STSJ Cataluña 697/2014, 30 de Enero de 2014

PonenteMIQUEL ANGEL FALGUERA BARO
ECLIES:TSJCAT:2014:1169
Número de Recurso5643/2013
ProcedimientoRECURSO DE SUPLICACIóN
Número de Resolución697/2014
Fecha de Resolución30 de Enero de 2014
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

EL

IL·LM. SR. DANIEL BARTOMEUS PLANA

IL·LM. SR. AMADOR GARCIA ROS

IL·LM. SR. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ

Barcelona, 30 de gener de 2014

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, formada pels magistrats esmentats més amunt,

EN NOM DEL REI

ha dictat la següent

SENTÈNCIA NÚM. 697/2014

En el recurs de suplicació interposat per - ICASS- Institut Català d'Assistència i Serveis Socials a la sentència del Jutjat Social 11 Barcelona de data 17 de juny de 2013,dictada en el procediment núm. 374/2012, en el qual s'ha recorregut contra la part Ignacio, ha actuat com a ponent Il·lm. Sr. MIGUEL ANGEL FALGUERA BARÓ.

ANTECEDENTS DE FET

Primer

En data 20 d'abril de 2012, va arribar al Jutjat Social esmentat una demanda sobre prestacions no contributives, la qual l'actor al.lega els fets i fonaments de dret que va considerar procedents i acabava demanant que es dictés una sentència d'acord amb el que es demanava. Admesa la demanda a tràmit i celebrat el judici, es va dictar la sentència en data 17de juny de 2013, que contenia la decisió següent:

Estimo las pretensiones de la demanda origen de las presentes actuaciones, promovida por D. Ignacio frente al INSTITUT CATALÀ D' ASSISTÈNCIA I SERVEIS SOCIALS sobre Declaración de DISCAPACIDAD, debo declarar al actor afecto de un 43,4% de discapacidad, condenando a la demandada a estar y pasar por dicha declaración con los efectos inherentes a la misma.

Segon

En aquesta sentència es declaran com a provats els fets següents:

"PRIMERO.- D. Ignacio, nacido el día NUM000 de 1975 y con DNI nº NUM001, en fecha 2 de septiembre de 2010 presentó ante el ICASS solicitud de reconocimiento de grado de disminución, y en Resolución de 26 de abril de 2011,el ICASS calificó el grado de disminución del actor, en aplicación de los baremos vigentes, en un 15 %. El demandante solicitó revisión de grado que fue desestimada por Resolución del ICASS de 20 de diciembre de 2011, e instada reclamación previa frente a la misma, fue desestimada el 05 de marzo de 2012 por falta de nuevas pruebas que desvirtuasen la calificación en su día realizada. SEGUNDO.- D. Ignacio fue valorado a tenor del siguiente cuadro: discapacidades mentales: alteración de la conducta, diagnóstico trastorno de la personalidad, etilología idiopática, 36,4% con más factores sociales

(7), total 43,4%, grado de discapacidad superior al que resulta de la valoración de la EVO (15%).

TERCERO

Los ingresos familiares son inferiores al 49% del Salario Mínimo Interpofesional, el demandante carece de certificado de escolaridad."

Tercer

Contra aquesta sentència la part va interposar un recurs de suplicació, que va formalitzar dins del termini. Es va donar trasllat a la part contrària . Es van elevar les actuacions a aquest Tribunal i es va formar aquest rotlle.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Abans de donar resposta al recurs interposat per l'ICASS escau analitzar l'escrit d'impugnació de la part actora.

En ell s'afirma que la interposició del recurs fou extemporània, atès que s'ultrapassà el límit legal establert al respecte, tenint present els incidents processals descrits en la impugnació i que consten a les actuacions. No obstant, la dita tesi no pot ser compartida per la Sala, atès que efectivament l'ICASS en la seva condició d'entitat gestora de la Seguretat Social té el privilegi reconegut en l' article 60.3 LRJS, la qual cosa determina l'aplicació d'una norma d'ordre públic processal,aliena al fet de l'existència de bona o mala fe processal.

D'altra banda, haurem de ressenyar que la part actora formula contra cadascuna de les modificacions proposades per l'ICASS redactats alternatius dels sengles fets provats. És obvi que la nova...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR