ATSJ Cataluña , 10 de Octubre de 2002

PonentePONÇ FELIU I LLANSA
Número de Recurso14/2002
ProcedimientoPENAL
Fecha de Resolución10 de Octubre de 2002
EmisorSala de lo Civil y Penal

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA Sala Civil i Penal R. de Cassació i Extraordinari per Infracció Processal núm. 61/2002 INTERLOCUTÒRIA President:

Excm. Sr. Guillem Vidal Andreu Magistrats:

Il·lm. Sr. Ponç Feliu i Llansa Il·lm. Sr. Lluís Puig i Ferriol Barcelona, 10 d'octubre de 2002 ANTECEDENTS DE FET Únic.- Per la representació processal de la Sra. Elena es va interposar recurs de cassació i extraordinari per infracció processal contra la Sentència de data 8 d'abril de 2002 dictada per la Secció 1a de l'Audiència Provincial de Tarragona en el rotlle d'apel·lació 14/02. Rebudes les actuacions, es va formar rotllo i es va designar ponent a qui van passar les actuacions d'acord amb el que disposa l'art. 483 de la LEC. Ha estat designat ponent el magistrat d'aquesta Sala l'Il·lm. Sr. Ponç Feliu i Llansa.

FONAMENTS JURIDICS ÚNIC.- Disposa l'art. 484 de la LEC que "en el tràmit d'admissió a què es refereix l'article anterior, la Sala examinarà la seva competència per a conèixer del recurs de cassació, abans de pronunciar-se sobre la seva admissibilitat". També disposa el mateix numeral que si el Tribunal no es considerés competent acordarà la remissió al que consideri que ho és, prèvia audiència de les parts per deu dies.

En el cas, però, i abans de qualsevol altra consideració, cal manifestar que no s'ha pogut complimentar tal tràmit d'audiència, atesa la no compareixença de les parts davant aquest Tribunal, pel que procedeix, doncs, l'aplicació analògica del núm. 3 de l'art. 483 LEC , en la seva regulació d'un tràmit d'al·legacions a efectuar per les parts personades, condició aquesta darrera que ja s'ha dit que els litigants no ostenten.

Tanmateix, disposa l'art. 478 de la referida LEC que el coneixement del recurs de cassació en matèria civil correspon a la Sala Primera del Tribunal Suprem, essent competent aquest Tribunal Superior de Justícia només en el supòsits en els què el recurs " es fonamenti exclusivament o al costat d'altres motius, en infracció de les normes del dret foral o especial propi de la Comunitat i quan l'Estatut d'Autonomia hagi previst aquesta atribució", que és el cas d'aquesta Comunitat Autònoma de Catalunya.

En la preparació de la present cassació, la recurrent, sense la menor invocació a cap norma legal - sigui de dret comú o de dret civil català- esmenta tan sols jurisprudència contradictòria de distintes Audiències provincials de tot Espanya, concretament , les Sentències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STSJ Cataluña 29/2006, 10 de Julio de 2006
    • España
    • 10 Julio 2006
    ...de 23 jun. 1998; de 8 sep. 1998; de 2 mar. y 21 dic. 1999; de 22 feb. 2000; de 22 feb. 2002; 1 abr. 2003 y de 24 jun. 2003; y A TSJ Cataluña 10 oct. 2002 ). El tercer argumento de inadmisibilidad del recurso, no puede constituir un verdadero óbice, sino a lo sumo un límite del recurso, ya q......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR