STSJ Cataluña , 24 de Noviembre de 2000

PonenteJOSE IGNACIO DE ORO-PULIDO SANZ
ECLIES:TSJCAT:2000:15038
Número de Recurso5651/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución24 de Noviembre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 5651/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL amr ILMO. SR. D. EMILIO DE COSSIO BLANCO ILMA. SRA. Dª. ÁNGELES VIVAS LARRUY ILMO. SR. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ En Barcelona a 24 de noviembre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 9808/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por I.C.S frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 9 de diciembre de 1999 dictada en el procedimiento nº 63/1999 y siendo recurridos, Patricia , Francisco , Angelina y Jesús María . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. JOSÉ IGNACIO DE ORO PULIDO SANZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22 de enero de 1999 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Personal Estatutario, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de diciembre de 1999 que contenía el siguiente Fallo:

Estimar en part la demanda presentada per Jesús María contra l'Institut Català de la Salut, Patricia , Francisco i Angelina , declarar el dret del demandant a ser contractat temporalment, d'acord amb el seu ordre de preferéncia en la puntuació de la llista de la borsa corresponent a la categoría professional de Técnic Especialista, des de 1 de marzo de 1998 a 30 de noviembre de 1998. Es condemna a l'ICS a estar i passar per aquesta declaració, i a que consideri com a efectiva la contractació de 168 dies del demandant, dins del període indicat, així com l'indemnitzi en la quantitat de 1.073.016 ptas. corresponents als salaris deixants de percebre a causa de la manca de contractació.

Absoldre als demandats Patricia , Francisco i Angelina .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- El demandant Jesús María , amb DNI núm. NUM000 , ha prestat serveis per compte de l'ICS, amb categoría professional de Técnic Especialista FP-II Laboratori, amb destinació a la Residencia Sanitaria "Ciudad Sanitaria i Universitaria Vall d'Hebron". El salari corresponent a la seva categoría és de 6.387 ptes.

al día per a l'any 1998.

2n.- L'actor estava inclós en la borsa de treball temporal de l'Hospital de la Vall d'Hebrón, per a la categoría de técnic especialista i puntuació de 2'92 punts.

3r.- El funcionament de la borsa de treball temporal está regulat pels acords de 30 d'abril de 1992, concertats per l'ICS i el sindicats, en la Mesa Sectorial de Sanitat, que en l'apartat vuité indiquen el següent:

"Les direccions del Centres, a través de les corresponents Unitats de Personal, en produir-se la necessitat d'una contractació procediran a efectuar-la amb el personal inscrit en les llistes elaborades per la comissió corresponent, seguint en tot cas la prelació fixada en les llistes".

4t.- En la llista de la Borsa de Treball de Personal Sanitari no facultatiu publicada el 21 d'abril de 1998, referent a l'Hospital General i per a la categoría professional de Tècnic de Laboratori, constava el barem de Jesús María en 2'92 punts. Patricia , constava amb 1'23 punts. Angelina , amb 0 punts. En la llista de desembre de 1998. Jesús María tenía 3'42 punts. Patricia , constava amb 2'87 punts i Angelina 0'75.

Francisco constava amb 5,33 punts.

5è.- En data 1 de març de 1998, va ser contractada Patricia , mitjançant contracte eventual, amb nova contractació de data 1 d'abril 1998 i de 22 de julio de 1998 (113 díes), sempre per a la categoría professional de Tècnic de Laboratori FP II. 6è.- Sra. Angelina va ser contratada mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR