STSJ Cataluña , 14 de Mayo de 2004

PonenteSARA MARIA POSE VIDAL
ECLIES:TSJCAT:2004:6170
Número de Recurso422/2004
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución14 de Mayo de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL F.S. ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL ILMO. SR. ADOLFO MATIAS COLINO REY En Barcelona a 14 de mayo de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 3878/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Salcer Servicios Auxiliares S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 32 Barcelona de fecha 15 de mayo de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº

194/2003 y siendo recurrido/a Clemente y -F.G.S.- Fondo de Garantía Salarial. Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. SARA MARIA POSE VIDAL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17-3-03 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 15 de mayo de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar la demanda presentada per Clemente , contra SALCER SERVICIOS AUXILIARES, SL i el FONDO DE GARANTIA SALARIAL, i declarar la improcedència de l'acomiadament del demandant comunicat el 29.01.2003 i condemnar a l'empresa SALCER SERVICIOS AUXILIARES, SL, a que en el termini de cinc dies des de la notificació d'aquesta sentència opti entre la readmissió del treballador amb abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva,o el pagament a la demandant de la indemnització de 3.611 euros amb 25 cèntims, més els salaris de tramitació meritats des de la data de l'acomiadament fins a la notificació d'aquesta sentència a la dita empresa. D'altra banda, absolc el FONDO DE GARANTIA SALARIAL sense perjudici de les seves possibles i futures responsabilitats legals.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- El demandant, ha treballat a l'empresa demandada des del 05.01.2001 i darrerament tenia reconeguda la categoria professional d'auxiliar de serveis i percebia el salari mensual diari de 38 euros amb 52 cèntims inclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries. La relació laboral entre les parts es formalitzà mijtançant un contracte per obra o servei determinat, l'objecte del qual era "auxiliar de seguretat vial en vies de gran capacitat de la zona mediterrànea, segons necessitats del servei en torn de matí, tarda o nit, tenint aquesta obra autonomia i substantivitat pròpia".

Segon

L'activitat de l'empresa demandada consisteix en realitzar funcions de viabilitat per la concessionària d'autopistes ACESA.

Tercer

El demandant caigué en situació d'incapacitat temporal en data 24.12.2002, lliurant posteriorment el part de baixa a l'empresa el 27 següent.

Quart

El dia 20.01.2003 la demandada remeté al domicili patern de l'actor, situat al carrer Roig Raventós, 13,4,1 de Lloret de Mar, un telegrama pel que se'l requeria per a que aportés els parts de confirmació setmanalment atès que no se li havia remés cap part des del 27 de desembre. L'esmentat telegrama fou lliurat a la mare del demandant.

Cinquè

En data 22.01.2003 la demandanda tornà a remetre un nou telegrama a l'actor amb un contingut similar, atorgant-li un termini de vinti-i quatre hores per a que aportés el part de confirmació, amb advertència d'adoptar en cas contrari les mesures oportunes, fins i tot l'acomiadament.

Sisè

En el currículum que l'actor lliurà a l'empresa en data 19.12.2000, abans de ser contractat, figurava com a domicili propi el dels seus pares en l'adreça més amunt expressada.

En el contracte signat per les parts en la data més amunt referida hi figurava també el dit domicili, que el fou el que es va fer constar en el document d'alta del treballador a la Seguretat Social i en la còpia del carnet d'identidad en possessió de la demandada.

Setè

Des de la seva contractació l'actor ha variat sovint de domicili, residint a l'actualitat a l'avinguda Maresme 5-7 4, 4, de Canet de Mar, localitat on la seva dona regenta un establiment d'hosteleria.

Vuitè

No consta que la demandada tingués coneixement dels dits canvis de domicili.

Novè

L'actor fou citat per la Mútua FREMAP, que cobreix les contingències d'incapacitat temporal per contingències comunes de la demandada, al seu central assistencial de Girona el dia 27.01.2003, sense que s'hi presentés.

Desè

En data 29.01.2003 la demandada remeté a l'actor una carta d'acomiadament, que es dóna aquí por reproduïda, en la que se l'imputat l'extinció del seu contracte per no lliurar els parts de baixa i la seva incompareixença a la revisió de l'entitat col.laboradora de la Seguretat Social. Aquesta carta fou remesa per buró-fax al dit domicili de Lloret de Mar, que no fou lliurat perquè l'habitatge era buit, deixant-se el correponent avís postal.

Onzè

En data 03.02.2003 l'actor es presentà en el domicili de l'empresa on lliurà els parts de baixa.

En aquells moments l'administrativa que s'encarrega de qüestions de personal manifestà a l'actor que se li havia remés la carta d'acomiadament per causa de no aportar els parts de confirmació, lliurant-li tot seguit un document de quitança i liquidació de parts proporcionals que l'actor en negà a signar, manifestar que "ell se'n volia anar, però no així"

Dotzè

Dos dies després l'actor es presentà en les dependències de l'empresa, signant el rebut de quitança i liquidació de parts proporcionals i percebent un xec en quantia de 635 euros amb 45 cèntims corresponents al mes de gener de 2003 i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ País Vasco , 27 de Noviembre de 2007
    • España
    • 27 Noviembre 2007
    ...hace alusión a una doctrina jurisprudencial que relata como sentencias del TSJ del País Vasco de 14 de enero de 2003 y sentencia del TSJ de Cataluña de 14 de mayo de 2004 (aunque la primera no la delimita, comenta o expresa), analizaremos las resultancias jurídicas que se reseñan al objeto ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR