STSJ Cataluña 3030/2006, 19 de Abril de 2006

PonenteGREGORIO RUIZ RUIZ
ECLIES:TSJCAT:2006:4959
Número de Recurso1394/2005
Número de Resolución3030/2006
Fecha de Resolución19 de Abril de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 3030/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por PATRONAT MUNICIPAL DE CULTURA DE L'AJUNTAMENT DE MATARO frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 11 de octubre de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 41/2004 y siendo recurrido Humberto . Ha actuado como Ponente elIlmo. Sr. GREGORIO RUIZ RUIZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 23 de enero de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 11 de octubre de 2004 que contenía el siguiente Fallo: " Desestimo l'excepció de prescripció al.legada per la demandada.

Estimo en part la demanda presentada per Humberto contra el Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i declaro el dret del demandant a percebre les quantitats salarials corresponents a la categoria de Tècnic de Festes i condemno al Patronat Municipal de Cultura a estar i passar per aquesta declaració i al pagament a la part actora de 13.088,37 euros " .

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - El demandant presta serveis per compte de la demandada PATRONAT MUNICIPAL DECULTURA DE L'AJUNTAMENT DE MATARO dedicada a activitats culturals des del dia 01-03-00 amb categoria reconeguda de Tècnic Auxiliar de Festes i percebent el salari corresponent a aquesta categoria.

  2. - El treballador demandant va prestar serveis sense interrupció amb la signatura de diversos contractes de treball de durada determinada, amb la categoria d'Ajudant de Serveis fins que en data 15-05-03 va obtenir una plaça de Tècnic Auxiliar de Festes. El demandant no ostenta la titulació de Diplomatura Universitària o equivalent.

  3. - El demandant reclama un total de 13.088,37 euros més el 10% de recàrrec per mora, que corresponen: 9.319,77 euros a diferències salarials entre la categoria de Tècnic de Festes i Tècnic Auxiliar de Festes, des de maig de 2002 a abril de 2003 i 3.768,60 euros des de maig de setembre de 2003. D'aquest import total de 13.088,37 euros, les diferències salarials pel període de I.T. de la Tècnica de Festes Sra,. Encarna , de juliol de 2002 a 15 de maig de 2003, son de 8.130,97 euros (folis núms. 5 i 69).

  4. - En data 28-05-03 el treballador va presentar una reclamació davant el Patronat Municipal de Cultura, sol.licitant el pagament de les diferencies salarials del darrer any entre la categoria reconeguda de Tècnic Auxiliar de Festes i a la de Tècnic de Festes, que va ser desestimada per resolució de 27-06-03 notificada el mateix dia. En data 21-10-03 va presentar nova reclamació previa per diferencies salarials fins al mes de setembre de 2003 incorporant la petició de reconeixement de la categoria de Tècnic de Festes, la qual no ha estat resolta de forma expressa.

  5. - La plaça de Tècnic Auxiliar de Festes es del Grup C, es a dir als aspirants que es presenten a les proves selectives per ocupar una plaça d'aquesta categoria han de acreditar titulació de Batxillerat, cicles formatius de nivell superior o equivalent. L'objectiu fonamental del lloc de treball es: Colaborar en l'elaboració i execució de les activitats culturals programades pels òrgans de govern d'acord amb les directrius fixades. Les seves funcions son:

    - Col.laborar en la coordinació i el seguiment dels programes i actuación adreçats a impulsar la dinamització cultural festiva de Mataró, això implica coordinar-se amb els tècnics del propi àmbit de la resta del PMC amb l'Ajuntament i les associacions externes.

    - Col.laborar amb el responsable en la programació de les accions a executar en el seu àmbit.

    - Controlar el material del Patronat Municipal de Cultura i controlar també les cessions i/o préstecs que es facin.

    - Donar suport tècnic en matèria de festes a les entitats ciutadanes del municipi i posar al seu abasta el material disponible del Patronat Municipal de Cultura facilitant el desenvolupament dels seus programes d'activitats.

    - Preparar informes i memoràndums sobre el funcionament de les activitats i o propostes de millora.

    - Elaborar estadístiques i indicadors que permetin el seguiment de les activitats pròpies de la seva especialitat.

    - I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin designades pel seu cap jeràrquic.

  6. - La plaça de Tècnic de Festes es del Grup B, es a dir els aspirants que es presenten a les proves selectives per a ocupar una plaça d'aquesta categoria han d'acreditar titulació de Diplomatura universitària o equivalent . L'objectiu fonamental del lloc de treball es: Programar, elaborar i executar les diferents activitats festives, que han estat establertes conjuntament amb la Direcció del PMC, d'acord amb les directrius fixades. Les seves funcions son:

    - Assessorar al PMC en temes de la seva competència, proporcionant la informació necessària i procurant un sentit global d'actuació tenint en compte les capacitats de l'organització i els seus recursos . Això implica coordinar-se amb els tècnics del propi àmbit, de la resta del PMC, amb l'Ajuntament i les associacions externes.

    - Organitzar els recursos humans, econòmics i materials de què disposa per tal d'assegurar els compliments dels seus objectius.

    - Col.laborar en l'elaboració dels pressupostos de cada projecte dur a terme el seguiment del mateixaixí com proposar noves fonts de finançament.

    - Coordinar, conjuntament amb la Direcció del PMC l'elaboració i execució dels projectes festius que es duguin a terme. Col.laborar en el seguiment tècnic, operatiu i de difusió - campanyes, publicitat, entre d'altres - de les activitats, sota els criteris establerts per la Direcció, tant si són assumides directament pel PMC com si estan externalitzades.

    - Coordinar-se amb altres àmbits del PMC, Ajuntament o empreses externes per tal de fer viable l'execució de les diferents activitats festives programades.

    - Realitzar la proposta de programació de les diferents activitats festives, així com del programa d'actuació per dur-les a terme, intentant fer la màxima difussió possible de les activitats per tal d'arribar als col.lectius potencialment usuaris.

    - Coordinar i verificar les diferents parts de les activitats que l'hi han sigut encomanades per ral d'assegurar el seu assoliment sota els criteris, temporals i econòmics establerts per la Direcció.

    - Coordinar i recepcionar les demandes i necessitats dels diferents col.lectius, persones individuals, empreses o entitats, duent a terme les gestions necessàries a tals efectes. Aixó inclou: assistir a negociacions, reunions, oferir serveis d'assessorament, entre d'altres.

    - Preparar informes tècnics sobre el funcionament de les actuacions realitzades aixi com elaborar les propostes per millorar la gestió.

    - Atendre al públic tant personalment com per qualsevol altre mitjà (telèfon, email, etc.) en tot allò que sigui de la seva competència.

    - I d'altres que per normativa legal o pels seus caps li siguin atribuïdes, sempre i quan respectin el grup i la categoria laboral.

  7. - La programació de les diverses activitats festives que es realitzen a Mataró es bastant similar cada any. La metodologia dels actes està establerta i els criteris els dona la Direcció del Patronat. Des de l'inici de la prestació de serveis l'actor treballa de forma coordinada amb la Tècnica de Festes Doña. Encarna . Els dos depenen directament i jeràrquicament del Director del Patronat.

  8. - La Tècnic de Festes Doña. Encarna va estar en situació de incapacitat Temporal des del dia 25-06-02 fins al dia 15-05-03 en que es va reincorporar a la feina després de l'alta mèdica . Des del 04-07-02 fins al 10-05-03 el Patronat va contractar al Sr. Ricardo amb la categoria de Tècnic auxiliar de festes.

  9. - La organització de la Festa Major de Mataró (Les Santes) es la següent: Comissió de la Festa Major - Plenari ; La Permanent que te les següents funcions:

    - Coordinar els treballs de les diferents subcomissions fent una proposta selectiva en els casos de produir-se incompatibilitats entre elles, vulneracions dels criteris fixats pel PMC o desviament del pressupost.

    - Estudiar els aspectes generals de la festa garantint una visió global valorant allò que cal potenciar.

    - Canalitzar i valorar les sol.licitud d'entitats alienes a la CFM.

    - Coordinar i aprovar la programació i la imatge pública i presentar-la al plenari i la junta del PMC.

    - Elaborar un calendari general de treball i de reunions.

    - Valorar prioritats controlar pressupostos i optimitzar recursos.

    - Preparar les sessions del plenari de la CFM.

    - Realitzar la valoració final de la Festa Major.

    La Permanent està formada per la Direcció del Patronat , tres Tècnics del Patronat que formen part deles subcomissions, i dos delegats per cada Subcomissió de Cultura Tradicional i popular, Contractació i actes de nova creació i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR