STSJ Cataluña 4645/2014, 26 de Junio de 2014

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2014:7358
Número de Recurso1073/2014
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución4645/2014
Fecha de Resolución26 de Junio de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2013 - 8012473

JSP

Recurso de Suplicación: 1073/2014

ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMO. SR. JOSÉ QUETCUTI MIGUEL

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

En Barcelona a 26 de junio de 2014

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/a Ilmos/a. Sres/

  1. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 4645/2014

En el recurso de suplicación interpuesto por Televisio de Catalunya, S.A. y Frida frente a la Sentencia del Juzgado Social 31 Barcelona de fecha 23 de diciembre de 2013 dictada en el procedimiento Demandas nº 271/2013 y siendo recurridos Fogasa y Intervideo TV,S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 8 de marzo de 2013 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 23 de diciembre de 2013 que contenía el siguiente Fallo: " Que ESTIMO EN PARTE la demanda, promovida por D. Frida frente a TELEVISIÓ DE CATALUNYA, S.A., INTERVIDEO TV, S.L. y el FOGASA, sobre despido, DECLARO la improcedencia del sufrido por la parte actora con fecha 27/02/2013, y CONDENO a TELEVISIÓ DE CATALUNYA, S.A. e INTERVIDEO, S.L. a estar y pasar por tal declaración y, vista la opción de la parte actora, CONDENO a TELEVISIÓ DE CATALUNYA, S.A. a que readmita a la demandante en su puesto de trabajo y en las mismas condiciones que regían con anterioridad al despido; o, a su opción, que debe ejercitar en el plazo de 5 días desde la notificación de esta sentencia, a que indemnice a la demandante en la cantidad de 18.251,37 euros; y solo en caso de readmisión, expresa o tácita por ausencia de opción, con abono de los salarios dejados de percibir desde el día del despido hasta la notificación de esta sentencia a razón de 100,22 euros diarios, ello con responsabilidad solidaria de ambas mercantiles en relación con los citados salarios de tramitación. Que ABSUELVO al FOGASA de las pretensiones de la demanda sin perjuicio de las responsabilidades legales que le corresponden "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMERO

Frida ha prestado servicios contratada por INTERVIDEO TV, S.L. desde el día 01/07/2008, como operadora de imagen, percibiendo por ello un salario diario de 51,81 euros con inclusión de prorrata de pagas extraordinarias. (no controvertido)

SEGUNDO

La demandante, durante su contratación por INTERVIDEO TV, S.L. prestaba sus servicios como operadora de imagen en el Departament d'Esports de TVC. (no controvertido)

TERCERO

En fecha 27/06/2012 nueve trabajadores de INTERVIDEO TV, S.L. que prestaban servicios en las delegaciones de TVC en Girona y (los fines de semana) Barcelona, interpusieron frente a aquella y TVC demanda reclamando que previa declaración de cesión ilegal entre ambas, se declarase la nulidad o subsidiario carácter injustificado de la reducción de jornada y suspensión de contrato de que habían sido objeto, optando por su incorporación a TVC como trabajadores fijos. El conocimiento de la demanda correspondió al Juzgado Social nº 33 de Barcelona, que celebrado juicio el día 11/10/2012 dictó sentencia el día 30/10/2012, cuyo íntegro contenido se da por reproducido y no es firme, que estimó parcialmente la demanda y declaró la nulidad de las medidas empresariales por haber vulnerado TVC la garantía de indemnidad de los trabajadores, condenando a ambas demandadas solidariamente a pasar por tal declaración y a reponer a los actores en sus previas condiciones de trabajo. La sentencia declaró probados los siguientes hechos:

"1.- Els demandants són empleats de INTERVIDEO TV,SL, empresa a la que tenen reconeguda les circumstàncies d'antiguitat, categoria i salari que consta al document núm. 1 presentat per la mateixa, que es dona aquí per íntegrament reproduït.

  1. - L'esmentada societat INTERVIDEO TV,SL de la que és soci i administrador únic Eulalio, fundada l'any 1992, te com objecte social les següents activitats: la producció i comercialització de productes audiovisuals; la compra, venda i cessió de material audiovisual; la formació de personal qualificat i la seva cessió a tercers. (doc. 3 Interv, "Memòria", pag. 3). Prèviament a constituir aquesta societat, Eulalio, com a empresari personal titular de la productora INTERVIDEO, ja prestava serveis per TVC com a mínim des del

    1.2.89. Aquesta prestació de serveis s'ha succeït ininterrompudament des de llavors, per mitjà de successius contractes (folis 239 a 285).

  2. - Actualment INTERVIDEO TV,SL treballa quasi en exclusiva per a TELEVISIÓ DE CATALUNYA,SA, (en endavant TVC), titular dels canals de televisió TV3,Canal 33, 3/24, K 33 (fet quart de la demanda, no controvertit). La seva plantilla a 30.4.12 era de 17 treballadors, tots ells operadors d'imatge (OPI, denominació pròpia del conveni col.lectiu de TVC) o redactor, tret d'una administrativa (doc. 3 Interv., plana 4)

  3. -El contracte entre ambdues codemandades actualment vigent, de data 1.6.10 (doc. 5 TVC que es dona per íntegrament reproduït), conté, entre d'altres, les següents estipulacions:

    "OBJECTE DEL CONTRACTE.

    L'objecte d'aquest contracte és la prestació per part de intervídeo del servei d'assistència per a la cobertura de la delegació de TVC a Girona corresponent al lot 1 del servei licitat.

    El servei d'assistència consistirà en l'enregistrament, muntatge i edició d'imatges i sons de tots aquells actes o esdeveniments d'actualitat de qualsevol naturalesa que TVC estigui interessada en enregistrar i difondre per mitjans audiovisuals.

    Els temes objecte d'informació es planificaran segons les necessitats de TVC i es preveuran amb antel.lació que l'actualitat permeti. Els equips de intervideo hauran d'atendre les peticions que el departament d'informatius de TVC realitzi i en cas d'avís d'última hora, hauran d'estar operatius per sortir en un temps màxim de 30 minuts comptats a partir de la recepció de l'avís.

    Intervideo, designa al Sr. Eulalio com a interlocutor únic amb TVC i serà qui gestionarà i rebrà els encàrrecs de TVC. El Sr. Eulalio disposaarà d'un telèfon mòbil que estarà operatiu les 24 hores del día.

    La zona geogràfica delimitada per l'objecte del contracte i lot adjudicat cobrirà les zones de Girona (capital) i rodalia, el Gironés, l'Alt Empordà, el Baix Empordrà, la Selva i el Pla de l'Estany, tot i així TVC podrà demanar excepcionalment a INTERVIDEO que es desplaci a d'altres zones del territori sempre i quan les necessitats informatives ho requereixin. TVC precisarà dels serveis que es necessitin en cada cas, tenint com a referència els següents:

    -2 Serveis equip complet (opi + redactor), de dilluns a divendres.

    - 1 Servei d'operador de càmera, de dilluns a divendres.

    - 1 Servei equip complet (opi + redactor, dissabtes i diumenges.

    - 1 Servei d'operador de càmera, dissabtes i diumentes.

    TVC podrà modificar l'estructura, el nombre i la composició dels equipos segons les seves necessitats de cobertura.

    TVC podrà sol.licitar a INTERVIDEO equips de rodatge i d'altres recursos tènics en funció de l'actualitat informativa.

    CONDICIONS ECONÒMIQUES. FORMA DE PAGAMENT

    INTERVIDEO facturarà amb caràcter mensual els serveis prestatsi ho farà en atenció a la tarifa de preus presentada i acceptada per TVC durant el porcès d'adjudicació. El citat document s'adjunta com Annex 1 del present contracte, degudament signat per les parts. La factura indicarà els conceptes a pagar convenientment desglossats.

    ANNEX 1 TARIFARI DE INTERVIDEO

    peça informativa una jornada complerta fins a 8 hores amb PERIODISTA + OPERADOR DE CÀMERA 430 euros

    peça informativa jornada complerta fins a 8 hores amb OPERADOR DE CAMERA (sense redactor) 290 euros

    peça informativa jornada completa fins a 8 hores amb PERIODISTA (sense operador de càmera) 140 euros

    peça informativa ¿ jornada fins a 4 hores amb PERIODISTA + OPERADOR DE CÀMERA 260 euros

    peça informativa ¿ jornada fins a 4 hores amb OPERADOR E CÀMERA (sense redactor) 175 euros

    peça informativa que inclou ¿ jornada fins a 4 hores amb PERIODISTA (sense operador de càmera) 85 euros

    Hores extres a partir de 8 hores per l'equip complet (operador de càmera i periodista) 42 euros

    Hores extres a partir de les 8 hores tan per l'operador de càmera com pel redactor 21 euros

    Quilometratge fora de l'àrea de cobertura establerta (a partir de 30 quilometres) 22 euros/km

  4. - En data 5.12.11 ambdues subscrigueren contracte substancialment idèntic a l'anterior "per a la cobertura informativa d'esdeveniments esportius a Catalunya per a TVC" (Doc. 16 Intervideo, que es dona per íntegrament reproduït), referida a la cobertura dels caps de setmana a la seu central de Barcelona de TVC en l'àrea d'esports, que comporta posar a disposició 4 OPIS dissabte i diumenge. Aquest darrer contracte fou ampliat el 21.3.12, a fi que INTERVIDEO posés a disposició un equip de rodatge pel seguiment del club de futbol CE Sabadell en el període de 1 de gener a 30 de juny de 2012 (foli 285).

  5. - Aquests contractes es corresponen amb el previ "Plec de clàusules administratives per a la contractació del servei de productores per la cobertura informativa de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
3 sentencias
  • STSJ Cataluña 7125/2016, 30 de Noviembre de 2016
    • España
    • 30 Noviembre 2016
    ...en los que la merma salarial ronda el 3-4% ( SSTSJ Cataluña de 9.12.2014 ( RS 5334/2014 ), 27.10.2014 (RS 4604/2014 ) y 24.10.2014 (RS 4645/2014 ) entre otras); ahora bien, en el caso que nos ocupa la merma retributiva es muy superior, se cifra en algo más del 13%, y ante tal situación, tal......
  • STSJ Cataluña 3761/2015, 9 de Junio de 2015
    • España
    • 9 Junio 2015
    ...cessió il legal de ma d'obra entre TVC. i l'ocupadora formal, com hem dit en pronunciaments anteriors de la Sala ( STSJ de Catalunya de 26 de juny de 2014, rec. 1073/2014 ; o de 11 de març de 2014, rec. 371/2014, per totes) en casos de contracta mercantil idèntica a la que unia les dues dem......
  • STSJ Cataluña 2876/2015, 4 de Mayo de 2015
    • España
    • 4 Mayo 2015
    ...cessió il legal de ma d'obra entre TVC. i l'ocupadora formal, com hem dit en pronunciaments anteriors de la Sala ( STSJ de Catalunya de 26 de juny de 2014, rec. 1073/2014 ; o de 11 de març de 2014, rec. 371/2014, per totes) en casos de contracta mercantil idèntica a la que unia les dues dem......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR