STSJ Cataluña 5119/2005, 3 de Junio de 2005

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2005:7149
Número de Recurso4972/2004
Número de Resolución5119/2005
Fecha de Resolución 3 de Junio de 2005
EmisorSala de lo Social

D. JOSE QUETCUTI MIGUELDª. IGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYADª. MATILDE ARAGO GASSIOT

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG :

MT

ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

En Barcelona a 3 de junio de 2005

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 5119/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Fomento de Construcciones y Constratas S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 33 Barcelona de fecha 19 de marzo de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 6/2004 y siendo recurrido/a Juan María. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 13 de enero de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 19 de marzo de 2004 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar parcialment la demanda presentada per Juan María i condemnar a FOMENTO DE CONSTRUCCIONES Y CONTRATAS, SA a abonar la quantitat de 13.090,48 euros a l'actor":

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- l'Actora va començar a treballar per la demandada en data 6.4.78, acreditant en el moment de cessament la categoria d'operari i una retribució de l.258,68 euros mensuals, amb prorrata de pagues extres.

  1. - Per resolució del INSS de 15.5.03 es reconegué al actor la situació d'incapacitat permanent, amb dret a una pensió del 55% d'una base reguladora de 1.258,68 euros al mes.

  2. - L'art . 43-2 del Conveni Col·lectiu de treball de les pereses FCC,SA Cespa Ingenieria Urbana, SA i Urbaser, SA, aplicable a la demandada, estableix el següent:

    "2. L'empresa, per al casos en què el treballador, a conseqüència d'accident laboral o malatia, resulti declarat definitivament en situació d'incapacitat permanent total, per a la seva professió habitual, posseirà la següent opció:

    1. Donar ocupació adequada al treballador declarat definitivament en aquella grau d'invalidesa permanent .(...).

    b)Cessareltreeballadorcomplementareconòmicamentlapensióque amb caràcter definitiu, es reconeguin a cada treballador mensual utilitzada per al càlcul de la pensió amb les limitacions, circumstàncies i requisits que s'expliquen a continuació.

    Aquest complement mensual es percebrà tantes vegades com mesos corresponguin a cada treballador, en funció de nombre d'anys complets treballats a l'empresa, en aplicació i d'acord amb la taula annexa.2.

    L'aplicació de la taula esmentada no suposa en cap cas complementar per sobre del compliments dels 60 anys d'edat del treballador beneficiari.

    L'obligació de l'empresa naixerà en la data d'aquella resolució ferma, que declare definitivament com a invàlid el treballador de què es tracti.

    (...) En aquest apartat b), el treballador podrà optar entre percebre mes a mes aquest complement o capitalitzar-lo, percebent d'una sola vegada el producte del seu complement mensual a l'inici de la situació, pel nombre de mesos a complementar".

    La taula annexa 2, esmentada pel precepte, estableix 60 mensualitats del complement pels treballadors de 21 a 25 anys d'antiguitat.

  3. - La demandada, per escrit de data 23.7.03, comunicà a l'actor la seva opció pel cessament i l'abonament del complement, que quantificà en la forma següent:

    -8 mensualitats de 655,41 * en brut, equivalents al 45% diferencial per a completar el 100% de la base reguladora de la pensió reconeguda a la resolució al INSS, per import de 1.258,68*, fins el dia 15.1.04, data de compliment de 55 anys d'edat.

    -52 mensualitats de 314,67* en brut, equivalents al 25% diferencial per a completar el 100% de la base reguladora a partir de 15.1.04 i fins a 15.1.09, data de compliment de 60 anys.

    La demandada, per tant, abonà a l'actor la quantitat total de 20.894,12 * en brut, suma d'ambdues quantitats.

  4. - En data 18.12.03. s'intentà la conciliació prèvia amb el resultat de sense avinença".

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado e impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurre en suplicación...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR