STSJ Cataluña 4803/2016, 21 de Julio de 2016

PonenteFELIPE SOLER FERRER
ECLIES:TSJCAT:2016:7486
Número de Recurso2817/2016
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución4803/2016
Fecha de Resolución21 de Julio de 2016
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2015 - 8006956

AF

Recurso de Suplicación: 2817/2016

ILMO. SR. FELIPE SOLER FERRER

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. CARLOS HUGO PRECIADO DOMENECH

En Barcelona a 21 de julio de 2016

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 4803/2016

En el recurso de suplicación interpuesto por Fundació Privada Parc Científic de Barcelona frente a la Sentencia del Juzgado Social nº 21 Barcelona de fecha 4 de diciembre de 2015 dictada en el procedimiento nº 149/2015 y siendo recurrido Comitè d'Empresa de la Fundació Privada Parc Cientific de Barcelona. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FELIPE SOLER FERRER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 13 de febrero de 2015 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 4 de diciembre de 2015 que contenía el siguiente Fallo:

"Acceptar la demanda interposada per Comitè d'Empresa de la Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, contra Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, per tant :

1- Declaro que els treballadors de la Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, formen part de l'àmbit funcional i personal d'aplicació del conveni col lectiu del personal d'administració i serveis laboral de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili, conveni que els és íntegrament aplicable en la regulació de la seva relació laboral.

2- Condemno a la demandada Fundació Privada Parc Científic de Barcelona a atenir-se a l'anterior declaració . " SEGUNDO.- En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

La l'empresa Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, es va fundar el 26/9/1997 per la Universitat de Barcelona, la Fundació Bosc i Gimpera, i la Caixa de Catalunya. Disposa l'art. 1.3 dels Estatuts que "La Fundació forma part de l'anomenat Grup Universitat de Barcelona", i preveu en l'art. 6.1 dels mateixos Estatuts que "tindrà la consideració de mitjà propi i servei tècnic de la Universitat de Barcelona. El Patronat de la Fundació pot estar format per un màxim de 25 membres dels quals, 4 ho son institucionals o membres d'Organismes Públics, i dels 21 restants, ho és el Rector de la Universitat de Barcelona, 8 membres més escollits per la UB entre el Consell de Govern i el Consell Social, i 4 més per la Fundació Bosc i Gimpera. A més, el President del patronat és el Rector de la Universitat de Barcelona, i els dos primers vicepresidents també son membres de la Universitat de Barcelona.

Segon

La demandada Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, així com la Fundació Bosc i Gimpera, consten en la web de la Universitat de Barcelona (http://www.ub.edu/web/ub/ca/universitat/grup_UB/ grup_UB.html), com a integrants del Grup Universitat de Barcelona, i així és considerada també en l'informe anual de fiscalització de la Sindicatura de comptes de Catalunya.

Tercer

L'article 5 dels Estatuts vigents de la demandada Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, defineixen les finalitats i activitats de la Fundació en els següents termes:

  1. En el marc dels objectius de les entitats fundadores, i d'acord amb el que disposen els articles 10 i

47.2 de l'Estatut de la Universitat de Barcelona, l'objecte i les finalitats de la Fundació són les següents:

  1. Gestionar i desenvolupar un parc científic que disposi dels espais i les infraestructures personals i materials necessaris per a fer possible que els seus usuaris desenvolupin les tasques de recerca bàsica i aplicada, la innovació i la transferència de tecnologia i coneixement.

  2. Impulsar totes aquelles accions que permetin millorar l'eficiència de la tasca innovadora i de recerca de la Universitat i la seva interacció amb els altres grups de recerca, empreses i institucions.

  3. Crear un entorn privilegiat per potenciar les activitats d'innovació i de transferència tecnològica i de coneixement.

  4. Promocionar, en col laboració amb altres agents, la cultura emprenedora en el marc dels col lectius de la Universitat.

  5. Potenciar la difusió dels resultats de la recerca universitària i dels centres públics de recerca a la societat, i generar valor.

  6. Promocionar, juntament amb altres agents, la creació d'empreses innovadores de base tecnològica, facilitant-ne la sostenibilitat i competitivitat mitjançant la seva incubació en el Parc.

  7. Estimular la qualitat de tots els processos de gestió i prestació de serveis als grups i centres públic i privats ubicats al Parc, i vetllar per la qualitat de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació que s'hi duguin a terme.

  8. Contribuir, mitjançant el perfeccionament tecnològic i la innovació, a millorar la competitivitat de les empreses i del desenvolupament de Catalunya.

  9. Prestar serveis als grups de recerca, centres públics i privats i empreses instal lats i/o vinculats amb el Parc, estimulant la qualitat de tots els processos de gestió vetllant per la qualitat de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació que duguin a terme.

  10. Contribuir a la millora de la cultura científica de la societat en general i, especialment, de la comunitat educativa, mitjançant activitats de difusió de la ciència.

Quart

L'àmbit d'aplicació del conveni col lectiu de treball del personal d'administració i serveis

laboral de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la

Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat

de Girona, la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili, idèntic en el cinquè conveni vigent per als anys 2004-2009 com l'actual sisè conveni per als anys 2010-2015, és el següent:

Article 1: Àmbit funcional.- Les normes contingudes en aquest conveni afecten les universitats públiques de Catalunya i els són aplicables. En el cas que es constitueixin institucions o organismes que assumeixin funcions actualment encomanades a la Universitat, el personal el lloc de treball del qual estigui afectat per aquesta mesura podrà optar entre acceptar el seu accés a aquests nous organismes o bé romandre a la Universitat, sense que aquest últim cas comporti un canvi de lloc de treball. En cas d'acceptar l'accés a aquests nous organismes, les universitats, mitjançant els òrgans de govern i els comitès d'empresa, vetllaran pel manteniment de les condicions de treball del personal afectat.

Article 2: Àmbit territorial.- Aquest conveni serà d'aplicació a tot el personal d'administració i serveis laboral de les universitats públiques catalanes amb seu a la comunitat autònoma de Catalunya.

Article 3: Àmbit personal.- L'àmbit del conveni comprèn totes les persones que tenen la qualitat de personal d'administració i serveis contractats en règim laboral per compte de les universitats indicades anteriorment, així com el personal de suport a la recerca contractat en règim laboral amb càrrec a projectes d'investigació i transferència tecnològica o a subvencions públiques..

Cinquè

L'àmbit d'aplicació del conveni col lectiu de treball del sector d'oficines i despatxos, per als anys 2012-2014, és el següent:

Article 2: Àmbit funcional.- El present conveni col lectiu és aplicable a totes aquelles activitats d'oficines i despatxos, i serveis de tipus administratiu en general.

Article 3: Àmbit personal.- El present conveni és aplicable als treballadors que desenvolupin les relacions de treball en les empreses l'activitat principal de les quals sigui la definida en l'article anterior, i no tingui conveni d'aplicació propi.

El personal d'alta direcció queda expressament exclòs de les estipulacions contingudes en aquest conveni col lectiu, d'acord amb el que es preveu en l'article 2.1.a) del Text Refós de l'Estatut dels treballadors i en el Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Article 4: Àmbit territorial.- Aquest conveni col lectiu és aplicable en tot el territori de Catalunya..

Sisè

La part actora ha intentat, sense èxit, la preceptiva conciliació administrativa prèvia, que finalitzà el dia 30/07/2014 amb el resultat de sense avinença.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandada, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia del Juzgado de lo Social estimó la demanda de conflicto colectivo interpuesta por el Comité de Empresa de la Fundació Privada Parc Científic de Barcelona (FPCB) contra la Fundació Privada Parc Científic de Barcelona, declarando que los trabajadores de dicha Fundació forman parte del ámbito funcional y personal de aplicación del convenio colectivo del personal de administración y servicios laborales de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, y la Universitat Rovira i Virgili, condenando a la Fundació Privada Parc Científic de Barcelona a estar y pasar por dicha declaración.

Se alza la empleadora demandada en suplicación, cuyo recurso, impugnado por la parte actora, tiene por...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 102/2020, 13 de Enero de 2020
    • España
    • January 13, 2020
    ...a la relación laboral mantenida por la trabajadora durante casi 7 años con la FPCB, como ya sostuvimos en nuestra STSJ Catalunya núm. 4803/2016 de 21 julio, por lo que la antigüedad no puede extenderse al período de prestación de servicios en esa Está fuera de cuestión que UB y FPCB pertene......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR