STSJ Cataluña 5701/2014, 30 de Julio de 2014

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2014:8562
Número de Recurso887/2014
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución5701/2014
Fecha de Resolución30 de Julio de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RM

Recurs de Suplicació: 887/2014

IL·LM. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

Barcelona, 30 de juliol de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 5701/2014

En el recurs de suplicació interposat per Millán a la sentència del Jutjat Social 33 Barcelona de data 22 d'abril de 2013 dictada en el procediment núm. 766/2012, en el qual s'ha recorregut contra la part INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social), ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

Va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data, que contenia la decisió següent:

Desestimar la demanda presentada per Millán contra l'INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL i absoldre l'entitat gestora de totes les peticions de la demanda.

SEGON

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"1r. El demandant, Millán, nascut el dia NUM000 /1956 i amb DNI núm. NUM001, figura afiliat a la Seguretat social i en situació d'alta o assimilada en el règim general per a la seva activitat professional habitual com a "encargado planta productos de porcelana", i acredita el període de cotització necessari per tenir dret a les prestacions d'invalidesa.

2n. El demandant va demanar la prestació des de la situació d'atur involuntari.

3r. Després de ser examinat per la Unitat de Valoració Mèdica d'Incapacitats el dia 19/03/12, per resolució de l'Institut Nacional de la Seguretat Social del dia 03/04/12, es va declarar la part actora en situació d'incapacitat permanent total. Les lesions reconegudes foren: Enfermedad de Hodgkin en 1982. Esclerosis nodular estadio 1A. Tratado con esplenectomia+QMT+RDT. Siguió controles hasta 1996 en que fue dado de alta médica en remisión completa. Fátiga crónica.

4t. Contra aquesta resolució es va interposar una reclamació prèvia, amb què s'exhauria la via administrativa, que va ser desestimada.

5è. La base reguladora de la prestació és de 2.200,01 euros al mes per a la invalidesa i la data d'efectes de 19/03/2012.

6è. El demandant pateix: Enfermedad de Hodgkin en 1982, Esclerosis nodular estadio 1A. Tratado con esplenectomia+QMT+RDT. Siguió controles hasta 1996 en que fue dado de alta médica en remisión completa. Dolor cervico-dorsal, con cervioartrosis moderada. Diagnosticado de Fátiga crónica grado III/IV, de fibromialga severa y síndrome químico múltiple ligero, en tratamiento, sin signos objetivos de limitación funcional valorable."

TERCER

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària la qual no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda presentada per la part actora, en reclamació per Incapacitat Permanent Absoluta, o subsidiàriament Total, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte revisar els fets declarats provats i examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi han comès.

SEGON

Com a primer motiu del recurs i amb emparament processal correcte en l'apartat b) de l' article 193 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Social, la part recorrent pretén la revisió del fet provat sisè, el qual proposa s'hi afegeixi que la fribromiàlgia severa ho és "en grado 16/18" i que s'afegeixi "con disfunción cognitiva funcional grave".

Fonamenta la pretensió en els documents que es troben als folis 61 a 84, que són diversos informes mèdics que va aportar com a prova i en l'informe del seu perit mèdic.

La pretensió s'ha de desestimar perquè es fonamenta en els informes mèdics citats, que ja han estat valorats pel jutge d'instància, el qual els esmenta en el fonament de dret segon, sense que s'hagin aportat noves proves mèdiques objectives que posin de relleu l'equivocació d'aquest i com reiteradament ha assenyalat la Sala en aplicació d'una jurisprudència constant ( Sentències de la Sala Social del Tribunal Suprem de 12...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 9 de Septiembre de 2015
    • España
    • 9 septembre 2015
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 30 de julio de 2014, en el recurso de suplicación número 887/2014 , interpuesto por D. David , frente a la sentencia dictada por el Juzgado de lo Social nº 33 de los de Barcelona de fecha 22 de abril de 2013 , e......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR