STSJ Cataluña 677/2011, 13 de Septiembre de 2011

JurisdicciónEspaña
Número de resolución677/2011
Fecha13 Septiembre 2011

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE CATALUÑA

SALA DE LO CONTENCIOSO ADMINISTRATIVO

SECCIÓN TERCERA

ROLLO Nº: 306/2010

APELANTE: ASSOCIACIO PROTECTORA DE ANIMALS Y PLANTES DE LA COMARCA DEL GARRAF

C/ AJUNTAMENT DE CUBELLES

S E N T E N C I A Nº 677

Ilustrísimos Señores:

MAGISTRADOS

  1. JOSÉ JUANOLA SOLER

  2. MANUEL TÁBOAS BENTANACHS

Dña. ANA RUBIRA MORENO

BARCELONA, a trece de septiembre de dos mil once.

Visto por la Sección Tercera de la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, el recurso de apelación nº 306/2010, seguido a instancia de la ASSOCIACIO PROTECTORA DE ANIMALS Y PLANTES DE LA COMARCA DEL GARRAF, representada por la Procuradora Doña NURIA OLIVER ULLASTRES, contra el AJUNTAMENT DE CUBELLES, representado por el Procurador Don JOSEP MARIA VERNEDA CASASAYAS, sobre Medio Ambiente.

En la tramitación de los presentes autos se han observado las prescripciones legales, habiendo actuado como Ponente el Ilmo. Sr. Magistrado Don MANUEL TÁBOAS BENTANACHS .

ANTECEDENTES DE HECHO
  1. - Ante el Juzgado de lo Contencioso Administrativo de Barcelona nº 15 y en los autos 680/2009, se dictó Auto de 28 de abril de 2010, cuya parte dispositiva en la parte menester estableció "Declarar la concurrencia de una causa de inadmisión del recurso contencioso administrativo, en concreto, al concurrir la causa prevista en el artículo 51, 1 c), en relación con el artículo 28, ambos de la LJCA ".

  2. - En la vía del recurso de apelación, recibidas las actuaciones correspondientes y habiendo comparecido la parte apelante finalmente se señaló día y hora para votación y fallo, que ha tenido lugar el día 13 de septiembre de 2011, a la hora prevista.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

El 8 de julio de 2008 la Junta de Govern Local del Ajuntament de Cubelles dictó Acuerdo por virtud del que, en esencia, se resolvió:

"PRIMER.- Ratificar, en tots els seus termes, la proposta de resolució formulada per l'instructor del present expedient sancionador en data 20 de juny de 2008.

SEGON

Imposar a l'ASSOCIACIÓ PROTECTORA D'ANIMALS I PLANTES DEL GARRAF AMB cif G-59.047.597 una sanció de 6.010,12 euros, en aplicació del que disposa l'article 52 de la LIIA i 146.1 i 149.2 de l'ORIAM, com a responsable, de la comissió d'una infracció administrativa que contravenen les obligacions establertes a la LIIA, consistent en exercir una activitat sense haver obtingut prèviament la llicència o el permís municipal procedent d'acord amb la normativa vigent al Sector Clot del Cementiri, Polígon 18, parcel·la 21.

TERCER

Ordenar la clausura de l'activitat de GOSSERA desenvolupada per l'ASSOCIACIÓ PROTECTORA D'ANIMALS I PLANTES DEL GARRAF, que s'està desenvolupant sense cap llicència i/o autorització municipal.

QUART

Atesa la tipologia de l'activitat consisteix en la guarda i custodia de gats i gossos abandonats majoritàriament, i a fi i efecte de no entrar en conflicte amb altre normativa sectorial, es determina que la clausura de l'activitat es realitzarà de forma progressiva per part dels responsables de l'activitat, sota verificació un de la corporació en un període màxim de 8 mesos a partir de la notificació del present acord. Restant prohibit expressament l'admissió de cap nou animal durant aquest període.

CINQUÈ

Advertir l'interessat que la manca de pagament de la sanció dintre de termini podrà donar lloc al seu cobrament per la via de constrenyiment i l'anotació preventiva d'embargament a favor de l'administració.

SISÈ

Notificar la present resolució als interessats, als serveis tècnics municipals i a la Policia Local per a que faci efectiva la prohibició d'admissió d'animals i la clausura de l'activitat, en el període indicat".

El 28 de julio de 2009 la Junta de Govern Local del Ajuntament de Cubelles dictó Acuerdo por virtud del que, en esencia, se acordó:

"PRIMER.- Requerir novament a l'ASSOCIACIÓ PROTECTORA D'ANIMALS I PLANTES DEL GARRAF que procedeixi a la clausura de l'activitat de GOSSERA que està desenvolupant al Sector Clot del Cementiri, Polígon 18, parcel·la 21 sense cap llicència i/o autorització municipal.

SEGON

Atesa la tipologia de l'activitat consisteix en la guarda i custodia de gats i gossos abandonats majoritàriament, i a fi i efecte de no entrar en conflicte amb altre normativa sectorial, es determina que la clausura de l'activitat es realitzarà de forma progressiva per part dels responsables de l'activitat, sota verificació un de la corporació en un període màxim de 1 mes a partir de la notificació del present acord. Restant prohibit expressament l'admissió de cap nou animal durant aquest període.

TERCER

Advertir els interessats que, en cas d'incompliment, es podrà procedir a la imposició de multes coercitives, en virtut del que disposa l'article 53.2 de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'administració ambiental i l'article 101 del Decret 179/1985, que aprova el reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals, o bé es podrà ordenar l'execució subsidiària de la clausura essent a càrrec de l'interessat totes les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR