STSJ Cataluña 181/2009, 13 de Enero de 2009

PonenteMIGUEL ANGEL SANCHEZ BURRIEL
ECLIES:TSJCAT:2009:181
Número de Recurso7793/2008
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución181/2009
Fecha de Resolución13 de Enero de 2009
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2008 - 0001465

RM

ILMO. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

ILMO. SR. EMILIO DE COSSIO BLANCO

ILMO. SR. ENRIQUE JÍMENEZ ASENJO GÓMEZ

En Barcelona a 13 de enero de 2009

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos. Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 181/2009

En el recurso de suplicación interpuesto por Miguel Ángel frente a la Sentencia del Juzgado Social 21 Barcelona de fecha 8 de abril de 2008 dictada en el procedimiento Demandas nº 34/2008 y siendo recurridos Viticultura Ramon Junyent SCP y Constantino. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 17 de enero de 2008 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido disciplinari, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 8 de abril de 2008 que contenía el siguiente Fallo:

Refusar la demanda interposada per Miguel Ángel, contra Viticultura Ramon Junyet, SCP, i Constantino, per tant, declaro Procedent l'acomiadament del demandant produït el dia 13/12/2007, i absolc a la part demandada de les pretensions que li eren reclamades.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- El demandant Miguel Ángel, prestava serveis per la demandada empresa Viticultura Ramon Junyet, SCP, des del 27/11/2003, amb categoria professional de Capatàs, i cobrant un salari mensual de 1.500,00€. La societat civil demandada es constituïda el 23/1/1995 pel codemandat Constantino i per Luis Miguel, i donada d'alta com a tal amb el codi d'identificació fiscal G60761012.

Segon

El dia 13/12/2007, el demandant va cessar en la prestació de serveis com a conseqüència de carta d'acomiadament del mateix dia 13/12/2007 que finalitza i assumeix els càrrecs de l'expedient contradictori previ concretats en carta de 7/12/2007 i que a efectes descriptius es dona aquí per reproduïda en els termes que consta als folis 43-44, i 84-85 de les actuacions.

Tercer

El dia 4/12/2007 a l'hora d'inici de la jornada es varen presentar a l'empresa una vintena de treballadors marroquins la majoria contractats per l'empresari, amb el demandant al capdavant, i amb quatre davalladors que no estaven contractats, i que el demandant exigia que també els contractes l'empresa, negant-se el demandant a que ni ell ni cap dels altres treballadors indiciessin l'activitat fins que no fossin contractats els 4 nous treballadors. L'empresari va rebutjar les noves contractacions que li volien imposar requerint-los al demandant i als efectivament contractats per anar a treballar, cosa que no van fer i que davant la negativa de l'empresa varen abandonar el lloc sense anar a treballar. El següent dia 5 de desembre es repetiren els fets, amb la mateixa pretensió de noves contractacions i negant-se, si no s'efectuaven, a anar a treballar, produint-se alguna saragata ja que la concentració era al carrer, i accions de pressió com ara asseure's davant del tractor en el garatge o a les rodes d'aquest perquè no pogués sortir a treballar, i davant el risc de majors incidents va intervenir, posant-la en avis l'empresari, la policia municipal, la qual va avisar també als mossos d'esquadra, que després d'intentar pacificar la situació sense aconseguir-ho, va dissoldre la concentració tot dient als demandant que marxessin i que resolguessin les diferencies per conductes legals fent les denuncies que creguessin adients en defensa dels seus drets, i els treballadors, després de reunir-los el demandant i donar-los indicacions varen abandonar el lloc però no es van incorporar tampoc a la feina. El següent laborable dia 7, a l'hora de inici de la jornada, amb presencia policial també, en aquest cas a iniciativa pròpia a la vista dels antecedents del darrer dia, es va produir també la concentració dels treballadors amb el demandant al capdavant i l'exigència d'aquest de que es contractes de bell nou, en aquesta cas, a una sola persona, un fill del demandant, que no formava part de la plantilla actual, i en mantenir la negativa l'empresari, els treballadors, inclòs el demandant es varen incorporar a la feina. El demandant era el que portava la veu cantant, parlant amb l'empresari i transmitent instruccions als concentrats dirigint l'actitud d'aquests.

Quart

Com a mínim el dia 4 i 5 de desembre l'empresa demandada tenia subcontractades unes feines de recollida de borrons de vinya per l'empelt amb Agromillora Catalana, S.A., activitat d'una certa peremptorietat i que com a mínim es va endarrerir per causa dels incidents anteriors.

Cinquè

Del 16/7/2004 al 24/11/2004 el demandant va estar de baixa en la seguretat social, sense que consti amb certesa si era per vacances o permís, no obstant el demandant efectuava anualment un període de vacances o permís força superior al període de vacances reglamentari.

Sisè

La part actora ha intentat, sense èxit, la preceptiva conciliació administrativa prèvia, que finalitzà el dia 22/1/2008 amb el resultat de sense avinença."

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia desestima la demanda por despido formulada por Miguel Ángel contra la empresa VITICULTURA RAMON...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR