STSJ Cataluña 4259/2006, 1 de Junio de 2006

PonenteJOSE DE QUINTANA PELLICER
ECLIES:TSJCAT:2006:6098
Número de Recurso779/2006
Número de Resolución4259/2006
Fecha de Resolución 1 de Junio de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 4259/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por Marcelina y Carlos Ramón frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 21 de Octubre de 2005 dictada en el procedimiento Demandas nº 620/2005 y siendo recurrido/a Hospital de L'Hospitalet del Consorci Sanitari Integral. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 6-9-05 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Conflicto colectivo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 21-10-05 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo totalment la demanda presentada per Marcelina i Carlos Ramón que actuen en nom i representació del Comité d'Empresa de l'Hospital de l'Hospitalet del Consorci Sanitari Integral, en contra de Hospital de l'Hospitalet del Consorci Sanitari Integrat en demanda per conflicte col.lectiu i absolc a la demandada de les peticions de la demanda".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:1r.- L'empresa regeix les seves relacions laborals mitjançant conveni col.lectiu propi. El Conveni Col.lectiu de treball de l'Hospital de l'Hospitalet del Consorci Sanitari Integral per als anys 2002- 2005, en endavant XIV Conveni, vigent en l'actualitat, en l'article 25 sota el títol de Llicències i permisos, en el seu punt 5è. estableix el següent: "5.- Fins a 3 dies laborables l'any per assumptes propis, que no seran acumulables a les vacances, als dies de conveni ni als festius, Durant el temps indispensable, en el marc dels dies per assumptes propis, sempre que s'acrediti que no es poden realitzar fora de la jornada laboral, també es gaudeix de llicència retribuïda per:

Exàmens no oficials, inclòs l'examen per a obtenir el permís de conducció. Sortides a organismes oficials per a la assignatura de hipoteques.

Renovació de documents.

En aquests casos, l'empresa exigirà el justificant de la realització d'aquestes gestions.

El treballador ha de justificar fefaentment la utilització del permís concedit".

2n.- L'article 36.5 del Xº Conveni d'Empresa amb vigència per a l'any 1996 tenia el següent redactat: "Articulo 36.- Licencias y permisos ... 5 .- Hasta tres dias laborables al año por asuntos propios cuando la gestión a efectuar coincida con el horario de trabajo y no admita delegación; como la tramitación o renovación del documento nacional de identidad, pasaporte o documentos similares.

La empresa podrá exigir el justificante oportuno del tiempo invertido.

De ningún modo se podràn sol.licitar estos permisos para coger puentes, si no está debidamente justificado".

3r.- En el XI Conveni amb vigència des del 1-01-97 al 31-12-99 es va modificar el text de l'article 36.5 i aquest redactat s'ha transcrit sense alteració en els posteriors Convenis fins al XIV Conveni, vigent en l'actualitat on figura en l'article 35.5 transcrit en el primer fet provat.

4t.- La demandada ha aplicat el controvertit article amb els següents criteris de concessió: Que no s'acumulin a les vacances, als dies de conveni ni als festius. Que tinguin per objecte realitzar exàmens oficials, sortides a organismes oficials o bé per la renovació de documents. Durant el temps indispensable. Que s'acrediti que no es poden realitzar fora de la jornada. Laboral que es presenti justificant fefaentment del seu ús correcte.

5è.- La composició del Comité d'Empresa va variar el mes d'abril de 2003. La direcció de l'Hospital ha sofert canvis durant l'any 2003.

6è.- Un percentatge no superior al 10% de la plantilla de l'Hospitalet ha gaudit de permisos atorgats en aplicació de l'article 35.5 objecte de controvèrsia.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia desestima la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR