STSJ Cataluña 1654/2007, 1 de Marzo de 2007

PonenteGREGORIO RUIZ RUIZ
ECLIES:TSJCAT:2007:3420
Número de Recurso8347/2005
Número de Resolución1654/2007
Fecha de Resolución 1 de Marzo de 2007
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 1654/2007

En el recurso de suplicación interpuesto por Consorci Sanitari del Maresme frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 20 de febrero de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 273/2003 y siendo recurrida Leonor y otros. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. GREGORIO RUIZ RUIZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 28 de marzo de 2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 20 de febrero de 2004 que contenía el siguiente Fallo: " Estimo en part la demanda presentada per Leonor , Consuelo , Yolanda , Lucía

, Catalina i Marí Jose , en contra del CONSORCI SANITARI DEL MARESME, sobre modificació substancial de condicions de treball i reconeixement del dret a mantenir la categoria i el grup professional 2 i del dret a percebre l'import d'incentivació previst pel grup 2 al vigent Conveni Col.lectiu i declaro 1) la nul.litat de la modificació realitzada de categoria i sistema salarial, 2) el dret dels demandants a continuar classificats com a Tecnics de Grau Mig en el Grup Professional 2 i condemno a l'entitat demandada a estar y passar per aquesta declaració i a restaurar la situació anterior amb totes les conseqüències.

Absolc a la demandada de la resta de peticions de la demanda " .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:1r.- Els demandants presten els seus serveis per l'entitat demandada amb les següents circunstancies:

Leonor , antiguitat 01-11-82 i sou diari de 53,84 euros.

Consuelo , antiguitat 01-02-91 i sou diari de 63,84 euros.

Yolanda , antiguitat 01-06-78 i sou diari de 50,35 euros.

Lucía , antiguitat 27-07-77 i sou diari de 88,40 euros.

Catalina , antiguitat 01-01-77 i sou diari 88,40 euros.

Marí Jose , antiguitat 01-01-78 i sou diari 67,41 euros.

2n.- Els treballadors demandants prestaven els seus serveis inicialment per l'Hospital de Sant Jaume i Sta. Magdalena, després pel Consorci Sanitari de Mataró fins el 24 d'abril de 1999, que van passar a formar part de la plantilla de l'Hospital de Mataró de l'actual Consorci Sanitari del Maresme. En data 24-03-99 el consell rector del Consorci va aprovar els Acords de la mateixa data sobre les condicions laborals de incorporació dels treballadors, als que havient arribat la representació del Consorci i la representació dels treballadors (conformitat de les parts).

4t.- Els demandants ostentaven la categoria de Tècnic de Grau Mig abans de dependre del Consorci Sanitari del Maresme i sempre han prestat els seus serveis al Laboratori de l'Hospital. Després del canvi de titularitat del centre, els demandants han continuat realitzant les mateixes funcions en el mateix Laboratori. Aquestes funcions coincideixen amb les que du a terme altre personal del Laboratori amb categoria i titulació de infermeria que estan classificats en el grup professional 2, i inclouen efectuar extraccions en ocasions. Dos del demandants son llicenciats en Ciències Biològiques i unaltre es Farmacèutic especialista en anàlisis clíniques.(testifical de Carlos Miguel , Raquel i documentals folis núms. 78, 98, 99, 100 i 112).

5è.- Les responsabilitats i funcions del lloc de treball del personal tècnic de laboratori son les següents:

"LLOC DE TREBALL : Personal Tècnic de Labatori.

Altres denominacions: Tècnic ATS, Tècnic especialista.

TITULACIÓ REQUERIDA: Diplomat en infermeria especialitzat en anàlisis cliniques.

Diplomat en infermeria ajudant tècnic sanitari especialitzat en anàlisis clíniques, ajudant sanitari o tècnic especialista (Formació Professional de 2on Grau) o mes de 3 anys d'experiència en un lloc de treball.

RESPONSABILITATS:

Depèn del Coordinador/Facultatiu de la seva àrea i les seves principals funcions són:

-Realitzar els treballs que l'indiqui el personal facultatiu del que depengui i l'execució tècnica de tots els procediments de treball.

-Participar en la supervisió i en la formació del personal tècnic de primer grau, tècnic en pràctiques, suplent i d'altres.

-Ser responsable del manteniment preventiu, conservació i neteja del material al seu càrrec.

-Realitzar l'inventari, comanda i control dels subministres de peces de recanvi reactius i material necessari pel correcte funcionament i realització dels procediments de treball, així com el control i seguiment de la caducitat, presentació i referències-Obtenir i col.laborar en l'obtenció d'espècimens i la seva manipulació en funció de la seva formació i titulació.

-Col.laborar en la informació i preparació dels pacients per la correcta obtenció dels espècimens.-Responsabilitzar-se dels arxiu dels resultats i registres produïts a la fase analítica.

-Col.laborar en la instauració de nous procediments analítics.

-Col.laborar i participar en els programes de formació en els que estigui implicat el laboratori.

-Participar en les activitats de coordinació entre les àrees sanitària i administrativa de laboratori.

-Processar els controls i calibradors de les tècniques que tenen assignats.

-Responsabilitzar-se de la validació de les sèries analítiques i resultats que el personal facultatiu li hagi assignat.

-Quan està realitzant la seva tasca al laboratori d'urgències validarà els informes.

-S'incorporarà al seu lloc de treball després d'haver passat el periode de formació corresponent".

6è.- El Consorci Sanitari del Maresme en el moment de la integració, els va respectar l'antiguitat, els va mantenir les retribucions de manera que l'import del sou base que percebien fins aquell moment amb els increments corresponents es va desglossar en el full de salaris en dos conceptes; retribució fixa i "complement garantit" i els va mantenir la categoria de Tècnic de Grau Mig, Grup Professional 2 i grup de cotitizació 2, en aplicació dels Acords de 24-03-99. El Consorci els va comunicar aquest reconeixement de forma expressa mitjançant un escrit amb el següent contingut:

"Em satisfà com a president del Consorci Sanitari del Maresme, posar-me per primera vegada en contacte amb vostè. En primer lloc, vull expressar-li el reconeixement a la tasca professional que em consta que ha desenvolupat en els hospitals del Consorci Sanitari de Mataró, estant al servei de la gent de la ciutat i de la comarca, tal i com ens ha manifestat el president del Consorci Sanitari de Mataró.

Ara, davant el repte de posar en marxa aquest projecte de futur que és l'Hospital de Mataró, saben que poden comptar amb vostè per incorporar-se a la plantilla de la nostra institució. En aquest sentit, em plau comunicar-li que el proppassat dia 24-03-99 el consell rector del Consorci Sanitari del Maresme va aprovar les condicions laborals (segons acords de data 24-03-99) de la seva incorporació a la nostra institució, tot respectant-li l'antiguitat, la retribució i la categoria professional que té actualment adaptant aquestes als grups i nivells professionals que corresponguin en la nova regulació. Aquesta incorporació es farà efectiva el proper dia 24 d'abril.

Per tal de resoldre qualsevol dubte que se li pugui plantejar (o en el cas que volgués renunciar a incorporar-se). es pot adreçar al departament de Recursos Humans o bé al comité d'empresa del CSM.

Finalment hem previst fer-li arribar més informació sobre els accessos, les identificacions, el funcionament, etc., que haurà de conèixer de l'Hospital de Mataró, perquè aquesta incorporació es faci de la manera més fàcil per a tots, tant per als professionals com per als nostres usuaris". Segueixen firmes.

7è.- A partir del mes de gener de 2003 l'entitat demandada els ha efectuat les següents modificacions: Ha passat als demandants al grup professional 3 (personal assistencial, amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR