STSJ Cataluña 8798, 28 de Septiembre de 2005

PonenteMARIA DEL CARMEN QUESADA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2005:8798
Número de Recurso6779/2004
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución8798
Fecha de Resolución28 de Septiembre de 2005
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL NIG :

js ILMA. SRA. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO ILMO. SR. ANTONIO GARCÍA RODRÍGUEZ En Barcelona a 28 de septiembre de 2005 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7257/2005 En el recurso de suplicación interpuesto por Colomer Munmany, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Granollers de fecha 10.12.2003 dictada en el procedimiento nº 204/2003 y siendo recurrido/a Carlos Ramón , Mutua Asepeyo e Instituto Nacional de la Seguridad Social. Ha actuado como Ponente el/la Ilma. Sra. Mª DEL CARMEN QUESADA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 10.09.2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 10.12.2003 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo parcialment la demanda interposada per Carlos Ramón , sobre recàrrec de prestacions per infracció de normes en matèria de seguretat i higiene en el treball, davant l'INSS, ASEPEYO MÚTUA ACCIDENT DE TREBALL I MALALTIES PROFESSIONALS 151 I COLOMER I MUNMANY S.L. i declaro l'existència d'infracció de normes en matèria de seguretat i higiene en el treball per l'empresa demandada, així com el dret de l'actor a percebre el recàrrec del quaranta per cent de la prestació de la incapacitat permanent total derivada de l'accident de treball objecte de la present litis, del pagament del qual resulta responsable exclusivament l'empresa Colomer i Munmany SL, absolent la resta dels demandats de la demanda formulada de contrari.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - L'actor, Carlos Ramón , amb DNI NUM000 , nascut el 3 de novembre de 1950 es troba afiliat al Règim general de la seguretat Social amb el núm. NUM001 .

  2. - Es trobava prestant els seus serveis per a l'empresa Colomer i Munmany, SL, amb la categoría professional d'Oficial de 1a curtidor, amb l'antiguitat de 10 de maig de 1976. L'esmentada empresa tenía coberta les seves contingències professionals amb la Mútua Asepeyo, i estava al corrent de les seves obligacions.

  3. - El traballador va sofrir un accident de treball en data de 5 de novembre de 1999, cosa que li va produir una lesió a l'estremitat superior esquerra, tramitant baixa mèdica en aquella data, sent donat d'alta en data de 26 de desembre de 1999 . Va estar treballant fins al 27 d'abril de 2000, data en la que va causar nova baixa, sent donat d'alta el 29 de març de 2001 amb proposada seqüeles definitives.Tramitada la via administrtiva, i previ informe de l'UVAMI , l'INSS va dictar resolució en data de 8 de gener de 2002 per la que declara a l'actor afecte a una incapacitat permanent total derivada d'accident de treball amb efgectes del 29 de març de 2001.

  4. - La base reguladora de la prestació ascendeix a 20.044, 68 euros.

  5. - Actualment l'actor es troba afecte per les següents seqüeles: ruptura del tendó del supraespinós de l'espatlla esquerra més síndrome subacromial.

  6. - Iniciades actuacions per informe l'INSS a fi de dilucidar la possible existència de responsabilitat empresarial a falta de mesures de seguretat, i com a conseqüència de l'informe emès per la Inspecció de treball, l'Inss va dictar resolució en data de 7 d'abril de 2003 que declarava la inexistència de responsabilitat empresarial a falta de mesures de seguretat i higiene en el treball.

  7. - Interposada reclamació prèvia contra aquella resolució va ser desestimada expressament per l'INSS una nova de data 18 de juliol de 2003.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte codemandada Colomer i Munmany SA, que formalizó dentro de plazo, y que de las partes contrarias, a las que se dió traslado, el demandante y la mutua codemandada Asepeyo lo impugnaron, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Frente a la sentencia de instancia que estimó en parte la demanda inicial sobre petición de recargo de prestaciones por falta de medidas de seguridad, se alza en suplicación la empresa demandada articulando su recurso por el cauce procesal del artículo 191 apartados b) y c) de la Ley de Procedimiento Laboral , que ha sido impugnado por el trabajador accionante.

Los tres primeros motivos del recursos se dedican a revisión fáctica, interesando en primer lugar la adición de un nuevo ordinal en el que se consigne en el puesto de trabajo en que se produjo el accidente, máquina de medir, la tarea de apilamiento de cajas flejadas no se realizaba por el trabajador de forma permanente o constante, sino esporádicamente. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR