STSJ Cataluña , 5 de Noviembre de 2004

JurisdicciónEspaña
Fecha05 Noviembre 2004

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL fc ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN En Barcelona a 5 de noviembre de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 7731/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por Olga frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Lleida de fecha 19 de Enero de 2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 765/2003 y siendo recurrido/a Marí

Trini , Luis Pablo , Pedro Francisco , Aurelio , Herencia Jacent d'en Aurelio , Legitims Hereus d'en Aurelio , Ignorats Hereus d'en Aurelio y Bots, S.C.P.. Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 3-10-03 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 19-1-04 que contenía el siguiente Fallo:

"Desestimo la demanda presentada per Olga en reclamació d'acomiadament contra Aurelio Herencia Jacent d'en Aurelio legitims hereus d'en Aurelio ignorats hereus d'en Salvador Montagut Bots, S.C.P. Marí

Trini , Pedro Francisco , Luis Pablo ".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

L'actora presta serveis pel Sr. Pedro Francisco a la botiga de l'avinguda DIRECCION000 nº

NUM000 de Lleida, des del 5 d'agost de 1987, amb la categoria de dependenta. Des del 15 de juny de 1999

està acollida a una reducció de jornada per tenir cura del fill i percep un salari de 516,74 euros bruts, amb inclusió de pagues estres. El salari corresponent a jornada complerta seria de 864,47 euros.

Segon

En data 13 d'agost de 2003 va rebre escrit de l'empresa, que consta a les actuacions i que es dóna per reproduït, en què se li comunicava l'extinció del seu contracte per mort de l'empresari, amb efectes des del dia 31 d'agost.

Tercer

Don. Aurelio va morir el dia 19 de maig de 2003. La seva hereva és la seva esposa, Sra. Marí

Trini . Va acceptar l'herència el 14 de novembre de 2003.

La carta d'extinció la va entregar a la treballadora el seu fill, Luis Pablo . La botiga va restar oberta des de la mort del Sr. Luis Pablo , fins al lliurament de la carta i fins el 31 d'agost de 2003. Actualment està

tancada.

El Sr. Pedro Francisco era titular, com a persona física, d'aquesta botiga i d'una botiga a la Plaça sant Joan de Lleida. Aquestes botigues es dèien CASA000 , i es dedicàven a la venda d'articles de cistelleria, objectes de vímac i d'articles pels pagesos, com borrasses, sacs, etc. La botiga de la Plaça sant Joan fa temps que es va tancar.

Per altra banda, el 22-10-1990, juntament amb la seva esposa i els seus dos fills Luis Pablo i Pedro Francisco , va constituir l'empresa Bots, S.C.P., que era titular de tres botigues, als carrers Pis XII, Blondel i Pi i Margall d'aquesta ciutat, dedicades al que col.loquialment es diu "Tot a 100".

El Sr. Pedro Francisco , per la botiga de l'avinguda DIRECCION000 pagava un IAE per l'epígraf 6.535, i la societat BOTS pagava per les seves botigues un IAE per l'epígraf 6613. El domicili social de BOTS S.C.P. va ser primer a la Plaça sant Joan i després a Boldel, 17.

Les Botigues de Aurelio es dèien CASA000 . Les de la societat BOTS es diuen Calsone's Grup.

El local de la botiga de l'avinguda DIRECCION000 era propietat del Sr. Pedro Francisco i de la seva esposa. Els locals de la societat BOTS eren llogats.

Quart

La botiga de la que era titular el Sr. Pedro Francisco i les de la societat Bots portaven contabilitats diferents. La de l'avinguda DIRECCION000 tenia molts clients perfectament indentificats, com cooperatives agrícoles, elc. Les altres, dedicades a Tot a 100, no ténen clients identificats.

La germana de l'actora, Elisa va treballar per ser contractada per la Societat BOTS, S.C.P., per prestar serveis com a dependenta amb tres contractes diferents. En l'últim d'ells, de data 9 de novembre de 1999 hi ha com a domicili del centre de treball el d'avinguda DIRECCION000 , NUM000 .

Cinquè

L'actora no exerceix ni ha exercit la condició de representant legal ni sindical dels treballadors en l'últim any. Sisè.- Es va dur a terme l'acte de conciliació sense avinença.

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte , que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dio traslado , elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

La sentencia de instancia desestima la demanda de despido planteada por la parte actora. Frente a este pronunciamiento se alza la demandante que dedica el primer motivo del recurso con amparo procesal en el apartado B) del Art. 191 de la LPL a la pretensión de modificación del relato fáctico concretamente de los ordinales quinto y sexto párrafos de tercero de los hechos probados de la sentencia.

Hemos de recordar, como cuestión previa a la resolución de este motivo del recurso que interesa la modificación del relato histórico, que su...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 temas prácticos
  • Sucesión de empresa y la continuidad de los contratos de trabajo
    • España
    • Práctico Asesor Práctico Laboral Estatuto de los Trabajadores Extinción del contrato de trabajo
    • 14 Mayo 2019
    ...... y formalidades de la extinción por no continuidad 5 Indemnización por la resolución unilateral de los ... de TS, Sala 4ª, de lo Social, 934/2022, 23 de Noviembre de 2022 [j 6] : Se fija que no resulta aplicable la ... [j 15] Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, Sala de lo Social, Sentencia de 5 de Noviembre de 2004, ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR