STSJ Cataluña , 15 de Octubre de 2002

PonenteJOSE CESAR ALVAREZ MARTINEZ
ECLIES:TSJCAT:2002:11485
Número de Recurso1521/2002
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución15 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 1521/2002 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL fc ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS ILMO. SR. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ En Barcelona a 15 de octubre de 2002 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 6520/2002 En el recurso de suplicación interpuesto por Inss frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Mataró de fecha 7 de diciembre del 2001 dictada en el procedimiento nº 697/2001 y siendo recurrido/a Roberto . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. JOSÉ CÉSAR ÁLVAREZ MARTÍNEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 24-7-01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reintegro prestaciones Seguridad So, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 7-12- 01 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimar la demanda presentada pel Don. Roberto contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social i revocar les resolucions administratives impugnades en aquest procediment, deixant-les sense efecte i condemnant l'entitat gestora demandada a estar i a passar per aquesta declaració".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. El demandant, nascut el 17-9-57, i que consta afiliat a la Seguretat Social amb el núm. NUM000 i en situació d'alta al RETA, tenia reconeguda per resolució de la Direcció provincial de l'INSS de Barcelona de 21-2-00 una pensió d'incapacitat permanent total per a la seva professió habitual de tèxtil-acabats, amb efectes de 31-1-00 (foli 78).

  2. El dia 1-2-01 la Direcció provincial de l'INSS de Barcelona va dictar resolución per la qual es suspenia temporalment la pensió d'I.P. reconeguda a l'actor o se'l requeria pel reintegrament de la quantitat de 715.044 pts. en concepte de prestacions indegudament abonades. El demandant es va alçar contra aquesta resolució mitjançant escrit de reclamació prèvia, la qual va ser estimada en part per resolució de la mateixa Direcció provincial de l'INSS de 7-6-00 (folis 6-22).

  3. En la resolució d'estimació parcial de la reclamació prèvia, l'INSS disposava reiniciar el pagament de la pensió d'I.P.T. amb efectes 1-2-01 i fixar l'import del deute a reintegrar per pagament indegut en 658.927 pts., quantitat corresponent a la prestació percebuda durant el período de 21-2-00 (foli 22).

  4. L'actor era l'administrador de la companyia mercantil Acabats la Riera, S.L., dedicada a acabats tèxtils (folis 28-34).

  5. L'activitat professional que desenvolupava el demandant en la seva empresa era bàsicament la d'operari, treballant a les màquines que tenia en el taller. En data 17-1-98 l'actor va patir un accident treballant amb una d'aquestes màquines al lesionar-se la mà (foli 101 i testimoni del Sr. Pedro Jesús).

  6. Des que l'actor va patir l'accident ja no va tornar a treballar més amb la maquinària de l'empresa.

    Àdhuc, després de l'alta mèdica, tan sols anava esporàdicament a l'empresa per a resoldre qüestions puntuals. La gestió administrativa de la companyia la portava la gestoria (folis 47-59 i testimoni Don. Pedro Jesús).

  7. A l'any 2000 l'empresa Acabats la Riera, S.L. tenia dos treballadors assalariats, els qual van rebre la notícia que l'empresa tancaria al voltants del mes d'octubre d'aquell mateix any (testimoni Don. Pedro Jesús).

  8. En data 8-1-01 el demandant va presentar a l'Agència Tributària la Declaració Censal per fi d'activitat -model 037- i la baixa d l'impost d'activitats econòmiques a l'Ajuntament de Mataró, ambdues peticions amb efectes de 31-12-00 (folis 28-33).

  9. El demandant va presentar el 12-1-01 a la T.G.S.S. una declaració de variació de dades en el RETA i en la que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR