STSJ Cataluña , 17 de Enero de 2003

PonenteANGEL DE PRADA MENDOZA
ECLIES:TSJCAT:2003:597
Número de Recurso7471/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución17 de Enero de 2003
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 7471/2002 Rollo núm. 7471/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL js ILMO. SR. D. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA ILMA. SRA. Dª. ÁNGELES VIVAS LARRUY ILMO.SR. D. FRANCISCO ANDRÉS VALLE MUÑOZ En Barcelona a 17 de enero de 2003 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 264/2003 En el recurso de suplicación interpuesto por Donato frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Girona de fecha 28.06.2002 dictada en el procedimiento nº 276/2002 y siendo recurrido/a FUNDACIO PRIVADA D'ARTS I OFICIS SANT JORDI y FOGASA. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. ÁNGEL DE PRADA MENDOZA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22.05.02 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Extinción a instancia del trabajador, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28.06.2002 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentada pel demandant, Donato , contra Fundació Privada d'Arts i Oficis Sant Jordi, sobre extinció del contracte de treball per voluntat del treballador, i declaro no procedent l'extinció esmentada. Així mateix, absolc l'entitat demandada de les demandes formulades en contra seva.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

1.- El demandant ha prestat serveis per compte de l'entitat demandada, una escola taller per a desocupats sense ànim de lucre, dedicada a l'enseyament professional. Té una antiguitat des del 3.07.2001, amb una categoria professional de mestre de taller i una retribució de 1.358,29 euros/mes amb inclusió de prorrata de pagues extraordinàries.

2.- L'actor va resultar contractat a través de l'INEM i va subscriure amb l'entitat demandada un contracte temporal per obra o servei determinat, amb una durada prevista fins al 13.06.2002, coincidint amb l'acabament del curs escolar i del primer any de l'activitat empresarial, la continuïtat de la qual està subjecta a aprovació i pressuposat públic, mitjançant subvenció aprovada pel Departament de Treball de la Generalitat. En aquest sentit, en el moment actual, ha finalitzat la relació laboral de tots els treballadors contractats l'any passat.

3.- El demandant ha expressat en la prova de confessió que sofrir problemes d'adaptació al lloc de treball en relació amb els alumnes a qui havia d'impartir classes, en especial pel caràcter indisciplinat y maleducat d'alguns d'ells. Per tal motiu, en data 24.11.2001 va presentar un escrit en què sol.licitava la baixa voluntària, que no va arribar a tenir efectes, per la qual cosa va decidir finalment continuar al lloc de treball.

4.- En data 15.12.2001 el demandant va sofrir a classe un accident de treball en un moment en què, havent-se ajupit per recollir material, es va aixecar ràpidament y, per evitar colpejar-se contra la porta d'un armari , va realitzar un brusc moviment cap enrere, va perdre l'equilibri i es va colpejar amb el cant d'una safata, circumstància que ha ratificat l'alumne Pedro Jesús , tot i que sense poder precisar el dia concret en el qual es va produir aquest accident.

5.- El demandant no va posar en coneixement del personal de l'escola taller l'accident descrit a l'ordinal anterior. Tampoc va acudir a cap servei hospitalari d'urgències en aquell primer moment.

6.- El día 7.01.02 el demandant va acudir al metge de capçalera, ABS Sta. Clara, i va estar en situació de baixa per malaltia comuna durant el periode comprès del 7.01.02 al 16.01.02 -foli.

30.

7.- L'actor consta així mateix de baixa amb càrrec a la Mutua Egara des del 16.01.2002, segons contingència de l'accident de treball ocorregut el 15.12.2001 -foli 25.

8.- Des del 7.01.02 la part demandada abona al demandant les prestacions per incapacitat temporal segons la contingència de malaltia comuna.

9.- En la prova de confessió l'actor ha admès que l'any 1.996 va estar afectat de lumbàlgia.

10.- Durant el periode de baixa laboral s'ha vist l'actor al carrer dedicat a venda de material electrònic.

11.- Consta la celebració de l'acte de conciliació davant el CMAC amb el resultat d'intentat sense efecte, segons acta de data 15.05.2002.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Contra la sentencia que desestima su demanda, interpone recurso de suplicación el trabajador que en un primer motivo procesalmente amparado en el apartado b) del artículo 191 de la Ley Procedimiento Laboral, interesa la adición al hecho declarado probado núm. 8 del siguiente texto: "... si bé les corresponents als mesos de febrer i març no les va percebre fins el 16 de maig de 2.002 i les d'abril de 2.002 no les va rebre fins el 16 de juny de 2.002"; cita en apoyo de su...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR