STSJ Cataluña , 24 de Octubre de 2003

PonenteNURIA CLERIES NERIN
ECLIES:TSJCAT:2003:10596
Número de Recurso887/2003
ProcedimientoCONTENCIOSO
Fecha de Resolución24 de Octubre de 2003
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA Secció Segona Recurs núm. 887/03 Il.lms.Srs. Magistrats:

Il.lm. Sr. EMILIO BERLANGA RIBELLES Il.lma.Sra. CELSA PICO LORENZO Il.lm. Sr. JOSÉ M. BANDRÉS SÁNCHEZ CRUZAT Il.lma. Sra. NÚRIA CLERIES NERIN Il.lma. Sra. Mª FERNANDA NAVARRO DE ZULOAGA Il.lm. Sr. DIMITRY T. BERBEROFF AYUDA S E N T È N C I A Nº 1327 Barcelona, vint-i-quatre d'octubre de dos mil tres La Secció Segona de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'ha constituït per examinar aquest recurs entre les parts que s'esmenten tot seguit:

com a part demandant, la Coordinadora d'Associats per la Llengua Catalana representada pel procurador Carles Arcas Hernandez i assistida per la lletrada Montserrat Estalella Caus, i com a Administració demandada, la Subdelegació de Govern a Barcelona representada i assistida pel lletrat de l'Estat. La matèria de què tracta el procés és la resolució de la Subdelegació de Govern a Barcelona amb data 17-4-03 i en la que s'estima modificar el itinerari de la Manifestació que la Coordinadora vol realitzar el día 23 d'abril.

Aquesta Secció ha pronunciat la Sentència següent en nom de SM el Rei. I. ANTECEDENTS DE FET

  1. La part demandant va interposar aquest recurs contenciós administratiu contra l'Ordre 299/2002 de 2 de setembre.

  2. Es va admetre el recurs a tramitació, se'n va publicar la interposició, es va rebre l'expedient administratiu i es va deduir la correspondent demanda, en què la part recurrent va exposar els fets i fonaments de dret que considerava aplicables i va demanar que es dictés una sentència en què s'estimés el recurs interposat i se'n declarés la nul.litat; es condemnés l'Adminmistració demandada a reconèixer la seva situació jurídica individualitzada en els termes susdits, i es condemnés l'Administració demandada a pagar les costes causades en aquest procediment.

  3. L'Administració demandada va sol.licitar, en l'escrit de contestació a la demanda, que es dictés una sentència en què es desestimés el recurs .

  4. Es va prosseguir el tràmit tal com es pot veure a les actuacions i es va assenyalar la data de la votació i de la decisió, que es va fer el dia 17 d'octubre de 2003.

  5. En la tramitació d'aquest procés s'han observat les prescripcions legals.

  6. La llengua escollida per redactar aquesta Sentència és la catalana.

Hi ha actuat com a ponent l'Il.lma. Sra. NÚRIA CLERIES NERIN.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

La Coordinadora d'associats per la llengua catalana el dia 11 d'abril de 2003 va comunicar a la delegada del Govern a Catalunya que convocava una manifestació pel dia 23 d'abril de 2003, que s'iniciaria a les 7 hores de la tarda a la Plaça de la Universitat de Barcelona i recorreria el carrer de Pelai, lateral de la Rambla (del costat Besòs), seguint pel carrer de Ferran i finalitzaria a la plaça de Sant Jaume.

La duració de la manifestació s'estimava en una hora i quart, i l'objecte de la manifestació era exposar públicament la necessitat de potenciar l'ús social del català.

La delegada del Govern a Catalunya per resolució de 17 d'abril va acordar modificar l'itinerari previst i, mantenint el punt d'inici i final comunicats, el pas hauria de ser pel carrer Pelai, continuant per la plaça de Catalunya, carrer Fontanella, Via Laietana, carrer Jaume I i la Plaça de Sant Jaume.

La Coordinadora d'associats per la llengua catalana en considerar que la modificació de l'itinerari imposada vulnerava els drets de manifestació i reunió emparats en l'article 21 del Constitució, en data 19 d'abril va interposar recurs contenciós-administratiu de protecció jurisdiccional dels drets fonamentals.

SEGON

El lletrat de l'Estat ha demanat de forma reiterada l'arxivament del procediment per pèrdua sobrevinguda de l'objecte, atès que en l'escrit d'interposició del recurs l'Associació recurrent demanava "s'estimi el recorregut de la manifestació proposat per la Coordinadora d'Associats per la Llengua Catalana (..)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 10 de Diciembre de 2007
    • España
    • 10 Diciembre 2007
    ...por la Sección Segunda de la Sala de lo ContenciosoAdministrativo del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, recaida en el recurso nº 887/2003, sobre modificación de itinerario de Se ha personado, como parte recurrida, la "COORDINADORA D'ASSOCIATS PER LA LLENGUA CATALANA-CAL", represent......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR