STSJ Cataluña 6804/2015, 17 de Noviembre de 2015

PonenteLUIS REVILLA PEREZ
ECLIES:TSJCAT:2015:10688
Número de Recurso4216/2015
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6804/2015
Fecha de Resolución17 de Noviembre de 2015
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08121 - 44 - 4 - 2014 - 8024160

F.S.

Recurso de Suplicación: 4216/2015

ILMO. SR. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA

ILMA. SRA. M. MAR GAN BUSTO

ILMO. SR. LUIS REVILLA PÉREZ

En Barcelona a 17 de noviembre de 2015

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/ as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 6804/2015

En el recurso de suplicación interpuesto por Serhs Food Area, S.L. frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 13 de marzo de 2015 dictada en el procedimiento Demandas nº 369/2014 y siendo recurrido/a Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Fondo de Garantía Salarial, Departament de Justicia de la Generalitat de Catalunya, Agueda, Delia y Juliana . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. LUIS REVILLA PÉREZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22-5-14 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 13 de marzo de 2015 que contenía el siguiente Fallo:

ESTIMAR PARCIALMENT la demanda interposada per les tres treballadors demandants, Agueda, Delia i Juliana, dirigida contra l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL", contra el "CENTRE D'INICIATIVES PER A LA REINSERCIÓ - CIRE", contra el DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA i contra el FOGASA; DECLARANT IMPROCEDENT l'acomiadament de les tres treballadores demandants dut a terme per l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" en data 31 de març de 2014; CONDEMNANT a l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" a o readmetre a les tres treballadores demandants, amb abonament en aquest cas a cada una les tres treballadores dels salaris deixats de percebre, o satisfer a cada una de les tres treballadores demandants, a partir del salari que en cada cas ha estat provat, una indemnització de 45 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, a calcular entre el dia d'antiguitat que en cada cas correspongui i el dia 11 de febrer de 2012, més una indemnització de 33 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, calculada entre el dia 12 de febrer de 2012 i el dia de l'acomiadament, 31 de març de 2014, per quantia total de 78.031,80 euros en el cas de la Sra. Agueda, de 21.620,02 euros en el cas de la Sra. Delia i de 14.193,01 euros en el cas de la Sra. Juliana ; DESESTIMANT la petició d'indemnització de danys i perjudicis formulada per la part demandant.

Opció entre readmissió o abonament d'indemnització que correspon a l'empresa només en el cas de la demandant Sra. Agueda . En aquest cas, l'empresa condemnada disposarà d'un termini de 5 dies des de la notificació de la sentència per a optar entre la readmissió o el pagament de les indemnitzacions procedents; opció que a més haurà de realitzar per escrit o compareixença davant la Secretaria del Jutjat, amb advertiment a l'empresa condemnada conforme si no opta en el termini indicat de 5 dies i en la forma establerta s'entendrà que procedeix la readmissió.

Respecte les demandants Sres. Delia i Juliana, en atenció a la seva condició de representants, el dret d'opció correspon a les treballadores.

Respecte el "CENTRE D'INICIATIVES PER A LA REINSERCIÓ - CIRE" i el DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, procedeix la seva absolució.

Respecte el FOGASA, procedeix la seva absolució, sense perjudici de les responsabilitats legals que en el seu cas li puguin correspondre.

En fecha 23 de abril de 2015 se dictó Auto de aclaración cuya parte dispositiva es del tenor literal siguiente: "RECTIFICAR la sentència dictada en data 13 de març de 2015, concretament en el fet provat primer i en el raonament jurídic tercer, en el sentit de què respecte les Sres. Delia i Juliana no ha estat discutida que ostentaven la condició de delegades de personal, i també el raonament jurídic novè i la Decisió, en el sentit de dir " o readmetre a les tres treballadores demandants amb abonament en aquest cas a cada una de les tres treballadores dels salaris deixats de percebre, o satisfer a cada una de les tres treballadores demandants, a partir del salari que en cada cas ha estat provat, una indemnització de 45 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, a calcular entre el dia d'antiguitat que en cada cas correspongui i el dia 11 de febrer de 2012, més una indemnització de 33 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, calculada entre el dia 12 de febrer de 2012 i el dia de l'acomiadament, 31 de març de 2014, per quantia total de 78.031,80 euros en el cas de la Sra. Agueda, de 21.620,02 euros en el cas de la Sra. Delia i de 14.193,01 euros en el cas de la Sra. Juliana, amb abonament en aquest cas a les dues treballadores representants dels salaris deixats de percebre."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER

La treballadora demandant Agueda, amb DNI NUM000, prestava serveis per compte i sota la dependència de l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL", amb CIF B - 59803825 i domicili a Pineda de Mar, amb una antiguitat de data 30 de setembre de 1.974, amb la categoria de cambrera, amb contracte indefinit, amb jornada completa, prestant serveis en el centre penitenciari de Joves de Quatre Camins i sense ostentar la representació legal dels treballadors.

La treballadora demandant Delia, amb DNI NUM001, prestava serveis per compte i sota la dependència de l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" amb una antiguitat de data 26 de juliol de 2005, amb la categoria de cap de cuina, amb contracte indefinit, amb jornada completa, prestant serveis en el centre penitenciari de Joves de Quatre Camins i havent ostentat la condició de delegada sindical.

La treballadora demandant Juliana, amb DNI NUM002, prestava serveis per compte i sota la dependència de l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" amb una antiguitat de data 21 d'abril de 2001, amb la categoria d'auxiliar de serveis i neteja, amb contracte indefinit, amb jornada parcial, prestant serveis en el centre penitenciari de Joves de Quatre Camins i havent ostentat la condició de delegada sindical.

SEGON

El salari de les treballadores inclou determinats conceptes com plus roba, plus disponibilitat i manutenció que juntament amb la prorrata de pagues extres determinen la base de cotització mensual, excepcionant-se en canvi de la inclusió el concepte de plus transport, concretament en la Sra. Agueda .

Les treballadores rebien un salari variable mensualment. El promig de salari brut rebut mensualment entre el mes d'abril de 2013 i el mes de març de 2014, ambdós inclosos, amb inclusió de la prorrata de pagues extres, va ser de 1.857'89 euros en el cas de la Sra. Agueda, de 1.763'89 euros en el cas de la Sra. Delia i de 761'77 euros en el cas de la Sra. Juliana .

TERCER

L'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" és una empresa que es dedica a l'activitat de col.lectivitats i restauració, sotmesa al conveni col.lectiu de treball per al sector de les col.lectivitats de Catalunya.

El CIRE és una empresa pública de la Generalitat de Catalunya que té naturalesa d'entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, l'actuació de la qual s'ajusta al dret privat, excepte en els supòsits i les matèries específicament determinades a la llei que el regula, la Llei 23/2009. Pel que fa al seu règim jurídic, sotmet la seva activitat en les relacions externes a les normes del dret civil, mercantil i laboral que li són aplicables. L'entitat depèn directament de la Secretaria General del Departament de Justícia.

El centre penitenciari de Joves de Quatre Camins depèn de la Direcció General de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia.

QUART

Entre el Departament i l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" es signa adjudicació del servei de cuina en data 9 de desembre de 2008, després de resolució de data 5 de desembre de 2008 que adjudica a l'empresa el servei de restauració per als interns, explotació de la cafeteria i menjador de funcionaris i condicionament i equipament dels espais destinats a cuina central, offices de cada mòdul i de la cafeteria de funcionaris del centre penitenciari de Joves de Quatre Camins, amb vigència prevista fins el dia 30 de setembre de 2012. El contracte que va ser prorrogat fins el 31 de desembre de 2012, posteriorment fins el 30 de juny de 2013 i finalment fins el 31 de març de 2014.

Entre els treballadors que l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" destinava a la prestació del servei de cuina contractat es trobaven les tres treballadores demandants.

CINQUÈ

Entre l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" i el CIRE es celebra contracte de col.laboració en data 9 de desembre de 2008, bàsicament per a col.laborar ambdues parts professionalment en el marc del servei de restauració per als interns del centre penitenciari de Joves de Quatre Camins i promoure així la formació ocupacional i la inserció laboral de persones sotmeses a mesures judicials, un cop l'empresa "SERHS FOOD AREA, SL" ha resultat adjudicatària de l'expedient NUM003 promogut pel Departament de Justícia i que té per objecte el contracte administratiu especial per a la restauració per als interns, explotació de la cafeteria i menjador de funcionaris i condicionament i equipament dels espais destinats a cuina central, offices de cada mòdul i cafeteria de funcionaris del centre penitenciari Joves, és a dir, el contracte administratiu referit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Cataluña 4696/2016, 15 de Julio de 2016
    • España
    • 15 Julio 2016
    ...jurídica con el que ahora nos ocupa, aunque referido a distinto centro penitenciario, ya concluyó por esta Sala, en nuestra sentencia de 17/11/2015 (Rec. 4216/2015 ),que no se había producido sucesión de empresas en los términos disciplinados en el artículo 44 del ET para habilitar la conde......
  • ATS, 3 de Noviembre de 2016
    • España
    • 3 Noviembre 2016
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 17 de noviembre de 2015, en el recurso de suplicación número 4216/15 , interpuesto por SERHS FOOD AREA, S.L., frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 2 de los de Mataró de fecha 13 de marzo ......
1 artículos doctrinales

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR