STSJ Cataluña 6405/2010, 6 de Octubre de 2010

PonenteLUIS JOSE ESCUDERO ALONSO
ECLIES:TSJCAT:2010:6853
Número de Recurso7252/2009
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución6405/2010
Fecha de Resolución 6 de Octubre de 2010
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2008 - 0072410

MDT

ILMO. SR. JACOBO QUINTANS GARCIA

ILMO. SR. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO

ILMO. SR. DANIEL MARTÍNEZ FONS

En Barcelona a 6 de octubre de 2010

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 6405/2010

En el recurso de suplicación interpuesto por Luis frente a la Sentencia del Juzgado Social 3 Barcelona de fecha 9 de junio de 2009 dictada en el procedimiento nº 1136/2008 y siendo recurridos -I.N.S.S.-(Instituto Nacional de la Seguridad Social), -T.G.S.S.- (Tesorería Gral. Seguridad Social), Mutual Midat Cyclops y Frei Union S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. LUÍS JOSÉ ESCUDERO ALONSO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 22.12.08 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez grado, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 9 de junio de 2009 que contenía el siguiente Fallo:

"Que estimo la demanda presentada pel Sr. Luis, contra FREI UNION, S.L., MC MUTUAL MATEPSS Núm. 1, INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, i TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, i declaro al demandant en situació d'Incapacitat Permanent Parcial per a la seva professió habitual, derivada d'accident de treball, i en conseqüència condemno a la mútua MC MUTUAL MATEPSS Núm. 1 que aboni a la part demandant una indemnització de 24 mensualitats de la base reguladora 827,70 euros mensuals, i finalment absolc a FREI UNION, S.L., INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, i TRESORERIA GENERAL DE LA SEGURETAT SOCIAL, sense perjudici de la responsabilitat subsidiària d'aquestes entitats com successores del Fons d'Accidents de Treball i Servei de Reassegurança."

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER

Luis, amb D.N.I. núm. NUM000, amb núm. afiliació a la S. S. NUM001, data de naixement 18.04.73, va patir un accident de treball en data 12.01.06 quan estava conduint la seva moto, mentre prestava serveis com missatger per l'empresa FREI UNION, S.L., patint a resultes del mateix un esquinç del lligament lateral extern del turmell esquerre, i a continuació va passar a la situació d'Incapacitat Temporal el mateix dia fins el dia 12.02.06.

SEGON

En data 14.02.06 torna a estar en situació d'Incapacitat Temporal el fins el dia 02.06.06, del

18.04.07 fins el 30.01.08, i del 31.01.08 fins el 13.06.08.

TERCER

La mútua va iniciar l'expedient administratiu i l'Institut Català d'Avaluació Mèdica va emetre el seu preceptiu informe en data 03.07.08 proposant la no qualificació d'incapacitat permanent, assenyalant com lesions les següents: "Esguince ligamento lateral externo y osteocondritis astragalo tobillo izquierdo, tras accidente de trabajo.". Aquesta proposta va ser acceptada pel director provincial del citat òrgan gestor, i en resolució de data 01.09.08 va declarar que no procedia declarar a la part demandant en situació d'Incapacitat Permanent ni l'existència de Lesions Permanents no Invalidants. Efectuada reclamació prèvia va ser desestimada per resolució expressa de data 11.11.08.

QUART

La base reguladora de la prestació reclamada per Incapacitat Permanent Total és de

9.674,30 euros anuals, i per Incapacitat Permanent Parcial de 827,70 euros mensuals.

CINQUÈ

Les funcions desenvolupades pel demandant consisteixen en recollir i repartir cartes i paquets amb moto.

SISÈ

Les lesions que presenta la part demandant són les següents: Seqüeles d'esquinç lligament turmell esquerre, amb imatges lítiques d'afectació osteocondral en la cúpula i angle supero-extern astràgal esquerre. Les limitacions funcionals que presenta són: Dolor a nivell del turmell esquere que apareix amb els moviments forçats i en la sobrecàrrega a grans esforços, amb limitació a la mobilitat del turmell en menys del 50 %.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y habiéndose dado traslado a las partes contrarias este fue impugnado por la demandada Mutual Midat Cyclops, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Por la parte actora don...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR