STSJ Cataluña 7945/2009, 3 de Noviembre de 2009

PonenteLIDIA CASTELL VALLDOSERA
ECLIES:TSJCAT:2009:12739
Número de Recurso24/2008
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución7945/2009
Fecha de Resolución 3 de Noviembre de 2009
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

RU

IL·LM. SR. FRANCISCO BOSCH SALAS

IL·LMA. SRA. LIDIA CASTELL VALLDOSERA

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL PURCALLA BONILLA

Barcelona, 3 de novembre de 2009

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 7945/2009

En el recurs de suplicació interposat per Sr. Eleuterio a la sentència del Jutjat Social 1 Mataró de data 16 d'abril de 2008 dictada en el procediment

núm. 24/2008 en el qual s'ha recorregut contra la part INEM, ha actuat com a ponent Il·lma. Sra. LIDIA CASTELL VALLDOSERA.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 7 de gener de 2008 va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre Atur, en la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 16 d'abril de 2008, que contenia la decisió següent:

"Desestimar la demanda formulada pel Sr. Eleuterio -DNI NUM000 - en contra del Instituto Nacional de Empleo-Servicio Público de Empleo Estatal, i confirmar les resolucions administratives impugnades en aquest procediment i absoldre l'Institut demandat de totes les pretensions contingudes a la demanda".

Segon

En aquesta sentència es declaren com a provats els fets següents:

  1. El demandant consta afiliat a la Seguretat Social amb el núm. NUM001 i en situació d'alta en el règim general. En data 10-05-06 la Direcció provincial de l'INSS de Barcelona va dictar una resolució per la qual es reconeixia el demandant en situació d'incapacitat permanent total per a la professió habitual d'ATS derivada d'accident de treball i es declarava el seu dret a percebre una pensió de 1.413,65 euros mensuals des del 10-05-06 (foli 21).

  2. En data 29-06-06 l'actor va sol·licitar el reingrés, com beneficiari que era d'excedència voluntària per incompatibilitat, al cos de la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona. Per resolució de l'Ajuntament de Barcelona de 24-10-06 es va desestimar la petició de reingrés per considerar que el peticionari no reunia els requisits necessaris d'aptitud física per a desenvolupar les funcions pròpies de la categoria professional de Guàrdia Urbà. En contra d'aquesta resolució administrativa l'actor va interposar recurs davant del Jutjat del Contenciós Administratiu, havent-se admès la demanda a tràmit i havent-se assenyalat l'acte de judici pel dia 12-11-08 (folis 22-26).

  3. El demandant va romandre inscrit i d'alta amb demanda d'ocupació en el Servei d'Ocupació de Catalunya des del 07-08-06 fins el mes de febrer del 2008, llevat d'una interrupció de cinc dies en què va ser donat d'alta per l'empresa Alergomaresme, SL (folis 27-32).

  4. El Sr. Eleuterio va romandre en situació d'alta per l'empresa Alergomaresme, SL com auxiliar administratiu des del 12-11-07 fins el 16-11-07, acreditant una base de cotització per contingències comunes i de desocupació pels cinc dies de 195,02 euros (foli 37 i expedient administratiu).

  5. El 28-11-07 el demandant va presentar sol·licitud de prestació de desocupació. Aquesta petició va ser desestimada per resolució de la Direcció provincial de l'INEM-SPEE de data 10-12-07 per manca de carència de cotització mínima per a ser perceptor de la prestació contributiva d'atur. En contra d'aquesta resolució es va interposar la reclamació prèvia, que va ser desatesa per nova resolució del mateix centre directiu de l'INEM-SPEE de data 23-01-08 (expedient administratiu).

  6. En el cas d'estimar-se la demanda, el beneficiari tindria dret a percebre la prestació de desocupació des del dia 17-11-07, amb una durada de 540 dies i amb una base reguladora diària de 72,93 euros (conformitat explícita d'ambdues parts).

Tercer

Contra aquesta sentència la part actora va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària, que el va impugnar en forma . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

Enfront la sentència d'instància, que desestimà la demanda presentada per la part actora, s'interposa per aquesta Recurs de Suplicació, el qual té per objecte examinar les infraccions de normes substantives o de la jurisprudència que s'hi ha comès; L'esmentat recurs ha estat impugnat per L'Institut demandat.

La qüestió que s'ha de resoldre en el present recurs és totalment jurídica i consisteix en determinar si una persona que ha estat declarada en situació d'Incapacitat Permanent Total per a la seva professió habitual (en aquest cas d'A.T.S.), per accident de treball, té dret a cobrar posteriorment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 9 de Diciembre de 2010
    • España
    • Tribunal Supremo, sala cuarta, (Social)
    • 9 Diciembre 2010
    ...en recurso de suplicación, por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, de fecha 3 de noviembre de 2009 (autos nº 24/2008 ), sobre RECLAMACION DE DERECHOS Y CANTIDAD. Es parte recurrida EL INSTITUTO NACIONAL DE EMPLEO, representado y defendido por el Abogado del E......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR