STSJ Cataluña 9037, 28 de Septiembre de 2005

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2005:9037
Número de Recurso4228/2005
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución9037
Fecha de Resolución28 de Septiembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG : 17079 - 44 - 4 - 2004 - 0000325 fc ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA En Barcelona a 28 de septiembre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7251/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Ajuntament de Llagostera frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Girona de fecha 31 de Marzo de 2005 dictada en el procedimiento Demandas nº 657/2004 y siendo recurrido/a Angelina . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6-10-04 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 31-3-05 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo la demanda interposada per na Angelina contra l'Ajuntament de Llagostera i declaro la nul.litat del acomiadament ocorregut el dia 26-8-04 i, en conseqüència, condemno a la part demandada a la immediata readmissió de l'actora, Angelina , en el lloc de treball de peó de la deixalleria de Llagostera, amb el pagament dels salaris deixats de percebre des del dia de l'acomiadament fins a la notificació de la sentència".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

L'actora ha vingut prestant els seus serveis per l'Ajuntament de Llagostera des del dia 1 d'agost de 2004 amb una antiguitat de 16 de desembre de 2003 era l'antiguitat de l'empresa cedent, mitjançant un contracte d'obra o serveis determinado per atendre la deixalleria de Llagostera. La relació amb l'Ajuntament de Llagostera es va iniciar per rescat de l'activitat de "deixalleria", que fins al 31 de juliol, havia estat portada a terme amb contracta administrativa per part de la empresa Gestió Ambiental de Residus, S.L. , sent en data 26 de juliol de 2004 quan es notifica a l'esmentada empresa la subrogació de la treballadora. La categoria professional que ostentava era de Peó i un salari segons Convnei de personal laboral d'Ajuntament, conveni col.lectiu propi, de 1098,35 euros mensuals.

Segon

En data 26 d'agost de 2004, un membre de la Policia Municpal de Llagostera es va presentar a les dependències de la deixalleria i li va comunicar a la treballadora l'extinció del contracte de treball per no haver superat el periode de prova.

Tercer

L'actora no exerceix ni ha ostentat en l'any anterior al seu acomiadament la condició de representant legal o sindical dels treballadors.

Quart

Intentada la reclamació prèvia, mitjançant escrit de data 17 de setembre de 2004 dirigit a l'Ajuntament, aquest contesta estimant parcialment la reclamaci'prèvia efectuada per la treballadora i, en conseqüència, li reconeix el dret a percebre la indemnització corresponent a un acomiadament improcedent per la qual cosa li ofereix una quantitat total.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR