació de l'import del component fixe, sense que s'hagi reclamat dins del termini d'un any. 10.- L'actor va formular reclamació prèvia el 27.6.02, esgotant en forma la via prèvia."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Cataluña 765/2008, 28 de Enero de 2008
    • España
    • 28 Enero 2008
    ...esta cuestión, ya ha sido tratada por distintos Tribunales Superiores de Justicia, con doctrina uniforme y así la STSJ de Cataluña de 22 de enero de 2004, recurso 834/02 (JUR 2004, 90711). En dicha resolución se establecía que ha de sentarse como declaración relevante, que el mando intermed......
  • STSJ Castilla y León 70/2007, 7 de Febrero de 2007
    • España
    • 7 Febrero 2007
    ...esta cuestión, ya ha sido tratada por distintos Tribunales Superiores de Justicia, con doctrina uniforme y así la STSJ de Cataluña de 22 de enero de 2004, recurso 834/02. En dicha resolución se establecía que ha de sentarse como declaración relevante, que el mando intermedio y cuadro se reg......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR