STSJ Cataluña , 10 de Octubre de 2002

PonentePONÇ FELIU I LLANSA
ECLIES:TSJCAT:2002:11243
Número de Recurso15/2002
ProcedimientoPENAL
Fecha de Resolución10 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Civil y Penal

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA Sala Civil i Penal Recurs de Cassació núm. 15/2002 SENTÈNCIA NÚM. 30 President:

Il·lma. Sra. Núria Bassols i Muntada Magistrats:

Il·lm. Sr. Ponç Feliu i Llansa Il·lm. Sr. Lluís Puig i Ferriol Barcelona, 10 d'octubre de 2002 La Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha vist el recurs extraordinari de cassació interposat per la Sra. Carmela contra la sentència de data 3 de desembre de 1999 pronunciada per la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Lleida en resoldre el recurs d'apel·lació formulat per la mateixa contra la dictada en data19 de juliol de 1999 pel Jutjat de primera instància de La Seu d'Urgell en el judici declaratiu de menor quantia 197/98 instat pel Sr. Bruno contra Sra. Carmela sobre l'establiment de règim de visites. La part recurrent ha estat representada davant d'aquest Tribunal pel procurador Sr. Joan GRAU MARTÍ i defensada pel lletrat Jordi Salduga Salse. La part recorreguda ha estat representada pel procurador Sr. Arturo COT MONTSERRAT i defensada pel lletrat Ma Carmen Ruiz González.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 19 de juliol de 1999, el Jutjat de primera instància de La Seu d'Urgell va dictar una sentència en les actuacions de judici de menor quantia núm. 197/98, la qual declarava:

"QUE DESESTIMANDO la cuestión previa de inadecuación de procedimiento planteada por la parte demandada en estos autos, y entrando en el fondo del asunto, Y QUE ESIMANDO LA DEMANDA interpuesta por el Procurador Don GABRIEL TORRAS BAGÁN, en nombre y representación de Don Bruno contra Doña Carmela , DEBO ESTABLECER Y ESTABLEZCO los siguientes efectos en la relación de ambos litigantes con su hijo menor de edad GERARD..."

Segon

No conforme amb aquella resolució la Sra. Carmela va interposar un recurs d'apel· lació davant la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Lleida la qual, en data 3 de desembre de 1999 va dictar la seva sentència desestimant el recurs interposat i confirmant íntegrament la recorreguda amb imposició de costes a l'apel·lant.

Tercer

Disconforme amb tal sentència la Sra. Carmela va interposar contra ella recurs de cassació, el qual ha estat tramitat d'acord amb la llei. Es va senyalar el dia 26 de setembre de 2002 per a la seva votació i decisió, la qual va tenir lloc.

Actua com a ponent el magistrat l'Il·lm. Sr. Ponç Feliu i Llansa.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Contra la sentència de l'Audiència Provincial de Lleida de 13 de desembre de 1999, que confirmà la del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de la Seu d'Urgell de 19 de juliol de 1999, interposà el 21 de desembre de 1999 la representació de la demandant Sra. Carmela recurs de cassació davant el Tribunal Suprem que, en data 5 de Març d'enguany, dictà Interlocutòria, per la qual declarà la competència d'aquesta Sala pel coneixement de l'esmentat recurs, atès que el seu motiu tercer invocava com a infringit els articles 132 i següents del Codi de Família de Catalunya.

El litigi tracta, en síntesi, del següent:

La parella de fet constituïda per Sra. Carmela , de nacionalitat andorrana, i Bruno , de nacionalitat espanyola, sol·licitaren de l'Hble. Batlle d'Andorra que dictés sentència en procediment d'atribució de custodia de menor, instat de comú acord, cosa que feu l'esmentada batllia dictant la corresponent resolució el 13 de febrer de 1998, en els termes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR