STSJ Cataluña 982/2014, 16 de Diciembre de 2014

PonenteEDUARDO PARICIO RALLO
ECLIES:TSJCAT:2014:13296
Número de Recurso383/2012
ProcedimientoRECURSO DE APELACIóN
Número de Resolución982/2014
Fecha de Resolución16 de Diciembre de 2014
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIÓS ADMINISTRATIVA

SECCIÓ CINQUENA

Rotlle d'apel·lació núm. 383/2012

SENTENCIA Núm. 982/2014

Il·lms. Srs.:

President

Sr. José Manuel de Soler Bigas

Magistrats

Sra. Ana Rubira Moreno

Sr. Eduard Paricio Rallo

Sr. Juan Fernando Horcajada Moya

A la ciutat de Barcelona, a 16 de desembre de 2014.

LA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA (SECCIÓ CINQUENA) ha pronunciat la següent SENTÈNCIA en el recurs d'apel·lació núm. 383/2012, interposat per l'AJUNTAMENT DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT, representat i dirigit pel Lletrat Sr. JESÚS CHACÓN MURILLO, essent part apel·lada la companyia mercantil GRUPO VILCHEZ JIMENEZ, S.L., representada pel procurador Sr. JESUS MILLAN LLEOPART i dirigida pel lletrat Sr. JOAQUIM BOADAS DE QUINTANA.

Ha estat ponent el Magistrat Il·lm. Sr. Eduard Paricio Rallo, que expressa el parer de la Sala.

ANTECEDENTS

PRIMER

A la peça separada de mides cautelars del recurs contenciós administratiu núm. 207/2012, seguit davant el Jutjat contenciós administratiu núm. 4 de Barcelona, es va dictar interlocutòria en data 31 de maig de 2012 que va estimar la mida cautelar demanada per la societat recurrent.

SEGON

La representació de l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat va interposar recurs d'apel·lació contra l'anterior interlocutòria, recurs mitjançant el qual demana l'aixecament de la mesura cautelar.

Hom fonamenta el recurs en el fet que la sanció impugnada es correspon amb un incompliment reiterat de la normativa en matèria d'espectacles i activitats recreatives per part de la recurrent, que no s'ha valorat el lucre indegut derivat de l'excés d'aforament, que en tot cas el perjudici econòmic es susceptible de reparació i que la sanció provisional és la única eina que te l'Ajuntament per reconduir i no dilatar en el temps la conducta continuada d'incompliment. Hom afegeix finalment, que el risc per a l'interès general s'ha concretat en els incidents succeïts al juny de 2012 amb el resultat de la mort d'un jove en una baralla a la sortida de la discoteca.

TERCER

El recurs va ser admès a ambdós efectes i va ser traslladat a la representació de l'actora, que s'hi va oposar tot demanant la desestimació del recurs d'apel·lació, amb imposició de les costes processals a l'actor.

QUART

Un cop es van elevar les actuacions a aquesta Sala, es va formar el corresponent rotlle d'apel·lació, es va designar Magistrat ponent i, atès que no es va demanar la recepció a prova en aquesta alçada ni la celebració de vista, es va assenyalar data per a la votació i resolució del recurs.

Ha exercit com a Magistrat ponent el Sr. Eduard Paricio Rallo.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

L' article 130 de la Llei jurisdiccional circumscriu la possibilitat d'adopció de mides cautelars als supòsits en què l'execució de l'acte pogués fer perdre la finalitat legítima al recurs o causar al recurrent perjudicis de difícil o impossible reparació. Aquest precepte també estableix que es podrà denegar la mesura cautelar quan de la mateixa se'n pogués derivar una pertorbació greu als interessos generals o de tercers.

Aquest plantejament legal recondueix en definitiva, com ha establert la millor doctrina, als criteris clàssics que va establir el Tribunal Constitucional ( STC 148/93, de 29 d'abril ) de la ponderació dels interessos en joc, el perill en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR