STSJ Cataluña 864/2014, 7 de Febrero de 2014

PonenteENRIQUE JIMENEZ-ASENJO GOMEZ
ECLIES:TSJCAT:2014:1336
Número de Recurso4888/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución864/2014
Fecha de Resolución 7 de Febrero de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG : 08019 - 44 - 4 - 2011 - 8034120

EBO

ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER

ILMA. SRA. MATILDE ARAGÓ GASSIOT

ILMO. SR. ENRIQUE JIMÉNEZ ASENJO GÓMEZ

En Barcelona a 7 de febrero de 2014

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los Ilmos Sres. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 864/2014

En el recurso de suplicación interpuesto por INSTITUT NACIONAL DE LA SEGURETAT SOCIAL (INSS) frente a la Sentencia del Juzgado Social 21 Barcelona de fecha 14 de junio de 2013 dictada en el procedimiento Demandas nº 687/2011 y siendo recurrido TESORERIA GENERAL DE LA SEGURIDAD SOCIAL y Juan Manuel . Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. ENRIQUE JIMÉNEZ ASENJO GÓMEZ.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 19 de julio de 2011 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez grado, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 14 de junio de 2013 que contenía el siguiente Fallo:

"Acceptar la demanda interposada per Juan Manuel contra Institut Nacional de la Seguretat Social, Tresoreria General de la Seguretat Social, per tant:

1- Revoco la resolució administrativa impugnada, i declaro el demandant en situació d'Incapacitat permanent en grau de Total, derivada de Malaltia Comuna, amb dret a percebre una prestació mensual i vitalícia del 55 per cent de la base reguladora de 729,23 # mensuals, mes les revaloritzacions i millores corresponents, amb efectes econòmics des del moment del cessament en l'activitat professional.

2- Estableixo un termini de dos anys des de la data d'aquesta sentencia a partir del qual podran les parts instar la revisió del grau per agreujament o milloria.

3- Condemno als demandats Institut Nacional de la Seguretat Social i Tresoreria General de la Seguretat Social, en l'àmbit de la seva respectiva competència, a reconèixer i abonar l'esmentada prestació". SEGUNDO.- En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

Primer

El demandant Juan Manuel, nascut el dia NUM000 /1954, i afiliat a la Seguretat Social amb el nº NUM001, prestava serveis com a Soci d'empresa - Lampista en régim de treballador autónom.

Segon

En situació d'incapacitat temporal des del dia 17/05/2010, i a sollicitud de la part interessada, instada el dia 10/01/2011. Es va iniciar expedient per a la valoració d'Incapacitat Permanent, la Comissió d'Avaluació d'Incapacitats, el 08/03/2011 va emetre informe-proposta, i l'Entitat Gestora demandada va dictar resolució el dia 14/04/2011, en la que no es reconeix el demandant en situació d'Incapacitat Permanent ni en cap grau d'incapacitat, derivada de Malaltia Comuna, i com a conseqüència del següent quadre clínic: "Meniscectomia parcial interna y externa; infiltración Ac. hialuronico rodilla izquierda con biomecanica que muestra un deficit bajo de carga por atrofia muscular; biomecanica rodilla derecha normal".

Tercer

Disconforme amb l'anterior resolució, va interposar Reclamació Prèvia que fou desestimada per nova resolució de 27/06/2011.

Quart

Les lesions que afecten el demandant, amb el caràcter de cròniques o la qualificació de permanents i presumiblement definitives, son les descrites a la Resolució Administrativa i esmentades en l'anterior apartat segon, puntualitzant que les infiltracions es produeixen reiterada almenys un cop a l'any des de 2008, i com a conseqüència de gonartrosi severa en ambdós genolls, amb condropatia femoral grau IV, i femoro-tibial interna grau III-IV, al genoll dret.

Cinquè

La base reguladora mensual de la prestació demandada és: 729,23# pel grau de Total. I els efectes econòmics des del moment del cessament en l'activitat professional...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR