STSJ Cataluña 4035/2008, 16 de Mayo de 2008

PonenteIGNACIO MARIA PALOS PEÑARROYA
ECLIES:TSJCAT:2008:5241
Número de Recurso2054/2008
Número de Resolución4035/2008
Fecha de Resolución16 de Mayo de 2008
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 4035/2008

En el recurso de suplicación interpuesto por DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 23 de noviembre de 2007 dictada en el procedimiento Demandas nº 629/2007 y siendo recurrido/a Joaquín y otros. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. IGNACIO MARÍA PALOS PEÑARROYA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6 de septiembre de 2007 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 23 de noviembre de 2007 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo l'excepció de incompetencia territorial al.legada per la demandada pel que fa als demandants Pablo i Rodrigo, que hauràn de instar la seva demanda davant els Jutjats Socials de la circunscripció de Girona.

Estimo en part la demanda presentada per Joaquín en contrade DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA., en reclamació per ACOMIADAMENT i declaro la IMPROCEDÈNCIA de l'acomiadament efectuat amb efectes del dia 11.07.07 i condemno I'empresa a que opti entre a) Readmetre el treballador en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o en cas contrari, b) L'indemnitzi en la quantia de 17.649,90 euros ( 270 dies a raó de 65,37 euros)

, amb pagament :dels salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament excepte el període d'incapacitat temporal.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"1. -Els demandants Joaquín amb DNI NUM000, Pablo amb DNI NUM001 i Rodrigo amb DNI NUM002, han prestat serveis per compte de la demandada, amb les següents circumstancies: Joaquín des del 12.04.99, Pablo des del 18.07.05 i Rodrigo des del 8.05.00, els tres amb la categoria professional reconeguda de Monitor/a Formació ocupacional i percebent un salari mensual de 1.961,34 euros (diari de 65,37 euros) inclosa prorrata de pagues extraordinàries.

  1. - Les parts van súbscriure contractes de treball modalitat de servei determinat, en base a l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors i l'article 2 del RD 2720/1998 de 18 de desembre per a prestar serveis de Monitor de Formació Ocupacional que es detallen a les certificacions de serveis prestats portats en la prova documental de les parts i que es donen per reproduits (folis núm. 66,67, 103, 104 i117).

  2. - El demandant Joaquín ha prestat els seus serveis adscrit als serveis Terriforials de Barcelona II (Comarques) i en l'àmbit dels Serveis Territorials esmentats i a la localitat de Blanes provincia de Girona. Te el seu domicili a la localitat de Cornella provIncia de Barcelona. Esta en situació de Capacitat Temporal des del 9.07.07 i continuava en la data del judici. (foli núm.70, sense controversia)

  3. - El demandant Rodrigo ha prestat els seus serveis a la localitat de Santa Coloma de Farnés provIncia de Girona i te el seu domicili a la mateixa localitat de la provincia de Girona (sense controvèrsia).

  4. - El demandant Pablo ha prestat els seus serveis al lES Serrallarga de la localitat de Blanes i/o altres centres depenents dels serveis territorials a Girona i te el seu domicili a la localitat de Blanes provincia de Girona (sense controvèrsia) 6- Els programes Casa d'Oficis ("Treballem per a la Formació") s'integren en

    l'oferta de Programes de Garantia Social promogut pel Departament de Treball el suport del Fons Social Europeu i organitzat pel Departament

    d'Ensenyament i es desenvolupa en les instal.lacions dels Instituts d'Ensenyament Secundari. El programa va dirigit a joves que han de complir els requisits de ser menors de 25 anys, ser desocupats, entenent com a tals als demandants d'ocupació no ocupats registrats al SOC i disponibles per a l'ocupació i complir els requisits establerts a la normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació. Dins deIs Programes de Garantia Social s'insereixen també els Programes de Formació i Aprenentatge professional (FlAP) que es desenvolupen també en col.laboració amb el Servei docupació de Catalunya i s'adrecen a joves de més de 16 anys que no han obtingut el graduat en ESO i tenen l'objectiu de completar la seva formació facilitar la seva Inserció en el mon laboral. Tenen una durada d' octubre a juny amb 1.050 hores de les quals 200 son pràctiques en empreses (folis núm. 160 a 162 i165 a 172).

  5. - Els demandants ha prestat els seus serveis per a l'Administració demandada en el marc dels Programes de Casa d'Oficis finançats mitjançant subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en virtut de Conveni de col.Iaboració amb el Departament d'Educació i el SOC. Aquest programa esta dirigit a joves de 16 a 24 anys en atur i te com objectiu d'actuació la formació i inserció laboral d'aquests joves mitjançant (a impartició de les actuacions per al manteniment i millora de les instal.Iacions dels lES de Catalunya per un període 12 mesos. L'activitat consisteix en el desenvolupament de continguts teòricspràctics de la especialitat establerta en les programacions, amb la finalitat que els joves puguin aconseguir un bon nivell de competències professionals, en organitzar i dirigir el treball dels alumnes treballadors en la segona fase del projecte vetllant pel compliment de la normativa de seguretat i salut laboral en col.laborar en el seguiment i tutorització dels joves així com en el desenvolupament transversal dels continguts de formació bàsica.

  6. - En virtut del Reial Decret 1050/1997 de 27 de juny, l'Estat va transferir a la Comunitat Autónoma de Catalunya la competencia de la gestió fins aleshores de I'INEM en matèria relativa a I'àmbit de treball,foment de la ocupació i formació, havent assumit la Generalitat la competència en la gestió i control dels programes de Escoles Talles i Cases d'Oficis.

    Els Programes de Cases d'Oficis formen part del Projecte anomenat "Treballem per a la formació" i s'han vingut aprovant i realitzant de forma regular i anual d'acord amb la Ordre de 22.04.98 (DOGC de

    8.05.1998). Amb posterioritat a aquesta Ordre s'han subscrit convenis marc de col.laboració entre el Departarnent d'Educació i de Treball de la Generalitat així com convenis del Departament d'Educació amb el Servei d'Ocupació en que el SOC (el darrer aportat per l'anys 2006-2007) que assumeix el finançament del projecte. El programa va dirigit a joves que han de complir els requisits de ser menors de 25 anys i ser desocupats, entenent com a tals als demandants d'ocupació no ocupats registrats al SOC i disponibles per a l'ocupació i complir els requisits establerts a Ia normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte a la formació (sense controvèrsia).

  7. - Per carta de 5.06.07 la demandada va comunicar als actors la finalització del seu contracte de treball el dia 11 .07.07 (sense controvèrsia)

  8. - La demandada va oferir a un dels demandants, Rodrigo, I'adhesió a un acord firmat amb el sindicat CCOO en data 16.05.07, en el que podia optar per: a) ser contractat en la modalitat, de interinitat per a l'execució dels programes d'ocupació i/o dels plans de formació que es desenvolupin en el Departament d"Educació; b) Incorporar-se a la borsa de treball per a prestar serveis amb carácter temporal com a personal interí docent per a impartir educació infantil i primària o cicles formatius i c) Ser indemnitzat per amortització de lloc de treball en la quantia prevista en I'article 52 de I'Estatut deIs Treballadors si a data

    15.10.07 no Ii havia estat proposat nomenament que Ii garantís una prestació de serveis superior a 6 mesos. No consta l'acceptació per part del demandant (sense controversia).

  9. - Joaquín realitzava entre altres funcions les que consistien en donar classes en matèria informàtica bàsica ¡ donar suport informàtic al programa de Cases d'Ofici, així com donar suport en la preparació ¡ presentació de materials formatius i en la sistematització d'informació relátiva al programa de Cases d'Oficis en l'àmbit de la seguretat i salut laboral. Ha prestat serveis un total de 72 mesos. (folis núm. 71 a 78 i 287)

  10. - Rodrigo realitzava funcions consistents d'organitzar el grup de treball i programar les activitats i el funcionarnent del Programa de Cases d'Ofici de Formació i Inserció, d'acord amb les instruccions del tècnic de coordinació i gestió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STS, 14 de Julio de 2009
    • España
    • Tribunal Supremo, sala cuarta, (Social)
    • 14 Julio 2009
    ...Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, de fecha 16 de mayo de 2008, dictada en el recurso de suplicación número 2054/2008, formulado por el Departamento de Educación de la Generalitat de Cataluña, contra la sentencia del Juzgado de lo Social número 25 de Barcelona ......
  • ATS, 10 de Noviembre de 2010
    • España
    • 10 Noviembre 2010
    ...al tratarse -en las sentencias contrastadas- de supuestos de hechos distintos. Tercero La demanda de revisión se basa en la STSJ Cataluña 16/05/08 [rec. 2054/08 ], dictada por diferente sección del mismo Tribunal, y que en supuesto idéntico de despido frente a sentencia del mismo Juzgado de......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR