STSJ Cataluña , 30 de Octubre de 2003

PonenteROSA MARIA VIROLES PIÑOL
ECLIES:TSJCAT:2003:10745
Número de Recurso7254/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución30 de Octubre de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7254/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL MAC ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMA. SRA. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL En Barcelona a 30 de octubre de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6817/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por Rocío frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº1 Barcelona de fecha 27 de julio de 2002 dictada en el procedimiento nº 108/2002 y siendo recurrido/a I.C.S..

Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. Dª. ROSA MARIA VIROLÉS PIÑOL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 8-2-02 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Personal Estatutario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 27 de julio de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada per Rocío , declarar el dret de la demandant a gaudir de les 24 lliurances anuals, establertes al pacte de 13-3-87 subscrit entre el Comitè d'empresa de l'Hospital de Bellvitge i la direcció del centre, mentre es mantinguin les condicions actuals, i condemnar el Institut Català

de la Salut que pagui a la demandant 401,07 euros com a compensació de lliurances no gaudides durant l'any 2001".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - La demandant treballa per a l'Institut Català de la Salut com a ATS/DI amb plaça com a personal estatutari sanitari no facultatiu, segons resolució d'adjudicació de plaça de 9-10-00, va prendre possessió el dia 1-11-00 a l'Hospital de Bellvitge.

  2. - Des de la seva incorporació a l'Hospital, la demandant ha treballat ininterrompudament al Servei de Medicina Intensiva, inicialment de forma interina i des del novembre de 2000 amb plaça en propietat.

    Nogensmenys a l'Hospital s'accepta un sistema d'adjudicació de places segons el qual el personal d'infermeria s'adscriu provisionalment als diferents llocs vacants fins que la Comissió d'Infermeria es reuneix per atorgar-los de forma definitiva d'acord a les sol"licituds dels interessat si tenint en compte un barem de mèrits pactat amb les seccions sindicals. L'adjudicació definitiva a la demandant de la plaça del Servei de Medicina Intensiva es va produir el maig de 2001.

  3. - Per acord de 13-3-87 subscrit entre el Comitè d'empresa de l'Hospital de Bellvitge i la direcció del centre, el personal auxiliar sanitari adscrit al Servei de Medicina Intensiva o la Unitat Coronària que treballa en els torns de matí o tarda té dret a sis dies de lliurança (descanso graciable) trimestrals (24 anuals). El pacte estableix que "a los efectos de su disfrute, se entenderá que para su aplicación deberá haberse prestado servicio de forma ininterrumpida durante el trimestre (...)".

  4. - La demandant ha gaudit dels sis dies trimestrals de lliurança mentre des de la seva incorporació a l'Hospital fins el segon trimestre de 2001.

  5. - En escrit de 14-5-01, el Director de l'Hospital s'estableixen normes sobre calendari laboral i s'anuncia que "(...) mantindran els seus efectes els pactes interns de 16-3-87 (...) només per aquelles persones que tinguin la seva plaça consolidada en un d'aquests serveis en data 31-12-00 (...)".

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia de instancia que estimando la demanda presentada por Dña. Rocío , declara el derecho de la demandante a disfrutar de las 24 descansos anuales, establecidos en el pacto de 13.3.1987 suscrito entre el Comité de empresa del Hospital de Bellvitge y la dirección del centro, mientras se mantengan las condiciones actuales, condenando al INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT a que pague a la demandante 401,07 euros como compensación de descansos no disfrutados durante el año 2001; interpone...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR