STSJ Cataluña 768/2014, 3 de Febrero de 2014

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2014:1239
Número de Recurso3030/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución768/2014
Fecha de Resolución 3 de Febrero de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

EL

IL·LM. SR. MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ BURRIEL

IL·LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 3 de febrer de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 768/2014

En el recurs de suplicació interposat per Angelica a la sentència del Jutjat Social 3 Girona (UPSD social 3) de data 5 de novembre de 2012, dictada en el procediment núm. 32/2012, en el qual s'ha recorregut contra la part Instituto Nacional de la Seguridad Social, ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 10 de gener de 2012, va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre invalidesa grau, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 5 de novembre de 2012, que contenia la decisió següent:

Que desestimo la demanda origen de las presentes actuaciones, promovida por D.ª Angelica contra el INSS y, en consecuencia, absuelvo a la demandada de todas las peticiones deducidas en su contra.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"PRIMERO. La actora se encuentra afiliada al régimen general de la Seguridad Social. Su profesión habitual es la de limpiadora (no controvertido).

SEGUNDO

El ICAM emitió en fecha 6 de octubre de 2011 informe en el que se indicaba como diagnóstico: "osteosarcoma húmero izquierdo, fx patológica, prótesis hombro izquierdo". La Comisión de Evaluación emitió dictamen de 28 de septiembre de 2011 con el mismo diagnóstico (CD Rom adjunto al folio 15 y folio 25).

TERCERO

El día 7 de octubre de 2011 el INSS dictó resolución considerando que procedía declarar a la demandante en el grado de incapacidad permanente total (folio 24 y CD Rom adjunto al folio 15).

CUARTO

Contra dicha resolución fue interpuesta la oportuna reclamación en vía previa, que fue desestimada (folios 8, 21 y 22 y CD Rom adjunto al folio 15).

QUINTO

El demandante acredita el período mínimo de cotización para causar derecho a la prestación. La base reguladora de la prestación interesada asciende a 764,75 euros, con fecha de efectos desde el 6 de octubre de 2011 y fecha de revisión desde 6 de septiembre de 2012 (no controvertido).

SEXTO

La demandante presenta antecedentes de osteosarcoma de húmero izquierdo, con fractura patológica que motivó implantación de prótesis de hombro izquierdo y tratamiento con quimioterapia (informe ICAM e informe pericial aportado por el INSS obrantes en folios 55 y 56)."

Tercer

Contra aquesta sentència la part demandada va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària que no el va impugnar. Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Postula la part demandant com a primer motiu de suplicació, amb empara en l'apartat b) de l' art. 193 LRJS, la revisió de fets provats de la sentència, sol licitant el canvi en el redactat de l'ordinal sisè, amb el següent text alternatiu : "La demandante presenta antecedentes de osteosarcoma fusocelular de alto grado de húmero izquierdo, con fractura patológica que motivó implantación de prótesis de hombro izquierdo y tratamiento con quimioterapia. La movilidad activa es prácticamente nula hecho que comporta una gran limitación funcionaL Síndrome ansioso depresivo"; la dita pretensió s'empara en allò que consta en els folis 29, 30, 31, 33, 35, 55 i 56 de les presents actuacions.

Escau tenir present que conforme constant doctrina jurisprudencial per a que prosperi aquesta causa de suplicació, en base al caràcter extraordinari d'aquest recurs, és necessària la concurrència dels següents elements: a) l'existència d'un error en el jutjador en la valoració de la prova, de forma clara i palesa, no basat en conjectures o raonaments; b) que aquest error es basi en documents o perícies que constin en les actuacions que ho posin en evidència; c) que el recurrent assenyali els paràgrafs a modificar, tot proposant una redacció alternativa que concreti la seva pretensió revisòria; d) que els resultats que es postulen, encara que es basin en els dits mitjans de prova, no quedin desvirtuats per altres proves practicades al llarg del judici, atès que en cas de contracció ha de prevaler el criteri del jutge d'instància, en tant que la llei li reserva la funció de valoració de les proves; i e) que les modificacions sol licitades siguin rellevants...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR