STSJ Cataluña , 1 de Octubre de 2004

PonenteMARIA DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA
ECLIES:TSJCAT:2004:10663
Número de Recurso7794/2003
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 1 de Octubre de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL MG ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA ILMO. SR. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ En Barcelona a 1 de octubre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 6653/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Urbaser,S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 32 Barcelona de fecha 26 de junio de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 37/2003 y siendo recurrido/a Eusebio . Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. Mª DEL CARMEN FIGUERAS CUADRA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 27 de enero de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 26 de junio de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada per Eusebio , contra URBASER, SA, declarar el dret del demandant a percebre el salari que venia cobrant a l'empresa anterior, sense perjudici del dret de la demandada d'absorbir i compensar els possibles increments salarials, i condemnar la demandada a estar i passar per la dita declaració i abonar a l'actor la quantia de VINT-I-CINC MIL QUATRE-CENTS MORANTA-DOS euros amb VINT-I-NOU cèntims per les dites diferències pel periode comprés entre l'1.6.2001 al 30.11.2002, més el 10% de recàrrec d'interès per mora."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer. L'actor va iniciar la seva relació laboral amb l'empresa COOPERATIVA DE USUARIOS DEL SERVICIO DE LIMPIEZA PÚBLICA DOMICILIARIA DE BARCELONA en data 19.12.1996, ostentant la categoria professional d'encarregat. En els darrers temps, abans de la subrogació empresarial a la què tot seguit es farà esment, el salari que percebía era de 532.184 ptes. sense la dita prorrata.

Segon

En data 29.8.2000 el demandant va rebre comunicació de l'esmentada cooperativa en que se li feia avinent que passaria a prestar els seus serveis per a l'empresa aquí demandada amb efectes de l'1.11.2000, en virtud de subrogació empresarial, resultant d'aplicació el plec d'adjudicació de contrates aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Barcelona de 22.12.1999.

Per la seva banda URBASER comunicà per escrit de 31.10.2000 al demandant les condicions contractual aplicables a partir de la dita subrogació, contemplant-se entre d'altres aspecte que "de conformidad con el pliego de condiciones regulador de la concesión de los servicios precitados y por lo establecido en los artículos 49 a 53 ambos inclusive del Convenio Interprovincial de la Limpieza Pública y Recogida Viaria , en vigor, URBASER, SA, como nuevo adjudicatario asume la obligación de subrogarle en los términos que contempla el referido Pliego y Convenio"

Tercer

En el plec de condicions tècniques establert en la cotrata aprovada per l'Ajuntament de Barcelona s'establia que els nous concessionaris tenien l'obligació de subrogar-se en les relacions laborals vigentes dels treballadors que integressin la plantilla dels anteriors concessionaris, determinant-se que aquesta subrogació comportaria que els nous adjudicataris haurien de respectar els drets i obligacions anteriors.

Quart

L'activitat de les dues empreses referides és la neteja viària. Les relacions laborals entre les parts es regeixen, des de l'1.1.2001 pel Conveni col.lectiu de treball de les empreses Fomento de Construciones y Contratas SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana, SA i Urbaser (per a l'activitat de medi ambient de Barcelona capital) per als anys 2001-2007 (DOGC 6.2.2002)

Cinquè

Des del moment de la dita subrogació l'actor ha vingut realitzant idèntiques funcions que les anteriorment dutes a terme per la cooperativa ocupadora. Tanmateix, però la demandada no abonà a l'actor el salari que tenia reconegut, sinó la quantitat mensual de 1.512 euros amb 92 cèntims /251.728 ptes).

Sisè

En les descrites circumstàncies, el demandant interposà demanda de quantitat, que fou estimada per sentència del jutjat del social número 14 dels de Barcelona de 26.6.2001 (actuacions 207/2001). El dit pronunciament és ferm, en haver estat confirmada per sentència de la Sala del Social del TSJ de Catalunya de 12.7.2002.

Setè

Després de l'esmentat pronunciament, la demandada va abonar a l'actor les quantitats objecte de condemna. Tanmateix, però ha continuat pagant-li el salari referit en l'anterior fet provat cinquè.

Sisè

Les diferències retributives entre el salari que percebia el demandant ambans de la subrogació i el què realment li ha estat abonat és de 1.108 euros amb 35 cèntims, concretant-se la possible diferència del periode comprés entre l'1.6.2001 al 30.11.2002 a la quantia de VINT-I-CINC MIL QUATRE-CENTS NORANTA-DOS euros...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR