STSJ Cataluña 2844/2014, 11 de Abril de 2014

PonenteFRANCISCO BOSCH SALAS
ECLIES:TSJCAT:2014:4108
Número de Recurso4261/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución2844/2014
Fecha de Resolución11 de Abril de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08121 - 44 - 4 - 2012 - 8033194

JSP

ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

ILMO. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

ILMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

En Barcelona a 11 de abril de 2014

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/a Ilmos/a. Sres/

  1. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2844/2014

En el recurso de suplicación interpuesto por Agustina frente a la Sentencia del Juzgado Social 2 Mataró de fecha 18 de abril de 2012 dictada en el procedimiento Demandas nº 550/2012 y siendo recurridos Institut Nacional de la Seguretat Social y Tesoreria General de la Seguridad Social. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. FRANCISCO BOSCH SALAS.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 11 de julio de 2012 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez grado, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 18 de abril de 2012 que contenía el siguiente Fallo: " DESESTIMAR la demanda interposada per la Sra. Agustina, dirigida contra l'INSS i la TGSS, les quals demandades queden absoltes de les pretensions formulades en la seva contra "

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

PRIMER

La Sra. Agustina, nascuda en data NUM000 de 1.948, afiliada a la seguretat Social amb el número NUM001 i amb professió habitual d'auxiliar de neteja, va veure denegada la seva declaració en algun grau d'incapacitat per resolució de l'INSS de data 17 d'abril de 2012, sent desestimada la seva reclamació administrativa prèvia per resolució de data 18 de juny de 2012.

SEGON

Ambdues resolucions es van basar en informe de l'ICAM de data 30 de març de 2012, en el qual es diagnostica en la pacient "trastorno adaptativo con sintomatología ansioso - depresiva de larga evolución; cervicalgia y lumbalgia; podalgia bilateral; conalgias mecánicas de predominio derecho: algias en ambas articulaciones trapecio - metacarpianas".

TERCER

La Sra. Agustina pateix les patologies detectades per l'ICAM, a banda de fer patir també hipertensió arterial, hipotiroïdisme i hipercolesterolèmia, de forma que la Sra. Agustina pateix un trastorn ansiós - depressiu i una patologia degenerativa a nivell cervical, lumbar, de genolls i en ambdues mans, de les quals es trobaria força compensada però podent presentar dificultats per a desenvolupar algunes activitats, com ara aquelles que impliquin manipulació d'objectes pesants i bipedestacions amb càrregues perllongades

QUART

En relació a la patologia mental, emet informe l'Hospital de Mataró de data 30 de novembre de 2012 en el qual es considera que la pacient persisteix en un estat d'ànim depressiu, seguint tractament amb cipralex i somnovit i sent derivada a grup de teràpia i al CSMA.

CINQUÈ

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya dicta resolució en data 4 de novembre de 2011 en la qual es reconeix a la Sra. Agustina un grau de disminució del 43% per deficiència del sistema osteoarticular, per trastorn de l'afectivitat, per hipertensió, per hipotiroïdisme i per hipercolesterolèmia.

SISÈ

El Jutjat Social 1 de Mataró dicta sentència en data 14 de juny de 2010 respecte la Sra. Agustina, declarant provades patologies com lumbàlgia crònica amb episodis de lumbociatàlgia i cervicàlgia, discopatia degenerativa, espondilosi a nivell C5- C6 i C6-C7, gonartrosi bilateral moderada i trastorn adaptatiu mixt, estimant la seva pretensió de declaració d'incapacitat total, amb revocació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per sentència de data 4 de juliol de 2011 .

SETÈ

Les parts accepten una base reguladora per al cas d'estimació de la demanda de 383'59 euros i una data d'efectes per a la total de 30 de març de 2012.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte demandante, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado no impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Dirige la trabajadora recurrente, auxiliar de limpieza de profesión, el único de los motivos del recurso contra la sentencia que denegó la declaración del grado de incapacidad permanente total o en su caso parcial al amparo del art. 193 c) LRJS a denunciar la infracción del art. 137 de la ley General de la Seguridad Social .

De acuerdo con el art. 134.1 LGSS -en relación a la disposición transitoria 5ª bis- la incapacidad permanente configurada en la acción protectora de la Seguridad Social es de tipo profesional y por ello, para su debida calificación hay que partir exclusivamente de las lesiones que presenta el beneficiario y...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR