STSJ Cataluña , 19 de Noviembre de 2003

PonenteFELIPE SOLER FERRER
ECLIES:TSJCAT:2003:11546
Número de Recurso914/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución19 de Noviembre de 2003
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL IA ILMO. SR. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL En Barcelona a 19 de noviembre de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7259/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por SOCIEDAD ESTATAL DE CORREOS Y TELÉGRAFOS, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 27 de febrero de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 914/2002 y siendo recurrido/a Marí Juana , FOGASA. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. FELIPE SOLER FERRER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6 de noviembre de 2002 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 27 de febrero de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar totalment la demanda Marí Juana contra Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos S.A., declarar NUL l'acomiadament de la demandant realitzat amb data d'efectes del dia 30.09.02".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. La demandant Marí Juana ha prestat els seus serveis a l'empresa demandada, amb antiguitat de 2.05.95, categoria professional d'Auxiliar Postal en l'Administració de Manresa i salari de 1114,28 euros mensuals, amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries, equivalents a un salari diari de 37,14 euros, a efectes d'aquest procediment. La demandant no té cap càrrec sindical ni de representació dels treballadors, ni l'ha tingut durant l'últim any, i està afiliada al sindicat CGT, fet conegut per l'empresa.

  2. Des de l'inici de la contractació, van signar contractes de treball de duració determinada, fins que per sentència del Jutjat Social 7 de Barcelona, de 18.02.98, es va declarar el caràcter indefinit de la relació laboral, i va esdevenir ferma, en ser confirmada pel TSJC. La demandant va sol.licitar l'execució forçosa de la sentència que va ser executada, notificant-se per l'entitat demandada la decisió de que prengués possessió com a laboral indefinida de plantilla l'actora, per ofici de data 22.09.00. El codi de la seva plaça a Manresa era de NUM000 , en torn de matí.

  3. La demandant va participar a la vaga del 20.06.02. No consten altres participacions en vagues o activitats sindicals destacades de l'actora.

  4. En data 23.05.02, l'empresa demandada va convocar al BOE núm. 123 concurs públic de trasllat per a cobrir els llocs de treball vacants en la societat per a personal funcionari, adscrit als grupos C,E i E en el número 4.621. Entre les vacants ofertades estaven les de:

    NUM000 -Auxiliar Reparto a pie-Manresa- 3places 0824001-325-Puesto n 11 area servicio interior-Manresa 5. En data 25.09.02, es va notificar a la demandant, per telegrama, el seu cessament en el lloc de treball, amb efectes del 30.09.02, per cobertura de la vacant pel funcionari Ángela , segons resolució publicada al BOE 232, de data 27.09.02, per la que es resolia el concurs de trasllat convocat per resolució de data 16.05.02, BOE 123, de 23.05.02.

  5. Contra l'anterior resolució va interposar la demandant papereta de conciliació, havent-se realitzat l'acte amb el resultat de intentat sense efecte.

  6. La demandant va impugnar la convocatòria del concurs per via administrativa, sense que hagi finalitzat el procediment.

  7. En data 29.06.02, l'actora va sol.licitar la readaptació del lloc de treball pel motiu d'embaràs. Per la direcció de recursos humans de l'empresa es va estimar la petició i es va valorar com a incapacitada temporalmente per les tasques pròpies de la seva categoria professional, per la qual cosa va ser destinada a la oficina de Sant Joan de Vilatorrada, per a la realització de funcions que no fòssin d'esforç físic, pròpies de ACR. 9. Per metge del CRAM Antonio , es va indicar en informe de 22.10.02, que: "no es pot deduir que existeixi un risc específic per l'embaràs, ja que segons manifesta el seu metge: embarazada de 20 semanas, ha presentado metrorragias y lumbociatalgia derecha que le impide realizar tareas de esfuerzo.

    En conseqüència considero que, en tot caso, podria ser susceptible de baixa mèdica per contingència comuna, si així ho determina el seu metge de capçalera".

  8. L'actora va suscriure un contracte de interinitat per vacant el 01.10.02 de interinitat per vacant, pel lloc de treball de St. Joan de Vilatorrada. Per comunicació de data 14.11.02, signada pel Cap de Recursos Humans de l'empresa demandada, es va informar a la demandant que a partir del 14.11.02 passaria a realitzar tasques de interior de oficina, per trobar-se en període de gestació.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente al pronunciamiento de instancia que declara la nulidad del despido, condenando al empresario Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A. a que readmita a la actora en su puesto de trabajo, con más el abono de los salarios de tramitación dejados de percibir desde el día del despido hasta la fecha en que la readmisión se haga efectiva, formula la empresa demandada recurso de suplicación, impugnado...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR