STSJ Cataluña 7681, 29 de Julio de 2005

PonenteADOLFO MATIAS COLINO REY
ECLIES:TSJCAT:2005:7681
Número de Recurso6494/2004
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución7681
Fecha de Resolución29 de Julio de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA CATALUÑA SALA SOCIAL NIG :

MBEC ILMA. SRA. SARA MARIA POSE VIDAL ILMO. SR. ADOLFO MATÍAS COLINO REY ILMO. SR. SALVADOR VÁZQUEZ DE PARGA Y CHUECA En Barcelona, a 29 de julio de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 6622/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por TGSS (GIRONA) frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Figueres de fecha 5/04/04 dictada en el procedimiento Demandas nº 149/2003 y siendo recurrido/a Explotació Agropecuària Baqué,S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ADOLFO MATÍAS COLINO REY.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 16/06/03, tuvo entrada, en el citado Juzgado de lo Social, demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor, alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio, se dictó sentencia con fecha 5/04/04 que contenía el siguiente fallo:

Desestimant l'excepció d'incompetència de jurisdicció, i estimant íntegrament la demanda formulada per Juan , en qualitat d'administrador de l'empresa EXPLOTACIÓ AGROPECUÀRIA BAQUÉ SL, davant la TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, sobre baixa en el règim especial agrari i alta d'ofici en el règim general, declaro que l'empresa esmentada, i per extensió, els dos treballadors al seu servei, han de quedar enquadrats en el règim especial agrari de la seguretat social, i les parts s'han d'atenir a aquesta declaració i han de deixar sense efecte la resolució dictada per la TGSS de data 4.124.2002.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer. L'entitat actora Explotació Agropecuària Baqué SL es va constituir el 27 de novembre de 1992 mitjançant escriptura pública atorgada a Figueres davant del notari Sr. Olle Favaro, i el seu objecte social és "l'explotació econòmica de tot tipus i règim de finques, instal.lacions i complexos agropecuaris, la realització de cultius i aprofitaments, la criança i engreixament de bestiar, el desenvolupament de tècniques i mètodes propis i l'assessorament a tercers sobre tot això anterior; la participació, directa o indirecta, en projectes empresarials, iniciatives i programes d'actuació afins o complementaris a les activitats enumerades.

Segon

La societat es va inscriure al règim especial agrari de la seguretat social, i se li va assignar el codi de compte de cotització 17/100408165.

Tercer

Iniciat l'expedient de revisió d'ofici i seguit per tots els tràmits, la Tresoreria General de la Seguretat Social, mitjançant resolució de 4.12.2002, va declarar indeguda la inscripció de l'empresa al règim especial agrari, en va tramitar d'ofici l'alta al règim general, i li va assignar un nou codi de compte de cotització a partir de l'1.12.2002, i igualment pel que fa als seus dos treballadors Federico i Luis Antonio .

Quart

El 13.12.2002 Juan , en qualitat d'administrador únic de la mercantil Explotació Agropecuària Baqué SL, va elevar a escriptura pública l'acord adoptat a la junta general universal de socis relatiu a la modificació de l'objecte social que seria en endavant "l'explotació agrícola i ramadera: explotació de finques, instal.lacions i complexos agropecuaris, la realització de cultius, la criança i engreixament de bestiar".

Cinquè

A la finca Mas Pere Pau, explotada perla societat demandant, es realitzen conjuntament activitas agràries (cultiu de finques) i pecuàries de cria i engreixament de bestiar vacú en règim extensiu. El bestiar pastura lliurement en una part dels camps, i l'altra part de la finca es dedica al cultiu de farratge i cereals destinats a l'alimentació dels animals. Només en determinades èpoques de l'any l'alimentació de les vaques es complementa amb pinsos. Així mateix, l'engreixament dels vedells en els seus dos últims mesos de vida s'efectua gairebé exclusivament.

Sisè

El 29.10.2002 el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya va atorgar a la societat actora la qualificació d'Explotació Agrària Prioritària, un dels requisits de la qual és que la finalitat de la societat sigui exclusivament l'activitat agrària (agrícola, ramadera i forestal).

Setè

El 27.1.2003 es va presentar reclamació prèvia que la TGSS va desestimar en resolució de data 5.5.2003.

Vuitè

La demanda iniciadora d'aquestes actuacions es va registrar d'entrada en aquest Jutjat Social el dia 16.62003."

TERCERO

Contra dicha sentencia, anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR