STSJ Cataluña , 21 de Mayo de 2001

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2001:6265
Número de Recurso293/2001
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución21 de Mayo de 2001
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 293/2001 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (mc)

ILMO. SR. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Dª. Mª LOURDES ARASTEY SAHUN ILMO. SR. D. FÉLIX V. AZÓN VILAS En Barcelona a 21 de mayo de 2001 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 4356/2001 En el recurso de suplicación interpuesto por TELECOMUNICACIO I SERVEIS DEL BAIX LLOBREGAT, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº25 Barcelona de fecha 21 de junio de 2000 dictada en el procedimiento nº 354/2000 y siendo recurridos DIRECCION001 ., FONDO DE GARANTIA SALARIAL y Carmen . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. D. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO .

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17.04.2000 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 21 de junio de 2000 que contenía el siguiente Fallo:

"Rebutjar les excepcions de manca de legitimació passiva i caducitat de l'acció oposades per la demandada DIRECCION001 .

Estimar en part la demanda formulada per Carmen contra DIRECCION001 , Telecomunicació i Serveis Baix Llobregat, S.L. i el Fons de Garantía Salarial, declarar improcedent l'acomiadament que va efectuar l'empresa amb data d'efectes 10.03.00 i, condemnar solidàriament les dues demandades a que optin entre readmetre a la demandant en el seu lloc de treball, en el termini de 5 dies, o per abonar-li una indemnització per import de 111.037.- pessetes (4935 X 22.5). Se'ls adverteix que en cas de no exercitat el dret d'opció s'entendra feta tàcitament per la readmisió. Sigui quin sigui el sentit de la opció exercitada hauràn de pagar també els salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament fins al dia 9 d'abril de 2000.

Sense perjudici de la responsabilitat subsidiària del Fons de Garantia Salarial, en els supòsits i amb els límits de l'article 33 de l'Estatut dels treballadors".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1r.- La demandant Carmen , ha treballat a l'entitat demandada Telecomunicació i Serveis Baix Llobregat, S.L. des del dia 26.03.2000, tenia reconeguda la categoria professional d'auxiliar administrativa i percebia el salari mensual de 148.127.-Ptes. al mes, inclosa la part proporcional de les pagues extraordinàries.

2n.- L'empresa demandada DIRECCION001 ., havia formalitzar un primer contracte de treball a la demandant per una la jornada de treball de 20 hores setmanals, per una duració determinada definida com dins a la fi del servei consistent en atendre Telemarqueting plans clars de Telefònica. Per escrit de data 01.06.99 es va modificar la jornada a 40 hores setmanals. El dia 31 de juliol de 1999 l'empresa va extinguir el contracte per fi del servei i va fer signar a l'actora un document de saldo i quitança. En data 16.09.99 l'actora va ser novament contractada mitjançant un contracte temporal per obra o servei determinat, també per atendre els serveis de telemarqueting, per 35 hores setmanals, ampliades a 40 per pacte escrit de data 15.10.99. En data 18.02.2000, es va donar per extingit el contracte i se li va abonar a l'actora la liquidació de parts proporcionals, la qual va signar un document de saldo i quitança el 18.02.2000, per valor de 24.257.-ptes.

3r.- El dia 21.02.00 va formalitzar un nou contracte amb l'actora la societat Telecomunicació i Serveis Baix Llobregat, S.L., de duració determinada modalitat eventual, en el qual s'indicava com a causa per atendre circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes, coincideix amb l'empresa anterior.

4t.- L'actora i altres personas del centre de treball, entre elles Cristobal , va entrevistar-se amb la Cap del servei, Sra. Lucía , per exposar-li una sèrie de queixes sobre les condicions de treball. La resposta va ser que si volia cessar voluntàriament podia fer-ho. L'administrativa del despatx, per ordres de l'empresa va redactar un document, que l'actora va signar, en el que s'indicava que el de s'indicava: "Por la presente comunico a la dirección de la empresa TEYSER, S.L. que el próximo dia 9 será mi último día de trabajo, motivada por BAJA VOLUNTARIA."

5è.- Van signar un document similar les altres treballadores, excepte Sr. Cristobal que van negar-hi per la qual cosa l'empresa li va comunicar que quedava acomiadat. Uns dies més tard, aquest treballador va signar també la baixa voluntària.

6è.- En data 22.03.00, l'empresa va enviar un borafax a 'actora en el que s'indicava que tenia a la seva disposició la nòmina i la liquidació corresponent a la seva baixa voluntària de l'empresa. La demandant no va contestar a la misiva anterior.

7è.- El dia 20.03.2000 va interposar la demandant demanda de conciliació administrativa i el 5.04 següent es va realitzar acte de conciliació sense avinença.

8è.- La demandant treballa en una altra empresa, Rastad Empleo, ETT, SA, des del dia 10.04.00.

9è.- Telecomunicació i Serveis Baix Llobregat, S.L., per anagrama "TEYSER", es va constituir en data 7.07.99, per les germanes Edurne i Francisca . Es va fijar el domicili social a Castelldefels, c/

DIRECCION000 , NUM000 , NUM001 , i el capital en 500.000.-ptes.

10è.- DIRECCION001 ., " DIRECCION002 ", es va constituir el 9.11.92 i va ser socis fundadors Cosme i dos mes. El domicili social estava ubicat a Viladecans, c/ DIRECCION003 , NUM002 . L'objecte social era la venda d'equips de telefonia i serveis d'assitència i post-venda.

11è.- Les dues societats demandades porten a terme la mateixa activitat empresarial, -serveis de telefonia- amb confusió de centre de treball, plantilla de treballadors i direcció".

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación una de las partes demandadas TELECOMUNICACIÓ I SERVEIS DEL BAIX LLOBREGAT, SL, que formalizó dentro de plazo, y dado traslado a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR