STSJ Cataluña 7924, 13 de Septiembre de 2005

PonenteJORDI AGUSTI JULIA
ECLIES:TSJCAT:2005:7924
Número de Recurso2596/2004
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución7924
Fecha de Resolución13 de Septiembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

AD ILMO. SR. JORDI AGUSTÍ JULIÀ

ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ ILMO. SR. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ En Barcelona a 13 de septiembre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 6826/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Mutua Universal (Mugenat) frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Girona de fecha 9 de diciembre de 2003 dictada en el procedimiento Demandas nº

470/2003 y siendo recurridos Juana , Instituto Nacional de la Seguridad Social Girona y Tesoreria General de la Seguridad Social Girona. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JORDI AGUSTÍ JULIÀ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 9 de diciembre de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Incapacidad temporal, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de diciembre de 2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda formulada per Juana , declaro l'actora en situació d'incapacitat temporal derivada de malaltia comuna per recaiguda, amb dret a percebre el subsidi econòmic que li correspongui sobre la base reguladora de 36,10 euros dia i amb efectes des del dia 13.06.03 fins al moment en el qual es produeixi l'alta mèdica, i en conseqüència, condemno la Mútua Universal a abonar l'esmentada prestació i tot això, sense perjudici de la responsabilitats que el nostre ordenament atribueix a l'INSS i a la TGSS en aquesta matèria.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER. La treballadora Juana , afiliada al Règim general de la Seguretat Social amb el núm.

NUM000 va estar prestant serveis per a l'empresa MASIA SUREDA, SL amb la categoria de planxadora, des del 27.02.2001 fins al dia 26.11.01 (fets no discutits, i foli 43 expedient administratiu).

SEGON. Amb data 9.10.01 la treballadora va passar a situació d'incapacitat temporal, com a conseqüència d'un dolor abdominal hipogàstric sense etiologia clara. (foli 23), i va romandre en l'esmentada situació fins al dia 24.04.03, data en la qual se li va extingir la incapacitat temporal, com a conseqüència de l'expedient d'invalidesa iniciat per la mútua el dia 8.04.03, amb el resultat de denegar la incapacitat permanent, per no assolir les seqüeles de l'actora el grau que el nostre ordenament exigeix per a lucrar aquest tipus de prestació (foli 24).

TERCER. La base reguladora de la prestació d'IT va ser fins al moment de la seva extinció de 36,10 euros dia, i s'abonava per la Mútua Universal. (fet no discutit)

QUART. La Mutua amb data 28.02.03 va deixar d'atendre les contingències comunes de l'empresa MASIA SUREDA, SL. (foli 124)

CINQUÈ. L'actora amb data 13.06.03, causa nova baixa per recaiguda del seu procés anterior, que l'obliga a passar pel quiròfan. El dia 23.10.2003, després de nombroses proves mèdiques, es decideix intervenir-la quirúrgicament d'una hèrnia inguinal, de la qual en l'actualitat és convalescent. Després de la intervenció, han desaparegut els dolors abdominals que patia, i ha millorat notablement el seu estat de depressió. (folis 13, 35, 85, 100 informe pericial del Dr. Iván)

SISÈ. La treballadora entre el 24.04.03, data d'acabament del procés d'IT i la nove baixa mèdica, ocorreguda el dia 13.06.03, no va realitzar cap activitat laboral ja que estava impedida per a això.

SETÈ. La Mútua Universal denega la prestació d'IT sol.licitada mitjançant resolució de 20.06.03, per entendre que l'actora en el moment de la segona baixa no es trobava en situació d'alta o assimilada, i per no derivar-se aquesta de les mateixes malalties, que van provocar la situació d'IT exhaurida. (Foli 78)

VUITÈ. Es va exhaurir la via administrativa prèvia. (fet no controvertit)

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada Mutua Universal, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia de instancia, estimatoria de la demanda formulada en reclamación por Incapacidad Temporal, derivada de enfermedad común, se interpone por la Entidad colaboradora MUTUA UNIVERSAL, Recurso de Suplicación, el cual tiene por objeto : examinar las infracciones de normas sustantivas o de la jurisprudencia cometidas en la sentencia recurrida; recurso que ha sido impugnado por la trabajadora demandante.

SEGUNDO

Mediante un único motivo de recurso, correctamente amparado en el apartado c) del artículo 191 de la ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR