STSJ Cataluña 5746/2008, 9 de Julio de 2008

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2008:8447
Número de Recurso6467/2007
ProcedimientoSOCIAL
Número de Resolución5746/2008
Fecha de Resolución 9 de Julio de 2008
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

MDT

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. FÉLIX V. AZÓN VILAS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 9 de juliol de 2008

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 5746/2008

En el recurs de suplicació interposat per Jose Enrique a la sentència del Jutjat Social 19 Barcelona de data 16 de maig de 2007 dictada en el procediment núm. 111/2007 en el qual s'ha recorregut contra la part -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 15.02.07 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Invalidesa grau, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 16 de maig de 2007, que contenia la decisió següent:

"DESESTIMO la demanda presentada por Don Jose Enrique contra el Instituto Nacional de la Seguridad Social, en reclamación por INCAPACIDAD PERMANENTE, y absuelvo al INSS de las pretensiones de la demanda."

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

Primero

Don Jose Enrique con fecha de nacimiento el día 11-11-1946, con DNI núm. NUM000 consta afiliado a la Seguridad Social con el número NUM001 y en situación de alta en el régimen general, siendo su profesión habitual Sargento Policía Municipal, inició un proceso de incapacidad temporal el 23-05-2006.

Segundo

En fecha 14-11-2006 el INSS dictó resolución acordando que no procedía declarar al actor en ningún grado de incapacidad permanente, derivada de enfermedad común, por no reunir el requisito de incapacidad permanente. Según dictamen médico emitido el 30-10-2006 presenta las siguientes lesiones: "Cervicoartrosis moderada y lumboartrosis con hernia intraesponjosa L4-L5. Canal raquídeo tamaño normal".

Tercero

Frente a dicha resolución el actor interpuso reclamación previa el 23-08-2006 solicitando ser declarado en situación de incapacidad permanente total o subsidiariamente parcial para su profesión habitual, reclamación que fue desestimada por resolución de 5-09-2006 que puso fin a la vía administrativa.

Cuarto

La base reguladora de la prestación es de 2.897,70 euros.

Quinto

La parte demandante padece "Cervicoartrosis moderada. Espondilodiscartrosis vertebral lumbar. Hernia intraesponjosa L4-L5. Fractura hundimiento de L1, sin repercusión sobre estructuras nerviosas. Lassegue positivo - dudoso bilateral".

Sexto

Por la médica de trabajo se remitió al Departamento de Recursos Humanos del Ayuntamiento de L'Hospitalet informe considerando al trabajador APTO, recomendando la realización de esfuerzo físico moderado o intenso y la bipedestación prolongada.

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

ÚNIC.- Contra la sentència del primer nivell que ha desestimat la seva pretensió de que se'l declarés en situació d'incapacitat permanent parcial, formula ara el demandant una sèrie d'al legacions, en les què, per la via de l'apartat c) de l'art. 191 TRLPL denuncia la infracció d'allò previst a l' art. 137.3 TRLGSS, per entendre que les limitacions que presenta li impedeixen dur a terme funcions d'esforç físic així com una bipedestació continuada al llarg de tota la jornada de treball, per la qual cosa existeix una limitació superior als límits legals.

La incapacitat permanent parcial produeix la disminució, almenys del 33% de la seva capacitat de guany. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • ATS, 10 de Marzo de 2011
    • España
    • 10 Marzo 2011
    ...a desempeñar una segunda actividad dentro de su profesión habitual, invocando de contraste la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, de 9 de julio de 2008 (Rec. 6467/2007 ), respecto de la que no es posible apreciar la existencia de contradicción, por cuanto en la misma lo......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR