STSJ Cataluña 8735/2009, 27 de Noviembre de 2009

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2009:14331
Número de Recurso7733/2008
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución8735/2009
Fecha de Resolución27 de Noviembre de 2009
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

ECR

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 27 de novembre de 2009

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 8735/2009

En el recurs de suplicació interposat per Delia a la sentència del Jutjat Social 12 Barcelona de data 25 de juny de 2008 dictada en el procediment

núm. 909/2007 en el qual s'ha recorregut contra la part Mutual Cyclops (MC MUTUAL), -I.N.S.S.-(Instituto Nacional de la Seguridad Social), -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social) i Premo, S.A., ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 28 de desembre de 2007 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 25 de juny de 2008, que contenia la decisió següent:

"FALLO: Que desestimando la demanda formulada por Dña. Delia contra el INSTITUTO NACIONAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, la TESORERIA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL, la Mutua MC MUTUAL y la empresa PREMO S.A., absuelvo a todos ellos de las pretensiones formuladas en su contra."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. ) La demandante, nacida el 29-3-44, tiene reconocida la incapacidad permanente total, derivada de enfermedad profesional, por resolución del INSS de 271099. La patología que dio lugar al reconocimiento de esta incapacidad fue la siguiente: síndrome de canal carpiano bilateral, intervenido hace 3 años en ESI y el 22698 en ESD; signos de moderada neuropatía mixta en ambos N. medianos por compresión del canal carpiano.

  2. ) El 12-6-07 presentó ante el INSS solicitud de revisión por agravación, que fue denegada mediante resolución de 18-9-07, contra la que interpuso reclamación previa, desestimada por nueva resolución de 29-11-07, quedando agotada la vía administrativa. En la tramitación del expediente administrativo el ICAM emitió dictamen el 31-7-07.

  3. ) La demandante acredita en la actualidad la siguiente patología: la misma que determinó el reconocimiento de la IP Total y además: lumboartrosis moderada; cervicoartrosis moderada; gonartrosis moderada; colitis ulcerosa de larga evolución; hallux valgus reintervenido (21-7-07) en recuperación.

  4. ) La base reguladora anual de la prestación es de 13.053'98 euros.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora Delia va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a les parts contràries i el va impugnar la part demandada MUTUAL CYCLOPS (MC MUTUAL). Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Postula la demandant com a primer motiu de suplicació, amb empara en l'apartat b) de l'art. 191 LPL, la revisió de fets provats de la sentència, sol.licitant-se el canvi en el redactat de l'ordinal tercer amb el següent text alternatiu, respecte les lesions de les què l'actora és tributària: "cervicoartrosis con protusiones discales posteromediales a nivel de C5-C6 Y C6-C7. espondiloartros1s lumbalgia crónica. DiscartrosIs a nivel de L3-L4-l5 y L5-S1. Angiomas vertebrales en D11 y D12. Obesidad y colitis ulcerosa. Derrame articular, signos de sinobitis y meniscopatía degenerativa"; la dita pretensió s'empara en allò que consta en els folis 39 a 42, 48, 49 i 52 de les presents actuacions.

Escau tenir present que conforme constant doctrina jurisprudencial per a que prosperi aquesta causa de suplicació, en base al caràcter extraordinari d'aquest recurs, és necessària la concurrència dels següents elements: a) l'existència d'un error en el jutjador en la valoració de la prova, de forma clara i palesa, no basat en conjectures o raonaments; b) que aquest error es basi en documents o perícies que constin en les actuacions que ho posin en evidència; c) que el recurrent assenyali els paràgrafs a modificar, tot proposant una redacció alternativa que concreti la seva pretensió revisòria; d) que els resultats que es postulen, encara que es basin en els dits mitjans de prova, no quedin desvirtuats per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 1726/2011, 8 de Marzo de 2011
    • España
    • March 8, 2011
    ...presentó solicitud de revisión por agravación en fecha 12-6-2007 que fue desestimada por el INSS y judicialmente por sentencia del TSJ de Cataluña de 27-11-2009 .- folios 44 y ssTERCERO.- Que en fecha 3-3-2009 la parte actora presentó nueva solicitud de revisión por agravación que fue deses......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR