STSJ Cataluña , 5 de Diciembre de 2000

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2000:15522
Número de Recurso6744/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 5 de Diciembre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 6744/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (pi)

ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 5 de diciembre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 10122/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por CIA ETIQUETAS Y FORNITURAS S,L. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 22-2-2000 dictada en el procedimiento nº

1084/1999 y siendo recurrido/a Inés . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 28-10-99 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación derechos, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 22-2-2000 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar en part la demanda presentada per Inés contra Compañía de Etiquetas y Fornituras S.L., i declarar el dret de la demandant a que li sigui reconeguda la jornada laboral de 40 hores setmanals, des de la data d'efectes de 8.10.98. Condmno a l'empresa demandada a estar i passar per aquesta declaració, amb totes les conseqüències legals que comporti.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1.- La demandant Inés ha prestat els seus serveis a l'empresa demandada Compañía de Etiquetas y Fornituras S.L., des del 13.1.97, amb categoria professional de viatjant, percebent un salari mensual, sense inclusió de prorrata de pagues extraordinàries, de 128.591.- ptes.

2.- L'actora va ser contractada inicialment mitjançant un contracte de treball on constaven 11 hores setmanals. En data 1.11.97, es va formalitzar un nou contracte a temps parcial de 20 hores.

3.- No obstant el contracte formalitzat, la demandant tenia assignades unes funcions que per portar- les a terme precisava el treball de 40 hores setmanals o més, ja que tenia que visitar empreses per a la zona que abarcava tot Catalunya i amb rutes que en cap cas es podien assolir amb 20 hores setmanals.

4.- Les rutes que realitzava queden reflectides en els documents que aporta l'empresa numerats del 4 al 60, que es dónen per reproduïts.

5.- L'actora percebia comissions en funció de les vendes realitzades.

6.- El Conveni col.lecitu de treball del sector del comerç textil de la província de Barcelona, publicat al DOGC de 30.8.99, és aplicable a l'empresa demandada.

7.- L'empresa no controlava la jornada ni l'horari de la demandant sinó solament els resultats de l'activitat, encara que li exigia una comunicació habitual amb el centre de treball, donant compte de les gestions i els resultats.

8.- Es va presentar la papereta de conciliació davant l'SCI...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR