STSJ Cataluña 3416/2006, 4 de Mayo de 2006

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2006:4865
Número de Recurso333/2006
Número de Resolución3416/2006
Fecha de Resolución 4 de Mayo de 2006
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

MDT

IL·LMA. SRA. ÁNGELES VIVAS LARRUY

IL·LMA. SRA. NATIVIDAD BRACERAS PEÑA

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 4 de maig de 2006

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats

més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 3416/2006

En el recurs de suplicació interposat per Instituto Nacional de Estadística a la sentència del Jutjat Social 25 Barcelona de data 5 d'octubre de 2005 dictada en el procediment núm. 600/2005 en el

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 22.08.05 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Acomiadament en general, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 5 d'octubre de 2005 , que contenia la decisió següent:

"Tinc per desistida a la part demandada del recurs de reposició interposat en data 9.09.05.

Estimo íntegrament la demanda presentada per Yolanda , Marta i Esther , contra INSTITUTO NACIONAL DE ESTADISTICA -I.N.E.- (Delegación Provincial de Barcelona) declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament de les demandants prodüit amb efectes del 30.06.05 i condemno a la demandada a que opti entre readmetre les treballadores en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, en cas contrari, les indemnitzi en les quantitats de 800,68 euros a cadascuna d'elles (21,21 dies a raó de 37,75 euros), amb pagament dels salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament fins a la notificació de la sentència a raó del salari diari."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. - Les actores han prestat serveis per compte del INE- Delegació Provincial de Barcelona, amb les característiques de antiguitat des del 10.01.05 amb categoria professional de Tècnic d'Administració i salari de 1.148,42 euros mensuals amb prorrata de pagues extraordinàries. No consta que hagin estat representants dels treballadors.

  2. - Les tres demandants van subscriure el dia 10.01.05 un contracte de treball temporal de la modalitat circumstàncies de la producció per : "atender la acumulación de tareas consistentes en la elaboración de las estadísticas encomendadas al I.N.E. en su Programa de Actuación del año 2005, sin que exista personal fijo suficiente para acometerlas, y aún tratándose de la actividad normal del Organismo, se precisa la contratación de personal temporal en los términos previstos en el arti. 3 del TD 2720/1998 de 19 de diciembre...".

  3. - Per carta dirigida a cada una de les treballadores amb contingut idéntic, la demandada els va comunicar la finalització de les tasques pròpies especifiques objecte de la contractació el pròxim dia

    30.06.05, i l'extinció dels seus contractes de treball. Les actores van finalitzar la prestació de serveis en l'esmentada data de 30.06.05.

  4. - Les actores han realitzat les tasques pròpies de la seva categoria professional en les Enquestes índice de Producción i Industrial-lndice Precios Industriales (IPI-IPRI).

  5. - Les enquestes mencionades temen caràcter anual i s'elaboren de forma continuada durant tot l'any, essent imperativa la seva realització com a conseqüència dels Plans Estadístics Nacionals. Amb posterioritat al seu cessament la feina de les demandants la realitzen 3 treballadors amb contractació temporal, (testifical)

  6. - El dia 19.07.05 es va presentar la reclamació prèvia preceptiva que va ser desestimada, la qual cosa esgota la via administrativa.

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La sentència d'instància ha estimat la demanda formulada per les actores, declarant la improcedència de l'extinció contractual, per considerar que existí frau de llei en el contracte eventual per circumstàncies de la producció que inicialment varen signar. Com es desprèn pacíficament de l'ordinal segon del relat fàctic, l'objecte del dit contracte era: "atender la acumulación de tareas consistentes en la elaboración de las estadísticas encomendadas al I.N.E. en su Programa de Actuación del año 2005, sin que exista personal fijo suficiente para acometerlas, y aún tratándose de la actividad normal del Organismo, se precisa la contratación de personal temporal en los términos previstos en el arti. 3 del TD 2720/1998...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 23 de Mayo de 2007
    • España
    • 23 Mayo 2007
    ...JURÍDICOS PRIMERO Es objeto del actual recurso de casación para unificación de doctrina la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de 4 de mayo de 2006 (Recurso 333/06), confirmatoria de la dictada en la instancia que declaró la improcedencia del despido, previa declaración ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR