STSJ Cataluña , 13 de Octubre de 2000

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2000:12691
Número de Recurso5175/2000
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución13 de Octubre de 2000
EmisorSala de lo Social

Rollo núm. 5175/2000 TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA SOCIAL (pi)

ILMO. SR. D. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL ILMO. SR. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA ILMO. SR. D. FRANCISCO JAVIER SANZ MARCOS En Barcelona a 13 de octubre de 2000 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres.

citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A Nº 8232/2000 En el recurso de suplicación interpuesto por XAMONTMAR, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado de lo Social Nº19 Barcelona de fecha 10-4-2000 dictada en el procedimiento nº 873/1999 y siendo recurrido/a Serafin . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. D. IGNACIO MARÍA PALOS PEñARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 23-9-99 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación derechos, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 10-4-2000 que contenía el siguiente Fallo:

"Estimo parcialment la demanda presentada per Serafin contra XAMONTMAR S.L. en reclamació per indemnització per danys i perjudicis, i conseqüentment, reconec el dret de l'actor a rebre una quantitat equivalent a quatre anualitats del lloguer de la vivenda que utilitzava, l'import el qual és de 2.707.200 pessetes, condemnant l'empresa a que pagui el dit import al treballador."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1.- L'actor ha treballat per a la demandada amb la categoria de porter de plena dedicació de la finca d' AVENIDA000 , NUM000 de Barcelona, antiguitat des d'1 d'agost de 1985 i salari mensual brut, prorrates incloses, de 143.332 pessetes (fets pacífics).

  1. - El treballador per raó de la prestació de treball tenia atribuïda l'utilització del pis baixos de l'

    AVENIDA000 , NUM000 de Barcelona (fets pacífics).

  2. - El 26 de gener de 1999, empresa i treballadors varen soscriure un document pel qual, en essència, per motius de remodelació de la finca de l' AVENIDA000 , consensuaren que el treballador es traslladava a viure al pis entresol segona (és primera) de Pg.St.Joan, 161, fent-se càrrec l'empresa de totes les despeses d'arrendament, mudança, subministraments energètics i de telèfon (docs. 12 a 14 actora).

  3. - Per sentència d'aquest Jutjat núm. 706/99 es declarà la improcedència de l'acomiadament de l'actor, i l'empresa per escrit de 3/12/99 va optar per la indemnització, consisderant extinguida la relació laboral el 20-9-99 (doc. 16 actora).

  4. - El 3 de gener de 2000 l'empresa ha comunicat al treballador l'opció exercitada i que a partir de la data, no assumia cap despesa més que no fós la indemnització legal per a acomiadament (doc. 17 actora).

  5. - El lletrat del treballador va adreçar un telegrama el 14 de febrer de 2000 a l'empresa manifestant- los el dret a romandre a la finca posada a disposició del treballador, amb advertiment d'accions legals (doc.

    6 demandada).

  6. - L'actual projecte de remodelació de la finca de l' AVENIDA000 , NUM000 de Barcelona no té a la planta baixa cap pis, havent-se destinat la planta a serveis comuns, local i sortides d'emergència (docs. 7,8 dda.).

  7. - El preu de la renda anual del pis entresol primera del Pg.St.Joan, 161, segons el contracte d'arrendament soscrit entre el treballador i la propietat és de 660.000 anuals, més 1400 ptes mensuals de porteria (doc. 4 dda.).

  8. - L'actor viu actualment al Pg. de Sant Joan, i mai no ha pagat cap lloguer (confesió actor)."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurre en suplicación la entidad Xamontmar, S.L. la sentencia que la condenó a abonar a D. Serafin la suma de 2.707.200 pts., formulando un primer motivo, sin cita de precepto alguno que lo ampare, aunque no cabe duda de que se está refiriendo al articulo 191 b) de la Ley de Procedimiento Laboral, en relación a los hechos declarados probados, para, después de hacer mención al hecho probado séptimo, efectuar una serie de comentarios sobre el mismo relativos a que la empresa suprimió dicha vienda destinada a porteria porque se vió obligada por razones de seguridad en cumplimiento de las Ordenanzas Municipales del Ayuntamiento de Barcelona, que la demandada no ha obtenido ningún beneficio económico ni ha procedido a ninguna venta de la vivienda destinada a portería y que el actor ya dispone de otra vivienda en propiedad,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR