STSJ Cataluña 2617/2006, 27 de Marzo de 2006

PonenteANGEL DE PRADA MENDOZA
ECLIES:TSJCAT:2006:3369
Número de Recurso335/2005
Número de Resolución2617/2006
Fecha de Resolución27 de Marzo de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 2617/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por Gelim, S.A. frente a la Sentencia del Juzgado Social 25 Barcelona de fecha 19.07.2005 dictada en el procedimiento nº 335/2005 y siendo recurrido/a Ana , Limpiezas Initial, S.A., Iss European Cleaning Systems, S.A. y Fons de Garantia Salarial. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. ANGEL DE PRADA MENDOZA.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 13.05.05 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 19.07.2005 que contenía el siguiente Fallo:

Estimo la demanda presentada per Ana contra Limpiezas INitial SA, ISS european Cleaning System SA, GELIM SA el Fons de Garantia Salarial, declaro la improcedència de l'acomiadament produït amb efectes del dia 18.04.05 i, condemno les demandades ISS european Cleaning System S.A.i Gellim SA, solidàriament, a que optin entre readmetre a la demandant en les mateixes condicions amb el pagament dels salaris deixats de percebre des de la data de l'acomiadament fins que la readmissió sigui efectiva, o en cas contrari, l'indemnitzi en la quantia de 4.491,22 euros (223 dies a raó de 20,14 euros), amb pagament dels salaris de tramitació des de la data de l'acomiadament fins a la notificació de la senténcia a raó delsalari diari.

Absolc a Limpiezas Initial SA de les peticions de la demanda i al Fondo de Garantia Salarial sense perjudici de la responsabilitat subsidiària en els supòsits i amb els límits de l'article 33 de l'estatut dels Treballadors.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

  1. - La part demandant Ana ha prestat els seus serveis a l'empresa demandada Limpiezas Initial SA, amb CIF A28506038, del ram de neteja d'edificis i locals, des del dia 4.05.00, amb la categoria professional de netejadora i un salari brut mensual de 612,73 euros (20,14 euros día), amb inclusió de prorrateig de pagues extraordinàries i realitzant una jornada de 20 hores setmanals distribuïdes de 17 a 21 hores de dilluns a divendres. la demandant no té cap càrrec sindical ni de representació dels treballadors, ni l'ha tingut durant l'últim any. (no hi ha controvérsia).

  2. - La treballadora prestava els serveis de neteja en el centre de treball Institut Català de l'acolliment i de l'Adopció (ICAA) situat a la Gran Via de les Corts Catalanes núm. 604 de Barcelona. L'ICAA es un organisme que depen de la Generalitat de Catalunya ( no hi ha controvérsia).

  3. - El dia 18.04.05 el representant legal de l'empresa li va manifestar de forma verbal que des del mateix dia passa subrogada a l'empresa ISS European Cleanung Systems SA perque es la nova adjudicataria del servei de neteja de les noves dependencies de l'ICAA, que s'han traslladat a partir de la mateixa data a la Plaça Pau Vila núm. 1 de Barcelona (no hi ha controvérsia).

  4. - El mateix dia la demandant es va personar en l'adreça citada i el guarda de seguretat li va indicar que tenía ordres explicites de no permetre-li l'entrada. El mateix dia 18.04.05 l'actora va remetre burofax a Limpiezas Initial SA i ISS European Clianing System SA, sol.licitant treball efectiu o carta d'acomiadament i la demandada limpiezas Initial li va reiterar per telegrama de 21.04.05 que l'altra co-demandada s'havia de subrogar en la relació laboral tal como li havia manifestat el dia 18.04.05 verbalment (folis núm. 19 a 22 i confessió de l'actora).

  5. - Les dependencies de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció es van traslladar a partir del dia 8 d'abril de 2005 a la seu del Departament de Benestar i Familia (Palau de Mar), Plaça Pau Vila 1, de Barcelona, i estan ubicades en concret al primer pis del citat edifici. L'ICAA va comunicar a Limpiezas INitial el trasllat per escrit de data 4.04.05, rebut el dia 13.04.05, i la demandada li va requerir per escrit de

    18.04.05 el nom de l'empresa que efectuaría la neteja de les noves instal.lacions (folis 77, 79 i 80).

  6. - En data 20.04.05, Limpiezas Initial va remetre escrit a la codemandada ISS European Cleaning Systems SA amb documentació de la treballadora consistent en nòmines de desembre 2004, gener , febrer i març de 2005 TC2 de novembre, desembre gener i febrer de 2005 i annex al contracte de treball on s'estableix de comú acord la jornada de la treballadora a l'ICAA en 20 hores setmanals , als efectes de la subrogació que contempla l'article 43 del Conveni Col.lectiu d'aplicació a la relació laboral (folis núm. 60 a

    70).

  7. - L'empresa codemandada Gelim SA es l'adjudicataria del serveis de neteja de la seu central, edifici Palau de Mar, del Departament de Benestar i Familia de la Generalitat de Catalunya, per diversos contractes, el darrer de 24.02.04 fins al 31.12.04,prorrogat en els mateixos termes i condicions fins al

    31.12.05 (folis núm. 85, 86, 87 i 88).

  8. - Les codemandades ISS European Cleaning System SA i Gelim SA formen part del mateix grup empresarial (conformitat).

  9. - L'acte preceptiu de conciliació a l'SCI es va dur a terme el dia 23.05.05, amb el resultat d'intentat sense efecte per incompareixença de l'empresa i sense avinença respecte a la compareguda.

  10. - El aplicable a les demandades l'article 43 del conveni col.lectiu del sector de neteja d'edificis i locals de la província de Barcelona (DOGC 4.06.99), que en l'apartat 2 indica que:

    "2 En finalitzar una contracta, els treballadors que depenen del concessionari sortint i porten prestant els seus serveis en les dependéncies de l'empresa o de la institució principal que contracta un mínim de 4 mesos anterios a la data de finalització passen a dependre del nou adjudicatari del servei, sigui quina sigui la modalitat del contracte d'aquests treballadors (...) Se'ls ha de respectar la modalitat de contracte, lacategoria professional, la jornada, l'horari, l'antiguitat i l'import total de salaris, tant els d'aquest Conveni com els d'extraconveni, que cada un d'ells tingui reconeguts en liquidar la seva relació laboral amb el concessionari sortint 11. En el supòsit que algun dels treballadors afectats no passi a la nova empresa adjudicatària a causa d'algun dels motius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR